Szóval ezt úgy értem, hogy őt nem érdekelné, hogyha évente 2-3x becsúszik egy rossz jegy, de a szülők ezen ki vannak akadva, és amíg ki nincs javítva, haragszanak rá? Régen ha évente egyszer hazahoztam egy rossz jegyet, itthon ment az ordibálás, a telefon elvonás, majd az egész éves anyag megtanulása, majd ha 2 kérdést tévesztettem, akkor mégegy sor ordibálás, majd a "csinálj amit akarsz". Annyira rossz érzés, hogy tudom, hogy nem jelent semmit az a matek egyes egy tanévben egyszer, de mégis megy, hogy "sosem tanulok." Annyira irigylem azokat az embereket, akiknek a szülei ezt leszarják. Másnak is gyomorgörcse van egy rossz jegy után? Vagy fél hazamenni?
Nem. Leszartam, ha veszekedtek, sajnos a gyerekeim is, ha én veszekszek velük, hiába hogy én már látom, hogy bizony tanulni KELL, különben semmire sem viszik, mint én...
tegnap 15:33
2/15 anonim válasza:
Igen, ez volt, meg is buktam, na ott majdnem kitört a harmadik világháború. Kettes hármas voltam mert 60kmre jártam be busszal 5kor keltem. Este 18hra értem haza. Aztán kijöttem külföldre. Kit érdekel a matek kettes? A kutyát sem itt.
tegnap 15:39
3/15 anonim válasza:
Nem oké ez így, de nem mindegy miért kapod azokat a rossz jegyeket.
tegnap 15:39
4/15 anonim válasza:
Anyám tanár..ennek ellenére kiskorunktól kezdve őszintén elmondta, hogy a tananyag nagy része hazugság, vagy használhatatlan, vagy elavult hülyeség. De ha felnőttként azt akarom csinálni, amit akarok, akkor diplomát kell szereznem. Az egyetemre meg a jegyeim alapján vesznek fel. Így döntsem el, hogy kulizni akarok majd felnőttként valakinek, vagy azt az álommelót, amit szeretnék.
tegnap 15:53
5/15 anonim válasza:
Már rég volt, de még emlékszem a mi szabályainkra. Ha egy héten bármiből kaptam ötösnél rosszabb jegyet, akkor nem kaptam zsebpénzt, ha pedig hármast vagy rosszabbat kaptam, nem mehettem sehová suli után és hétvégén. Ez így már önmagában sincs rendben szerintem, de még ráadásul azóta is úgy érzem, hogy igazságtalan volt velem ez a szabályrendszer. Ugyanis a testvéremnek rajzból és énekből szabad volt rosszabb jegyet kapnia, azzal az indokkal, hogy azok készségtárgyak és neki nem olyan jó a hallása és a kézügyessége. Én jó voltam rajzból és énekből is, ezért tőlem elvárták az ötöst ezekből is. A kémiához és a biológiához viszont nem volt érzékem és nem is érdekelt, mégis büntetést kaptam, ha rossz jegyem volt belőlük. Nyilván nem voltam mindenből színötös, csak nyelvekből, mert azokat szerettem és kellettek is ahhoz a szakhoz, amire később egyetemre mentem.
tegnap 16:23
6/15 anonim válasza:
Hány éves vagy kérdező?
tegnap 16:42
7/15 anonim válasza:
Én ellinkeskedtem a gimit, harmadikban otthagytam, mert azt hittem, dolgozni jobb lesz. Nem volt jobb. Sok sz@r munkahely után rájöttem, hogy ez így nem megy, és estin tanultam. Akkor még csak kevesen jártak egyetemre, egy technikusi végzettség már elég jó volt. Kemény volt munka mellett tanulni, a saját káromon tanultam meg, hogy mi lett volna a helyes út. Ha lennének gyerekeim, a saját hülyeségem lenne az elrettentő példa számukra.
tegnap 16:49
8/15 anonim válasza:
Persze, nyilván kell tanulni. De nem mindegy, hogyan neveljük ezt bele a gyerekünkbe. Csak kárt okozunk azzal, ha megköveteljük, hogy mindenből tökéletesen teljesítsen. Ezzel azt érjük el, hogy gyomorgörcse lesz már a tanulás gondolatától is, később pedig semmi önbizalma nem lesz, mert azt fogja hinni, hogy csak akkor ér valamit, ha soha egyetlen kis hibát se vét semmiben. Az egészséges az, ha ösztönözzük a gyereket, hogy fejlődjön azokból a tantárgyakból, amik érdeklik és amikben jó, és közben elnézzük, ha a számára kevésbé érdekes tárgyakból rosszabb jegyeket kap.
tegnap 17:01
9/15 anonim válasza:
Anyuka vagyok de én (sajnos) leszarom hogy milyen jegyeket hoznak a gyerekeim haza. Annyi az elvárás hogy ne bukjanak meg. Nincsenek jó képességeik ezt figyelembe kell venni de minden egyéb más téren normális jóravaló intelligens gyerekek akikkel az égvilágon semmi problémám nincs. A nagy már dolgozik. Sajnos nekem egyszerűen nincs rá kapacitásom foglalkozni velük, elég a magam baja. Viszont azt veszem észre, hogy rengeteg gyerek megfelelési kényszer alatt van tartva, akiket sajnálok mert beteg szüleik áldozata. Én mindennap azt hallom a gyerekeimtől hogy anya, te olyan jó anyuka vagy. Kérdezem, miért? Nem tudják megmondani, csak jól érzik magukat a társaságomban. Szerintem sokkal jobb ha a gyerek hagyva van békén valamilyen szinten, sokkal jobb emberré fog válni, meg van hagyva nekik a választás lehetősége mindenben. Egyik sem tért még rossz útra, nem is úgy néznek ki mint akik arrafelé hajlanának. No cigi, no pia, no drog, no csavargás. Pedig oda mehetnek ahova akarnak kiskoruk óta soha nem tiltottam semmit. Max el lettek mondva a veszélyes dolgok.
Nem biztos hogy ez a nevelés a jó, ők nem lesznek diplomások és ez valószínű hátrány lesz de ez van.
tegnap 17:03
10/15 anonim válasza:
Nem. Példát mutattak. A mi családunkban majdnem mindenki diplomás Én már 54 éves vagyok, akkor ez elég ritka volt). Tehát nálam eleve az volt a cél. De sose bántottak rossz jegyért. Tudták majd elérem a célom. Amúgyis ha már van cél mi a fenének mindent tanulni??? 3 diplomám lett. 4 gyerekem van. A nagy diszes volt, nehezen ment neki a jó képessége mellett is a tanulás. Diplomája nem lett, mégis sikeres, férje, gyerekei vannak (ha 3 életem lenne, se lenne annyi vagyonom, mint nekik 33 évesen. A középső gyerekek mérnökök lettek, mindig jó tanulók voltak, saját maguktól (sose vártam el). A "pici" nem ilyen tudatos. Technikumba tanul, nemis engedtem volna gimibe, mert olyan pályára biztos nem megy ahova biosz, kémia, fizik kéne. Minek szenvedjen vele. Ennek ellenére Ő is készül főiskolára. Majd meglátjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!