Mivel kellene megindokolnom, hogy kevesebbet járok haza?
Kollégiumban lakom, de nem szeretném, hogy ez jövőre is ígymaradjon, ha ez megoldható lesz. Ahhoz viszont dolgozni kellene, mert a családnak anyagilag nem férne bele.
Idén gondoltam elkezdek dolgozni, egy ismerősöm beajánlott a munkahelyére, fel is vettek tudok hétvégén, meg péntekenként dolgozni(pénteken nincs órám).
Igazából home office, meg elég rugalmas, tehát éppen haza is mehetnék a szokásos időközönként, tehát három hetente, és akkor dolgozhatnék otthonról. Csak az a baj, hogy én nem szeretném, hogy tudjanak arról, hogy dolgozom.
A szüleim anyagilag támogatnak, állításuk szerint megoldható, belefér, meg ahogy láttam, ez tényleg így van, én kezelek mindent, amit online kell fizetni, belelátok a netbankjukba (egyikük sem hajlandó megtanulni az ilyeneket, de gyakorlatilag egy faluhoz tartozó tanyán lakunk, tehát kb mindig az online ügyintézés a legpraktikusabb). Igazából tavaly is úgy jártam, hogy elvállaltam valamit, ami ösztöndíjat jelent nekem, gondoltam majd félre teszem az ösztöndíjamat, majd jól fog jönni. Csak mivel otthon beszámoltam arról, hogy mennyit kapok, és ennek hallgatólagosan annyi lett az eredménye, hogy ennyivel kevesebbel támogattak, meg se beszéltük, csak a részükről ki lett jelentve. Aztán soha nem tudtuk megbeszélni, hogy haló, legalább a felét had tegyem félre az ösztöndíjamnak, ne kelljen már a teljeset visszaforgatni a mindennapi kiadásokra fordítanom az egészet. Mindig az volt, hogy de nekem ez miért baj, úgyse problémáznak, ha a szórakozásomra is költök abból, amik van, nincs is szükségem arra, hogy legyen olyan pénzem, amire nem látnak rá. Konkrétan valahányszor megpróbáltam 10 ezernél többet félretenni(átutalni a másik számlámra megbeszélés nélkül), mindig vita volt, hogy mégis hogy sikerült annyi pénzt elkölteni. Na én így nem szeretnék járni a fizetésemmel is.
Igazából idén nem folytatom azt, ami miatt tavaly volt az ösztöndíjam nagyrésze. Én erről kérdeztem a szüleim, hogy nem jelent-e gondot az a kiesés, és határozottan mondták is, hogy nem. Tehát nem arról van szó, hogy gondot jelent nekik, szóval nincsenek anyagi gondok.
Igazából én meg is mondanám nagyon szívesen, hogy dolgozom, hajlandó is lennék beszállni a saját költségeimbe, ha nem arról lenne szó, hogy hát ők kijelentik, hogy "ok, a teljes fizuddal szállj be, a maradékot álljuk, és hónap végén látni akarjuk a számládon a végösszeget". Viszont nekem gyanús, hogy ebből is ez lenne, ha meg már elmondtam, hogy lett melóm, akkor nem tudom ezt elkerülni, tehát inkább nem szólnék róla, titokban tartanám.
Csak valszeg ritkítani kell a hazajárásom, amit viszont furcsállnának, érdekelné őket, hogy miért. Ugyanis nekünk van egy szomszédunk, akinek a velem egyidős lányával jóba vagyok, nagy baratnők vagyunk, és gyakran mentem haza amiatt, hogy vele találkozzak, na meg hiányoznak az állatok is otthonról. Egyszóval több ok miatt is furcsa lenne ritkábban (most úgy gondolom, hogy négy hetente) menni.
Szóval, mi lenne a jó indok, ami nem gyanús?
"Konkrétan valahányszor megpróbáltam 10 ezernél többet félretenni(átutalni a másik számlámra megbeszélés nélkül), mindig vita volt, hogy mégis hogy sikerült annyi pénzt elkölteni."
Miért kéne a szüleidnek arról tudniuk, hogy átutalsz az egyik számládról a másikra? Mi közük hozzá?
A szüleid kontrollálnak rendesen, nagyon gáz. Ahelyett, hogy örülnének, hogy félre szeretnél tenni, én büszke lennék a helyükben, hogy előre gondolkodsz.
Nem csodálom, hogy titkolózni kényszerülsz. Nem támogatom a hazugságot, de ha ilyenek a szüleid, megértem.
(Etikailag azért megkérdőjelezhető, hogy dolgozol, és ugyanúgy elfogadod a pénzüket.)
Viszont van rá esély, hogy le fogsz bukni, hogy dolgozol. Murphy.
Mi lenne, ha elárulnád, hogy dolgozol, de azt mondanád, hogy ingyenes szakmai gyakorlat, nem kapsz érte pénzt, csak tapasztalatot az önéletrajzodba?
Amúgy meddig tervezel erről hazudni, a fizetésed titkolni? Idén? Jövőre pedig bérelsz szobát, arról szólsz nekik? Onnantól 0 összegel fognak támogatni, jól sejtem?
Attól függ mire akarsz félretenni.
Bár nem értem ha pl. Mondjuk 100 ezret költenek rád + megvan tényleg mindened akkor te is kicsit betudsz nekik segíteni úgymond. Nekik szerinted nem lenne néha jó kevesebbet költeni rád?
Te se nagyon ajánlkozol hogy figyu anyu dolgozok ti meg most menjetek el kicsit kikapcsolódni mert megérdemlitek
Elég önző húzás.
"Ahhoz viszont dolgozni kellene, mert a családnak anyagilag nem férne bele."
"A szüleim anyagilag támogatnak, állításuk szerint megoldható, belefér"
Akkor most melyik te Hanta Mari/Jani??? 🙄 Bűzlik az egész sztorid....
#2 Nem az a bajuk, hogy átutaltam, mert félre tettem így, mert nem is tudnak róla, nem nézik vissza az előzményeket a számlámon. Az a feltűnő, hogy az átlag havi költésemhez képest mennyi az eltérés. Egy 15-20 ezres eltérésért már magyarázkodnom kellett, ha úgy akartam mondjuk félretenni. Pedig még úgysem az volt, hogy lenulláztam magam, és tőlük kellett kérni több pénzt.
Igazából azt nem gondoltam végig, hogy mikor szólok a munkáról. Talán optimális lenne tavaszi szorgalmi időszak előtt bejelenteni, mintha akkor kezdtem volna dolgozni, és akkor láthatják azt, hogy amúgy megoldható gond nélkül dolgozni suli mellett. Így mondjuk el tudom képzelni, hogy talán a szobabérlős elképzelést támogatnák, ha azt látják, hogy a munka nem ment a jegyek rovásara.
Nem az a baj, hogy nem akarok beszállni. De nem a teljes fizetésemmel, nem úgy, hogy el is vagyok számoltatva, meg értelmes összeget félre se tehetek.
Ha az lenne, hogy mondom, hogy ennyit keresek, megbeszéljük, hogy beszállok ennyivel, akkor azt mondanám, hogy ok, de a korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy ebből az lesz, hogy tudják, hogy mennyit kapok, annyival kevesebbet kapok, aztán ha meg akarom beszélni, hogy szeretnék félre is tenni, akkor megy az értetlenkedés, hogy minek akarok én ilyesmit.
#5 Nem bűzlik itt semmi, szimplán a koli olcsóbb, mint egy albérlet, még akkor is, ha csak szobát bérelsz. Ahol tanulok 70ezer+rezsi egy albérleti szoba átlagosan, a koli, ahol vagyok az meg 23 ezer.
A nem fér bele részt még inkább értsd úgy, hogy belefér, de határozottan nem támogatnák azt, hogy 0 hozzájarulással az albérlet+megélhetésemet fizessék, ha amúgy be tudok kerülni a fényévekkel olcsóbb koliba is.
Ha nem vennének fel koliba, akkor támogatnák a szobabérlést, HA dolgozom és beszállok.(Hogy ne az legyen , hogy nem tudnak félretenni normálisan) Csak ők ellene vannak a suli melletti dolgozásnak. Úgy vannak vele, hogy kivitelezhetetlen, meg ha nem muszáj, akkor inkább ne.
Hülyeséget írsz. Jelenleg pénteken és szombaton dolgozol gondolom talán 8 órában nagyon jó esetben erre havi 40 ezret kaphatsz nem többet. Nos ha most nem tudod " a nem szorgalmi időszakban" vállalni a diákmunkát úgymond heti 5 nap 8 órában akkor mégis szerinted hogyan tudnál fenntartani mondjul egy albit ami szoba szinten is 60/80 eft+ rezsi / hó + 3 havi kaució ami alsó hangon súrolja a 300 ezer forintot.
Szerintem gondold át az átgondolni valókat. Ha dolgozni akarsz dolgozz ha nem akkor meg nem.
#7 Miért írna hülyeséget? Nem fejtette ki, hogy mennyit keres, vagy úgy egyáltalán azt, hogy mennyit dolgozik. Annyit írt, hogy hétvégente dolgozik, ezért nem menne haza. Simán lehet, hogy vállal hétköznap délutánt is mondjuk, csak az nem releváns a hazamenetel szempontjából. Meg most én akárhogy számolom, ha pénteken meg hétvégén ér rá, az három nap is lehet éppen+esetleges hétköznap délután/délutánok.
Itt nem az a kérdés, hogy dolgozzon-e, meg hogy majd ebből meg tud-e élni, ha szobát bérel. Itt már el van döntve, hogy ő most dolgozik, KONKRÉTAN fel is vették valahová, meg feltett szándéka lehetőleg elköltözni jövőre.
Itt az a kérdés, hogy mit mondjon, mi az oka annak, hogy ritkábban megy haza, ha a munkát nem akarja megmondani.
Kérdező:
Én önkéntesmunkára hivatkoznék, ha ez nem elképzelhetetlen tőled. Vagy szaktársakkal tanulásra.
Vagy esetleg ne a teljes munkaidőd mondd, hanem mondjuk heti egy napot, ha annyival hajlandó vagy beszállni a saját költségeidbe, és tényleg úgy látod, hogy a tiszta megbeszélés nem jönne össze.
"hétvégén, meg péntekenként dolgozni(pénteken nincs órám)."
Nekem ez péntek szombat. Vasárnap ritka ho munka. De legyen neked igazad. Dolgozzon p-vig max 100 ft... Nos azért amíg dolgozik szerintem mondhatná h nem kell neki pénz...ha már a popója alá van minden téve... Ha adnak ettől a szülők akkor adjon szívük joga.
Elég lehúzósnak érzem a kérdezőt is. Oké tegyen félre de az őszinteség fontos lenne ebben az esetben IS ..
Ha már most kamukázik a saját szüleinek akik segítik pénzzel mindenhogy akkor mi lesz később?
Ez a kérdés már többször, több formában ki lett írva, a lényeg mindig az volt, hogy hogyan és mit hazudjon a kérdező, hogy eltitkolja, dolgozik és van jövedelme.
Az miért nem opció, hogy leulsz velük és nyíltan elmomdod hogy "Anyu, apu, arra gondoltam, hogy munkát vállalnék az egyetem mellett. Azt a pénzt teljes egészében felre szeretném tenni, ezért továbbra is szükségem lenne a támogatásokra ugyanolyan összegben, mint eddig. Ha ez részetekről nem megoldhato, akkor marad minden úgy, ahogy most van, nem megyek dolgozni, mert akkor nincs ertelme"
Ha az en gyerekem lennél és így adnád elő, egyértelműen tamogatnalak. Ha viszont kiderulne, hogy eltitkoltad, dolgozol, sőt, hazudtal, onnantól meg is oldhatnad egyedül minden problémádat, rám többet nem számíthatnal semmiben. Nálam az őszinteség alap, a hazugsággal vége mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!