Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig cipelnétek haza az...

Meddig cipelnétek haza az alkesz fatert a kocsmabol?

Figyelt kérdés

Az alapfelallas az, hogy faterom nagy alkesz es tarsasagi ember is. Minden estejet a kocsmaban tolti, ahol minden nap rottyra rakja magat. Az esetek nagy reszeben kepes hazatantorogni, azonban heti 1-2 alkalommal ugy hiv a pultos vagy a haverja hogy ha raerek ugorjak mar oda mert nem bir menni se, haza kell cipelni. Ha nem tudtam, akkor a haverjai segitettek.

Legrosszabb eset az volt, hogy nagyon osszemocskolta magat aztan levetkozetes, es a zuhany ala raktam.

Egyebkent nem nagy energia hazahozni mert a feluban 2 utcara van a kocsma.

A legtobb alkoholista szulovel ellentetben amugy tok rendes apam van. Nem az az agressziv tipus (soha egyszer sem volt meg agressziv, se jozanon se reszegen), egyszeruen csak nagyon berug akkor megborul es nehezere esik menni vagy beszelni is ha nagyon reszeg. Ha csak spicces akkor jopofa.

A kapcsolatunk is nagyon jo amikor napkozben nem iszik, hetvegen is egyutt toltunk idot, es o is segit anyagilag amikor tud, meg en is a fent leirt esetekben. Anyum sokaig dolgozik es , neki rossz hogy alkoholista az apam, de ezen kivul nem rossz a viszonyuk de a kocsmahoz nem hajlando menni.

En jovore erettsegi utan megyek fel a varosba egyetemre, kollegium, nem tudok en segiteni fateron.

Ti mit tennetek?

szept. 26. 17:08
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
44%
Addig, amíg nála lakom.
szept. 26. 17:14
 2/28 anonim ***** válasza:
79%
Semeddig.
szept. 26. 17:22
 3/28 anonim ***** válasza:
91%

videózd le amikor rottyon van, és mutasd meg neki amikor józan

hátha betalál...

szept. 26. 17:27
 4/28 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell neked 17 éves korodban ezt csinálnod, te a családban a gyerek vagy. Egye meg, amit főzött. Nem "tök rendes", ha képtelen lépéseket tenni a leszokás felé. Rendkívül méltatlan helyzetbe hoz téged.
szept. 26. 17:27
 5/28 jpeacefuler ***** válasza:
95%
Nincs mit tenni, majd a cimborái oldják meg, vagy az adott körülmények döntik el. Egy-két problémásra sikeredett alkalom után saját maga ismeri fel az új, nélküled kialakult helyzetet. Kénytelen lesz ehhez igazodni a gyakorlatban.
szept. 26. 17:28
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
Faterom pont ilyen volt. Mindig azt mondtam, hogy inni se segítettem, cipelni se segítek. Valami alkeszek mindig hazahúzták, azoknak adtam 1-2E Ft-ot amit másnap legomboltam róla. Annyit megtettem, hogy lehordtam a pultost a kocsmában, hogy ha már látja milyen állapotban van akkor miért ad neki még inni? Ha elüti valami autó őket teszem felelőssé. Onnét talán kevesebbszer fordult elő.
szept. 26. 17:32
 7/28 anonim ***** válasza:
16%
#6 Ez azért nonszesz...
szept. 26. 18:00
 8/28 A kérdező kommentje:

#6 sokszor az ismerosei / kocsmatarsai hozzak haza igen.

A pultos max kiszolgal mast aki meghivja az alkeszokat piara, nehez ezt kivedeni ott

szept. 26. 18:02
 9/28 anonim ***** válasza:
97%

Pont ezt akartam írni, egy kocsmában váltva fizetik a köröket, nem fater kéri magának részegen.

De nem hoznám haza.

Ő felnőtt, te lényegében a gyerek vagy.

szept. 26. 18:07
 10/28 anonim ***** válasza:
92%

Elolvasva a kérdésed azt érzem, hogy fiatal vagy még ahhoz, hogy anyagilag függetlenedni tudj a családtól. Hasonlóan voltam én is annak idején sajnos. Nem sokat tudsz tenni, mint hogy magadat teszed első helyre, s ahogy írtad jövőre érettségi után a lehető megmesszebbi kollégiumod célzod meg, hogy minél ritkábban legyél otthon. Lehet, hogy nem agresszív, de ezzel az életmóddal téged tesz tönkre, mert alkoholista élettárssal, lakótárssal, rokonnal, szülővel együtt élni bizony nem könnyű. Főleg, ha érzelmi szálak fűznek hozzá.

Nekem is voltak alkoholisták a körömben. Apám is ivott, s bizony ő agresszív volt, valamint most anyám élettársa is alkoholista. A soraidat olvasva bizony apád is az. Én hívtam már rá a rendőrséget, akkor a rendőr mondta azt, hogy az anyám élettársának korát megnézve ő már nem fog megváltozni, s nagy valószínűséggel a sorsa az lesz, mint a legtöbb alkoholistának. Tönkreteszi magát agyilag, fizikailag, s ezt követ a mélyszegénység (ha még nincs ez az állapot), ami azért alakul ki, mert minden pénzét a piára költi, s végül már csak ez az egyetlen "boldogsága" az életben. Ha "szerencséje" lesz részegen történik vele valami (elesik, elütik, bántalmazzák) és meghal vagy szép lassan leépül, s már nem lesz olyan szerve, ami működőképes. Ő is azt mondta, hogy azzal teszek a legjobbat, ha nem anyámat akarom védeni folyton, s vele harcolni, hanem szépen tovább lépek. Nem volt könnyű, mikor másodjára fogadtam meg, hogy elköltözök otthonról. Nem fogom azt mondani, hogy nem gondolok sűrűn arra, hogy mennyit buktam anyagilag, érzelmileg az otthon töltött időkről főleg akkor, amikor anyagilag segítettem nekik, amely nagy érvágás volt nekem. Sokszor eszembe jut, hogy egy év alatt legalább a fél milliós mennyiségű spórolt pénzemnek kellett volna lennie. De nincs, mert amit lehetett volna élelmiszerre, számlára költeni az elment alkoholra, cigire, s ha kellett valami, akkor én vásároltam, tehát én pótoltam azt az összeget, mely másra szolgált volna. A lényeg pedig itt jön végül, hogy amikor eljöttem, akkor már nem volt pénz sokat inni, mert nem volt, aki pótolja az otthoni kasszából azt, hogy megy a cigi és a pia. Érzelmileg ez nagyon nehéz, főleg akkor, ha erről senki nem tud, és titkolod vagy mindenki tudja és ezért ég az arcod.

Ha pedig érettségi előtt állsz akkor bizony nem egy 17-18 éves feladata az, hogy egy felnőtt embert segg részegen haza vigyen. Főleg az nem, hogy megfürdesse, miután összemocskolta magát. Hidd el erre ráfogsz menni érzelmileg is előbb vagy utóbb. Mint fent írtam nehéz hátra hagyni, ha függsz tőle anyagilag, s érzelmileg is kötődsz hozzá, de idővel belátod, hogy nem nagyon lesz választásod sajnos. Fiatal vagy még, s lehet házasságod, párkapcsolatod, gyermeked, akitől/akiktől visszakaphatod azt a szeretetet, amit a szülők nem képesek megadni vagy alkoholmámorban.

szept. 26. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!