Édesanyám (74) idős korára beszerzett egy kutyát, ami tönkretesz mindent. Mit tennétek a helyemben?
A dolog annal bonyolultabb, h lett egy kutyaja. 10 eve egyedul van, egy eleg nagy hazban el egyedul par utcara tolunk, amit anno meg en ujitottam fel nekik.
Vilag eleteben sarban, sotetben botorkalt az udvaron, megvaltas lett neki a felujitas, terkovezes, parkositott modern rendezett udvar.
A gyerekeim abban a korban vannak, hogy szeretnenek kisallatokat, de en mar nem akartam kutyat, mert epp eleg dolgunk van 3 gyerekkel meg az egyeb teendokkel.
Erre anyám addig szervezkedett, hogy intezett maganak egy kiskutyat. Arra fogta, hogy o egyedul van es legalabb a kisallat talan segit ezen, de latszott, h a gyerekek miatt akarta. Konyorogtem neki, hogy ne hozzon kutyat a portara, mert nem fogja tudni ellatni, allatorvoshoz vinni, szetszedi a kertet, nem lesz ra ereje foglalkozni vele. Csakazertis. Par honapos a kutya, de gyakorlatilag csak a kart csinalja. Szetrag, szethord mindent, a terkovet, fuvet osszepiszkitja, mar nem tudok beallni a kocsival ugy az udvarra, hogy ne tapossak aknába. Fuvet nyirni nem lehet, mert porol a kutyaxar, szetassa a kertet.
Nyilik a kapu mar szokik, sorolhatnam.
Most, felev utan anyam belatta, hogy nem volt jo otlet, de mar nincs mit tenni, a gyerekeim hozzanottek.
Szoval adott a kerdes: mit kene tegyek? Anyam elvarja, hogy segitsek neki a haz korul, idos, mar nem tudja ezeket ellatni, de en meg mar undorodok bemenni hozza ettol a disznooltol, amiben el a kutya miatt. Raadasul ha szova teszem megsertodik es kozli, h ne baxtassam, van eleg baja (amit maganak okozott).
A gyerekeim hetvegente segitenek rendet rakni, de ettol meg ordenáré ganédomb van.
Tudom majd kapom az ivet, hogy mit foglalkozok vele, az o elete, de sajnos mar abban a korban van, hogy kezd lemenni gyerekbe.
Mit foglalkozol vele? Az ő élete!
(Csak, hogy igazad legyen! 😉 )
Amúgy sem tudom, nehéz ügy.
Keressetek szerető gazdit a kutyának, és ajandekozzátok el.
Így nem lehet élni! Én ezt nem bírnám elviselni.
Kutyát akkor érdemes tartani, ha az ember foglalkozik vele. Ő se és te se fogsz, a gyerekek meg még gyerekek, nem tudják. Szegény kutya unatkozik, nem tud mit csinálni, azért rongál.
Keressetek családot neki, akik foglalkoznak vele, de azért ne adjátok oda bárkinek...
Mondjuk ha lett volna egy csepp eszed akkor segítesz anyukádnak a kutyával és szereztek neki egy kutya oktatót aki segít megnevelni a kutyust!magatól nem lesz okos a kutyus.
Vagy éppen együtt választotok ki valami nyugisabb kutyát akivel nem kell 0-24 ben foglalkozn/fárasztani...
Mi az, hogy ajándékozza el a más tulajdonát??
Ez konkrétan bűncselekmény.
Én örülnék, ha a szüleimmel olyan lett vona a kapcsolat és lennének annyira kooperatívak, hogy tudnék segíteni nekik ilyen helyzetben..
Ők is 74-76 évesek, ez még negyon nem az a kor, ahol ne lehetne kutyájuk, és ne tudnák magukat és a kutyát ellátni.
Ha már akkorák a gyerekek, nem tudjátok beosztani, hogy minden nap valamelyik átszaladjon a mamához, összeszedje az udvaron a kutyapiszkot, és vagy dobálja a labdát egy fél órát a kutyának, vagy vigye el sétálni, ideális esetben mindkettő?
Ha szeretik tényleg a kutyát, ennyit meg kell tenniük érte. Úgyis meg kell tanulniuk, hogy a kutyázás, vagy bármilyen más élőlénnyel való foglalkozás nemcsak abból áll, hogy simogatom öt percet meg szelfizek vele, hanem vannak mellette kötelességek, feladatok.
Ha erre nem hajlandók, akkor nem szeretik igazán a kutyát, és el kell ajándékozni normális gazdának.
Valahogy bírd elviselni, hogy magányában lett egy kutyája . Mindenen fennakadó típusnak tűnsz, maholnap anyád szarja körbe a kertet es az lesz a bajod.
Egy kutya nem dísz, felelosseggel jár es nem lehet kipakolni mikor úgy passzol
Egy kutya nem dísz, felelosseggel jár es nem lehet kipakolni mikor úgy passzol
Hát pont ezért nem kellett volna felelőtlenül bevállalni az öreglánynak.
Miert volt felelotlenseg az öreglánytól, az o udvarát szarja össze a kutya, de a kerdezô már sajátjaként tartja nyilván a kertet, mert felújíttatta, de persze ez egy befektetés volt jövőre gondolva, nem az anyja kedvéért, hanem gondolta hamarosan felfordul a néni es addigra minden megvan csinalva
Ennyit a szeretetről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!