Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel kellene megindokolnom,...

Mivel kellene megindokolnom, hogy kevesebbet járok haza?

Figyelt kérdés

Kollégiumban lakom, de nem szeretném, hogy ez jövőre is ígymaradjon, ha ez megoldható lesz. Ahhoz viszont dolgozni kellene, mert a családnak anyagilag nem férne bele.

Idén gondoltam elkezdek dolgozni, egy ismerősöm beajánlott a munkahelyére, fel is vettek tudok hétvégén, meg péntekenként dolgozni(pénteken nincs órám).

Igazából home office, meg elég rugalmas, tehát éppen haza is mehetnék a szokásos időközönként, tehát három hetente, és akkor dolgozhatnék otthonról. Csak az a baj, hogy én nem szeretném, hogy tudjanak arról, hogy dolgozom.

A szüleim anyagilag támogatnak, állításuk szerint megoldható, belefér, meg ahogy láttam, ez tényleg így van, én kezelek mindent, amit online kell fizetni, belelátok a netbankjukba (egyikük sem hajlandó megtanulni az ilyeneket, de gyakorlatilag egy faluhoz tartozó tanyán lakunk, tehát kb mindig az online ügyintézés a legpraktikusabb). Igazából tavaly is úgy jártam, hogy elvállaltam valamit, ami ösztöndíjat jelent nekem, gondoltam majd félre teszem az ösztöndíjamat, majd jól fog jönni. Csak mivel otthon beszámoltam arról, hogy mennyit kapok, és ennek hallgatólagosan annyi lett az eredménye, hogy ennyivel kevesebbel támogattak, meg se beszéltük, csak a részükről ki lett jelentve. Aztán soha nem tudtuk megbeszélni, hogy haló, legalább a felét had tegyem félre az ösztöndíjamnak, ne kelljen már a teljeset visszaforgatni a mindennapi kiadásokra fordítanom az egészet. Mindig az volt, hogy de nekem ez miért baj, úgyse problémáznak, ha a szórakozásomra is költök abból, amik van, nincs is szükségem arra, hogy legyen olyan pénzem, amire nem látnak rá. Konkrétan valahányszor megpróbáltam 10 ezernél többet félretenni(átutalni a másik számlámra megbeszélés nélkül), mindig vita volt, hogy mégis hogy sikerült annyi pénzt elkölteni. Na én így nem szeretnék járni a fizetésemmel is.

Igazából idén nem folytatom azt, ami miatt tavaly volt az ösztöndíjam nagyrésze. Én erről kérdeztem a szüleim, hogy nem jelent-e gondot az a kiesés, és határozottan mondták is, hogy nem. Tehát nem arról van szó, hogy gondot jelent nekik, szóval nincsenek anyagi gondok.

Igazából én meg is mondanám nagyon szívesen, hogy dolgozom, hajlandó is lennék beszállni a saját költségeimbe, ha nem arról lenne szó, hogy hát ők kijelentik, hogy "ok, a teljes fizuddal szállj be, a maradékot álljuk, és hónap végén látni akarjuk a számládon a végösszeget". Viszont nekem gyanús, hogy ebből is ez lenne, ha meg már elmondtam, hogy lett melóm, akkor nem tudom ezt elkerülni, tehát inkább nem szólnék róla, titokban tartanám.

Csak valszeg ritkítani kell a hazajárásom, amit viszont furcsállnának, érdekelné őket, hogy miért. Ugyanis nekünk van egy szomszédunk, akinek a velem egyidős lányával jóba vagyok, nagy baratnők vagyunk, és gyakran mentem haza amiatt, hogy vele találkozzak, na meg hiányoznak az állatok is otthonról. Egyszóval több ok miatt is furcsa lenne ritkábban (most úgy gondolom, hogy négy hetente) menni.

Szóval, mi lenne a jó indok, ami nem gyanús?

szept. 6. 10:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
12%
Miért lett lepontozva a kérdésem: hogy hány éves a kérdező? Szerintem fontos lenne tudni. Vagy ez valamiből kiderült, csak én nem látom?
szept. 6. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

11

Totál mindegy hogy hány éves, de innen nézve kb 20.

szept. 6. 14:19
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

Rettenetes idióta a hozzáállása a szüleidnek a dolgokhoz.

Nekem is van egyetemista gyerekem, a nyári meló pénzét, üdülésre, magára, de pl. most jogsira gyűjti, de emellett mindent megkap.

Mit tanulsz?

Erre nem lehet hivatkozni?

Sajnos ilyen idiótáknak mindenképpen hazudni kell, mert soha az életben nem lehet, ezzel a fajtával konszenzusra jutni.

szept. 6. 15:14
 14/25 anonim ***** válasza:
86%

8-as vagyok.

#9 Hát én voltam már ho-ban vasárnap. De nekem úgy volt a munkaidőm, hogy megadom, hogy hány órányi feladatot tudok ellátni a héten, ezekre határidőm volt, meg volt egy online meeting. Suli mellett nekem is ez volt a ráérésem, hogy péntek, hétvége, hétköznap 2 délután.

De miért lehúzás, amit csinál? Ha nem dolgozna is el tudnák tartani, a megbeszélés meg korábban se működött.

Bocs, nem a kérdező vagyok, de erre reagálnék:

"Az miért nem opció, hogy leulsz velük és nyíltan elmomdod hogy 'Anyu, apu, arra gondoltam, hogy munkát vállalnék az egyetem mellett. Azt a pénzt teljes egészében felre szeretném tenni, ezért továbbra is szükségem lenne a támogatásokra ugyanolyan összegben, mint eddig. Ha ez részetekről nem megoldhato, akkor marad minden úgy, ahogy most van, nem megyek dolgozni, mert akkor nincs ertelme'"

Ez SZERINTEM azért nem megoldható, mert egy kisebb ösztöndíjnál se lehetett megbeszélni, hogy ha abból be is kell szállnia a költségeibe, akkor se az egésszel kelljen már.

Ha megmondja, hogy dolgozik, akkor erősen fennáll annak a valószínűsége, hogy nem hagyják félretenni, hanem majd annyival kevesebbet adnak neki. Korábban is ez történt.

Ha meg félre akar tenni, az meg miért jó neki, ha nem dolgozik, ha a szülei nem azt mondják neki, hogy jó ne szállj be a saját költségégeidbe/ne a teljes fizuddal? Ha nem dolgozik, ugyanúgy nem tud félretenni...

szept. 6. 18:00
 15/25 anonim ***** válasza:
67%

14

"Csak mivel otthon beszámoltam arról, hogy mennyit kapok, és ennek hallgatólagosan annyi lett az eredménye, hogy ennyivel kevesebbel támogattak, meg se beszéltük, csak a részükről ki lett jelentve."

szept. 6. 18:11
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

#15 Én is erre a problémára próbáltam reflektálni.

Nyilvánvaló, ha az ösztöndíj/fizetés összegével csökkentik a szülők a támogatást, akkor nem fogja tudni félretenni az ösztöndíját/fizetését(és ezeknek az egy részét se)

Ez csak példa, nálam nem ez canz, de tegyük fel, hogy 130 ezerből jövök ki egy hónapban. Ebbe benne van a kaja, a bérlet, kolidíj. Pontosan ennyit kapok anyáméktól. Bejelentem, hogy elvállaltam valamit, amiért kapok mondjuk 30 ezret egy hónapban. Ha anyámék nekem onnantól 100 ezret utalnak, és meg se tudjuk beszélni, hogy mondjuk 115 ezret utalnak, hogy 15 ezerrel szabadon rendelkezhet, amit nem muszáj kajára és egyéb szükséges kiadásomra fordítani, akkor nem tudok félretenni, mert nem lett olcsóbb a havi megélhetésem.

szept. 6. 18:19
 17/25 anonim ***** válasza:
43%

16

Nem beszélték meg. Az a probléma. Most megtehetnék

szept. 6. 18:21
 18/25 anonim ***** válasza:
78%

#17 A kérdező próbálta megbeszélni, amikor tavaly az ösztöndíjról volt szó csak. Konkrétan ezt írta a fő kérdésben is:

" Aztán soha nem tudtuk megbeszélni, hogy haló, legalább a felét had tegyem félre az ösztöndíjamnak, ne kelljen már a teljeset visszaforgatni a mindennapi kiadásokra fordítanom az egészet. Mindig az volt, hogy de nekem ez miért baj, úgyse problémáznak, ha a szórakozásomra is költök abból, amik van, nincs is szükségem arra, hogy legyen olyan pénzem, amire nem látnak rá."

Tehát írta a kérdező, hogy korábban már próbálta megbeszélni, hogy ne kelljen a teljes bevételével beszállnia, legyen legalább belőle valamennyi, amivel ténylegesen ő rendelkezik. Amire a szülők előadták a teljes értetlenkedést, hogy dehát erre mi szükség van.

Utána kommentben meg ezt írta a kérdező:

"Nem az a baj, hogy nem akarok beszállni. De nem a teljes fizetésemmel, nem úgy, hogy el is vagyok számoltatva, meg értelmes összeget félre se tehetek.

Ha az lenne, hogy mondom, hogy ennyit keresek, megbeszéljük, hogy beszállok ennyivel, akkor azt mondanám, hogy ok, de a korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy ebből az lesz, hogy tudják, hogy mennyit kapok, annyival kevesebbet kapok, aztán ha meg akarom beszélni, hogy szeretnék félre is tenni, akkor megy az értetlenkedés, hogy minek akarok én ilyesmit."

Ha elsőre nem lehetett megbeszélni, mert a szülők nem voltak nyitottak, akkor valszeg egy év alatt, a semmiből nem változott meg a hozzáállásuk.

szept. 6. 19:41
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
És azt nem vennék észre, hogy nem a kollégiumnak utalták a pénzt, hanem egy magánszemélynek?....
szept. 7. 10:36
 20/25 A kérdező kommentje:

#19 Te mire gondosz...?

1. Nem azt mondtam, hogy titokban albérletbe költözöm, és nem szólok róla. A munkáról nem akarok szólni, nem a költözésről.

2. Amivel támogatnak, azt nekem utalják(illetve engem kérnek, hogy utaljam át netbankból, chill out, figyelik, hogy mit csinálok, mennyit utalok). Én meg a koli díjat tovább utalom Neptun gyűjtőszámlára. Sokkal jobb, mintha X összeget nekem, y-t meg a gyűjtőszámlára utalnának, mert akkor kétszer kéne tranzakciós díjat fizetni, így még csak egyszer kell, én díjmentesen utalok bizonyos összeghatár alatt, junior számlaról.

#17 Én megpróbáltam megbeszélni tavaly, amikor az ösztöndíjamról volt szó, csak ők nem voltak erre nyitottak. Ők meg előadták, hogy nem értik, mit akarok, miért kéne ugyanannyival támogatniuk, ha több az ösztöndíjam, minek nekem plusz pénz (az ösztöndíjam összege), ha nem akarják amúgy se lekövetni, hogy miket veszek. DE EZT A KÉRDÉSBEN IS LEÍRTAM. Igaza van annak a kommentelőnek, akire reagálsz.

szept. 7. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!