Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kikészítenek az alkoholista...

Kikészítenek az alkoholista szüleim, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Apám erőszakos, koszos, büdös, csámcsog, fosik.

De anyám meg szimplán bolond, igénytelen, nárcisztikus és nonstop nem hagy békén. Kezet nem mos, hazudik mindenben, rohadás szaga van. Az ágyneműit sem moshatom ki, tömi magába az altatóként, attól is van egy szaga.

Elmúltam 18, de még nem tudok elköltözni iskola miatt.

ma 10:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor végzel a sulival?
ma 10:57
 2/11 anonim válasza:
6%
Segítségre szorulnak..., a gyűlölködéssel nem oldod meg a helyzetet. Ha arra jók, hogy eltartsanak, akkor embereld meg magad és kérj olyantól segítséget, aki átlátja a problémáitokat.
ma 11:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja pláne amikor részegen megver, hadd ne ők legyenek a szegények, mert muszáj inni… Aki ilyet ír, mit gondol????
ma 11:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Szerinted ők kérnének segítséget, nem is alkeszok.
ma 11:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem dolgozik egyik sem? Ha ennyit isznak és ennyiszer... 😲 Miből éltek?
ma 11:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Koliba kell menni. Vagy most, vagy továbbtanulás mellett, de kollégium. Beszélj a tanáraiddal, sulis gyermekvédelmissel, hogy bármit tudnak-e segíteni. Már nagykorú vagy, ennyiből jó szerintem. Biztos nehéz lesz önállósodni, talpra állni ilyen háttérrel, lényegében egyedül, de majd mikor már dolgozol, én javaslom olyan helyre menj eleinte ahol szállást is biztosítanak hozzá. Minél kevesebb kiadásod legyen, tudj gyűjtögetni, hogy aztán kivehess egy albérletet vagy vehess később egy lakást. Sajnálom, hogy ilyen körülmények közt kell élned, én a gyermekvédelmist legalább beavatnám.
ma 11:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nincs körülötted szociális védőháló? Nagyszülök, nagynéni/nagybácsi? Keresztszülő?

Ha vannak, első körben hozzájuk fordulnék. Persze csak akkor, ha nem hasonszőrűek.

A második kör az iskola lenne. Igazgató, osztályfőnök. Nekik sincs túl sok eszköz a kezükben, de hallottam már olyat, hogy intéztek kollégiumot akkor is, ha a kolesz egyáltalán nem tartozott az iskola vonzáskörzetébe.

(És onnan járt be az iskolába a diák)

Mikor végzel? Idén már érettségizel?

Mik a terveid a jövőre nézve?

ma 11:45
 8/11 A kérdező kommentje:

Anyám dolgozik, apám nem, nyugdíjas.

De én tényleg megőrülök, egyre rosszabb, meg elviselhetetlenek.

Most itthon vagyok betegen, azok nagyrészt is azért vannak, mert igényteleneknek, meg nem hisznek a higiéniában.

ma 11:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó munkahelye lehet, ha elnézik, hogy büdös, ápolatlan és piaszaga van..
ma 12:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező... Ne csak panaszkodj (ami érthető, de) hanem válaszolj az értelmes kérdésekre és vedd figyelembe az elhangzott javaslatokat.

Kolesz, másik családtag segítsége számodra stb.

Esetleg diákmeló és külön költözés haverral, suli társsal vagy bárkivel.

2-es... Hány éves vagy? Roppant naiv és ostoba a hozzáállásod.

Ezek a dolgok nem úgy működnek, ahogy azt a kis unikornissal teli rózsaszín mezőn fetrengve megálmodtad.

Komoly procedúrával lehet valakit pl elvonóra is bedugni. S bizony ha nem önként megy be, de pl te becibálnád akarata ellenére, még te szívnád meg jogi úton is.

A gyermek hiába kér hivatalos segítséget... Ha kiskorú lenne, akkor a gyámügy áthelyezheti a gyermeket más családtaghoz vagy nevelőotthonba kerülhet, de ezesetben ezek is kilőve, mivel nagykorú az illető.

Innentől szabadon távozhat, intézkedhet,a szülők nem vitethetik haza a gyereket, ha lelép. Pl a fent felsoroltakat megteheti melyeket említettünk, mint opciókat.

Kérdező, a szüleid felnőtt emberek, ők döntenek sorsukról.

Te pedig eldöntheted, hogy részese maradsz annak a közegnek vagy sem.

Igen, vacak érzés, hogy "nincs háttér támogatás", sok hasonló sorsú ember, mint jómagad is kezetekbe kell venni a sorsotokat a tervezettnél korábban

vagy

hagyod s belenyugszol, aminek kifejezetten rossz vége szokott lenni. Pl az érintett gyerek elzüllik, beleolvad a szülők mintázatába. Stb.

Jobb körülményt akarsz?

Nyugodt komfortos otthont, ahova hazamehetsz?

Tettek mezejére kell lépned. Nem igazán van más alternatíva.

Kicsit korábban kell betoppannod a felnőttek s önállóság világába.

ma 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!