Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az gyakran fordul elő, hogy a...

Az gyakran fordul elő, hogy a szülő ily módon menedzseli saját gyerekét?

Figyelt kérdés
A gyerek tehetséges valamiben, és ilyenkor viszik őt külön foglalkozásokra. De most nem elsődlegesen erre gondolok, hanem, amikor a szülő maga (is) foglalkozik a gyerekkel. Lehet hogy a szülő nem tehetséges abban, amiben a gyerek, de lehet hogy ő is ért hozzá. Például ő maga focizik vele, vagy együtt énekelnek, vagy hangszerkíséretet ad neki, stb. Amikor a szülő úgymond egyfajta "edző".
ma 07:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Minden normális szülő foglalkozik a gyerekével.

4 fiunk van. Az apjuk rendszeresen kijár velük és a gyerekek barátaival focizni, kosarazni a téri “ketrecbe”.

Pianínónk van. Csecsemőkoruk óta zongorázás, furulyázás, ebben nőnek fel.

A gyereknek énekelni ősi anyai ösztön.

ma 07:41
 2/11 A kérdező kommentje:
1-es ez igaz, de én itt most kifejezetten célirányosan való foglalkozásra gondoltam. Meg nem is feltétel, hogy a gyerek kiskorú legyen. Amikor együtt aknázzák ki a benne rejlő tehetséget, tehát amikor ezt szülői segítséggel (is) érik el. Lehet, hogy hivatásos valaki is foglalkozik agyerekkel, de a szülő is. Most csak erre irányult ez a kérdés.
ma 07:50
 3/11 anonim ***** válasza:
31%
A férjem csinálja ezt a fiunkkal. Együtt járnak zeneórára, így jobban tud segíteni, mert tudja, mi az elvárás. A gyerek amúgy kifejezetten tehetséges, csak lila ködben él, és magától kb lövése nem lenne, mit kell gyakorolnia :))))
ma 07:50
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, de remélem nem. Egy laikus max elrontja amit a szakember kemeny munkával felépített. Persze a focizást gyakorolhatják, a kapus a szülő és a lurkó rugdalhat, abból nagy baj nem lesz, de énekelni ne akarjon már vele valaki, aki nem ért hozzá.
ma 07:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a legrosszabb. A tehetséget ki kell akázni, ehhez pedig szakértelem kell és megfelelő körülmények.
ma 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Jaj, de imádtam amikor anyám ezt csinálta velem. Én rajzoltam. Nagyon szép, realisztikus portrékat csináltam, de manga stílust is szerettem. Tanácsokat adott hogyan kellene rajzolni. Na meg mindig őt, és a barátnőit, meg azoknak a buz1gyerekeit kellett rajzolnom. Ha nem akartam, akkor veszekedett velem. Nem vesz ceruzát meg rajzlapot. Hagytam is a rajzolást évekig.

Gitározás. Billy Idol számokat tanuljak. Mi az a szar japán fos amit én hallgatok, nem azt kell.. Billy Idol! Zámbó Jimmy! Hányszor hallottam egy nap a "nézz le rám ó istenemet" hogy meghozza a kedvemet.. Egy évet se mentem zene suliba. Hagytam ezt is.

Horgolás? Nagyon jó! Mamád 500 forintért horgol ki vagy 5 nagy asztalterítőt. Csinálhatod te is 😍 (már akkoriban is vagy 300 ft volt legalább egy chips. Tehát qva nagy pénz volt 500ft..) igazi kis buz1gyerek voltam amiért nem güriztem ennyiért.

ma 08:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Lányom furulyazik, jár furulya oktatásra

Én nem tudok furulyazni.

Nálunk ugy megy, hogy ha gyakorol, ott vagyok és hallgatom.

Amikor befejezi a gyakorlást ő tanít engem furulyazni 🤣

Én fujjom, és tartom, ő rakosgatja az ujjaimat a lyukakra

Sokszor feladja mert még így is bena vagyok, tehát én inkább nem tanítók neki semmit, nem szólok bele neki mit hogy

Ő tudja, így öt év távlatából már, mit kell tudnia, mit hogy csináljon.

ma 08:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem feltétlenül pozitív, de több ilyen ismerős is van a látókörünkben. Ha a szülő ismeri a határait és elfogadja a gyerek határait is, akkor oké, de szerintem ez nagyon sokszor átmegy nyomás gyakorlásba, amivel lehet egy versenyló (akarom mondani élsportoló) lesz a gyerekből, de milyen áron!?
ma 09:33
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
A kislányom elmúlt 2 év körüli, de mivel én szeretek sakkozni, ezért már elő-elő veszem a táblát. Ha van kedve már fel tudja rakni a táblát. Már van könyvem, amit szülőknek írtak, hogy tanítsák a gyerekeiket sakkozni, és nekem határozott szándékom is foglalkozni vele. Azt akarom, hogy tudjon sakkozni. Ha nem lesz kedve persze hagyom, de amúgy érdeklődő.
ma 10:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó, ha szülő támogatja a gyereket abban, amiben az tehetséges vagy csak azt, hogy sok mindent kipróbálhasson. Viszont ha a szülő ilyenkor a saját álmait akarja megvalósítani a gyerekben, az káros, lévén a gyerek egy másik ember.
ma 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!