Édesanyám (74) idős korára beszerzett egy kutyát, ami tönkretesz mindent. Mit tennétek a helyemben?
A dolog annal bonyolultabb, h lett egy kutyaja. 10 eve egyedul van, egy eleg nagy hazban el egyedul par utcara tolunk, amit anno meg en ujitottam fel nekik.
Vilag eleteben sarban, sotetben botorkalt az udvaron, megvaltas lett neki a felujitas, terkovezes, parkositott modern rendezett udvar.
A gyerekeim abban a korban vannak, hogy szeretnenek kisallatokat, de en mar nem akartam kutyat, mert epp eleg dolgunk van 3 gyerekkel meg az egyeb teendokkel.
Erre anyám addig szervezkedett, hogy intezett maganak egy kiskutyat. Arra fogta, hogy o egyedul van es legalabb a kisallat talan segit ezen, de latszott, h a gyerekek miatt akarta. Konyorogtem neki, hogy ne hozzon kutyat a portara, mert nem fogja tudni ellatni, allatorvoshoz vinni, szetszedi a kertet, nem lesz ra ereje foglalkozni vele. Csakazertis. Par honapos a kutya, de gyakorlatilag csak a kart csinalja. Szetrag, szethord mindent, a terkovet, fuvet osszepiszkitja, mar nem tudok beallni a kocsival ugy az udvarra, hogy ne tapossak aknába. Fuvet nyirni nem lehet, mert porol a kutyaxar, szetassa a kertet.
Nyilik a kapu mar szokik, sorolhatnam.
Most, felev utan anyam belatta, hogy nem volt jo otlet, de mar nincs mit tenni, a gyerekeim hozzanottek.
Szoval adott a kerdes: mit kene tegyek? Anyam elvarja, hogy segitsek neki a haz korul, idos, mar nem tudja ezeket ellatni, de en meg mar undorodok bemenni hozza ettol a disznooltol, amiben el a kutya miatt. Raadasul ha szova teszem megsertodik es kozli, h ne baxtassam, van eleg baja (amit maganak okozott).
A gyerekeim hetvegente segitenek rendet rakni, de ettol meg ordenáré ganédomb van.
Tudom majd kapom az ivet, hogy mit foglalkozok vele, az o elete, de sajnos mar abban a korban van, hogy kezd lemenni gyerekbe.
10-11 eleted legnagyobb benézését irtad le.
A nagymamamat 10 evig gondozta édesanyám, én is segitettem neki, es igen, pelenkaztam is ferfi letemre.
Azert ujitottam fel, hogy a SZULEIMNEK ES A NAGYSZULOMNEK mélto otthona legyen eletuk alkonyan.
Van a sajatomon kivul 4 masik lakasom, nem szorulok ra arra, hogy megorokoljem a 4-et is amit kb annyiert tudnek eladni, amennyit beleraktam 10 eve.
Szoval legkozelebb megkoszonom, ha a kerdesre valaszolsz es nem ide frocsogod a baromsagaidat.
Ha nem tudsz normalisan valaszolni, akkor siman csak lapozz tovabb.
6:
A gyerekeimnek pont eleg a suli/ovi. Minden nap este 17-18 korul ernek haza, uszas, tanc, kulonora stb.
Nincs erre idejuk, hogy ezzel foglalkozzanak.
Volt nekunk is kutyank, rendszeres allatmentok vagyunk, tudom mivel jar egy allat, nem veletlenul akartam lebeszelni rola, de hat feleslegesen.
Az a baj en nem tudom / akarom elajandekozni, de ez igy tarthatatlan.
Anyud mit akar? Ragaszkodik a kutyához? Ha igen, akkor sajnos tényleg oldja meg, hívjon takarítót vagy ahogy akarja.
Ha anyádban van annyi belátás, akkor meg próbáljatok meg neki új gazdit találni aki tud vele foglalkozni. Az hogy a gyerekek hozzánőttek szar dolog. De nekik is be kell látniuk, hogy amennyiben nem tudnak érdemlegesen segíteni abban hogy ne legyen disznóól a ház akkor ez a legjobb megoldás.
Amúgy ezt nem értem annyira, hát mennyit kakál az a kutya? Az hogy mindent szétszed még egyrészt el is fog múlni ahogy nő, másrészt lehetne kutyás oktatót hívni hogy segítseg megnevelni. De a ha a napi 1-2 kutyaszart nem képes anyud összeszedni akkor tényleg reménytelen a dolog.
18: nem ragaszkodik hozza kulonosebben, mint irtam mar belatta, h hiba volt idehoznia. De itt megrekedt a dolog.
Higy naponta mennyit produkal nem tudom, de par nap alatt eleg jol telerakja az udvart.
Es igen, mar nem gyoz pakolni meg takaritani utana, igaz, nem is tori annyira magat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!