Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapám tönkreteszi a családo...

Édesapám tönkreteszi a családot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Édesapám július vége óta nem jár dolgozni rosszullétek miatt. Eleinte azt hitte halálos beteg, mert minden alkalommal mikor utcára ment ájulásos rosszullét fogta el. Nem lehetett bírni vele, a sárga földig leitta magát mondván meg fog halni, akkor inkább éljen kevesebbet, de érezze jól magát. Minden este elbúcsúzott tőlünk, hogy neki már nem lesz holnap. Azóta túlesett már jó pár vizsgálaton, amik azt mutatták, hogy semmi baja nincsen. A rosszullétek valószínűleg idegi alapon vannak neki. Viszont ennyi idő itthonlét után befordult magába. Nem hagyja abba ezek ellenére sem az ivást, nem hagy másokat aludni éjjel. Édesanyámat terrorban tartja a hülyeségeivel. Olyan, mint egy nagy gyerek, nem csinál semmit. Vagy morog mindenért, vagy már odáig ivott, hogy magában bulizik. Ilyenkor nagyon idegesítő, de nem mondhatod meg neki, mert elkezd tombolni. Befeküdni nem akar, nem is erőszakoskodhatok vele. Teljesen tönkreteszi a családot, anya is annyit stresszelt miatta, hogy lerokkant. Nincs egy nyugodt napja, ő sem dolgozik már egy hónapja. Én is a nap 24 óráját gyomorgörccsel vészelem át félve mi lesz megint aznap este. Öcsémet mintha kicserélték volna. Mióta apa ilyen felvett egy bunkó, tapló személyiséget. Irdatlan rondán beszél velünk, elküld minket a jó büdös p*csába. Mi a teendő ilyenkor? Kezdünk végleg kikészülni.

nov. 7. 07:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha tombol, ráhívhatjátok a jardot, beviszik a detoxba, legalább lesz egy nap nyugtotok.
nov. 7. 07:30
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
Miből fizeti az ivászatot???
nov. 7. 08:09
 3/12 A kérdező kommentje:
A létező összes pénzünk erre megy el, de nem tűnik fel neki. Ha én vagy az öcsém egy chipset veszünk már megy a balhé, hogy semmirekellők vagyunk és szórjuk a pénzt. Hozzáteszem, hogy anyukám 1 órát aludt a ma éjjel, én 3-at. Ahelyett, hogy hagyna minket aludni azt hajtogatja, hogy ő már 48 órája fent van. Olyan hangosan hallgatja a zenéjét, mint egy diszkóban, anya kezd bedilizni teljesen. Nem lehetne más okkal elvitetni a tomboláson kívül?
nov. 7. 08:53
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem ön- és közveszélyes, szerintem nem viszik be hangos zenehallgatás miatt. A rendőr talán kijön, de nem fogják bevinni. Az biztos, hogy mentálisan valami nincs rendben vele. Szerintem tegyétek tönkre a készüleket, amin bömbölteti a zenét. Valószínűleg tombol majd, de nem lesz pénze újra.
nov. 7. 09:46
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Nem viszik el. Ha kihívod a rendőrséget akkor sem nagyon viszik el. Csak ha már vér folyik... Ilyen ez a rohadt rendszer. Kihívhatod a mentőt, de ha nem akar velük menni, akkor nem fogják elvinni, csak ha eszméletlenre itta magát.

Sajnos muszáj lesz vele leülni és egy józan pillanatában választás elé állítani. 🙁 Az alkoholistákkal az a baj, hogy ők maguktól nem fogják fel, hogy mi a helyzet, és igazából saját magukon kívül nem is érdekli őket semmi.

Kell egy igazi "fejbeveres"es szituáció amivel megértik, hogy mi a probléma... Ha nem akar változni akkor választás elé kell állítani őt, hogy vagy leáll, vagy elmegy. De nem csak úgy, hogy "csak" néha iszik, hanem semmit, különben kezdődik minden elölről!

Ha nincs ilyen lehetőség, nincs józan pillanata, akkor menjetek el egy kicsit tőle, anyukád, a tesód... Pár hét a rokonoknál és vagy eszhez tér, vagy elválltok örökre. Na persze ehez anyád is kell...

Vagy ha nagyon nem bírod, a patikában kapni dulkaxot, dupla adag a piájába és ha szerencséd van kijózanodik egy életre. Bajt ugysem csinál, csak jó erős bélgörcsöket és tisztító fosást. De legalább megérzi milyen is igazán betegnek lenni... (Ja, és igen, utálom az alkoholistákat, és volt/van dolgom vele, szerencsére nálunk az eddig bevált, hogy vagy a család, vagy a pia... 10 éve tiszta, de attól még ott lebeg démoklesz kardja, de tudja, hogy ha velünk akar maradni nem hagyja lecsapni a kardot.)

nov. 7. 09:54
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem dolgozik és nincs bevétele, akkor nem kellene neki pénzt adni. Nyugodtan balhézzon, akkor ki kell hívni a rendőrséget. Ignorálni kell és levegőnek nézni.
nov. 7. 11:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Update: nagyon nehéz volt, de elintéztük, hogy bevigyék a korházba. Külsős segítséget kellett kérjek, el kellett mennem otthonról intézkedni. Nagyon nagy volt a feszültség, de remélhetőleg innentől kezdve már csak jobb lesz. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
nov. 7. 12:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan tudtátok ezt elintézni?
nov. 7. 16:48
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
64%
Amint teheted, lépj le otthonról.
nov. 10. 19:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Édesapám egy embertől tart, aki pedig a bátyja. Én lementem kutyasétáltatás címszóval, hogy felhívjam, mert édesanyámat mindenhová követte. Nekem kellett intézkednem az utcáról, de szerencsére elértem és szóltam neki, hogy jöjjön át és hívja ki a mentőket is. Úgy tett, édesapámat pedig elvitték a mentők és a bátyja jelenlétében nem mert jelenetet rendezni még ittas állapotban sem.
nov. 12. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!