A beszerzett könyveid mekkora hányada olvasatlan? Egy ismerősöm azzal büszkélkedett,hogy a könyvespolcai közel 99%-a olvasott művekből állnak. Mennyire ,,gáz", hogy nekem elég sok olvasásra váró mű áll ott?
Naponta olvasok, de gyakran szerzek be újabb köteteket.Sajnos egyelőre a könyveim nagyobbik része még olvasatlan, viszont mind olyan művek, amiket egyszer mindenképp olvasni szeretnék. Elég sok klasszikus is szerepel köztük.
Nagy részüket úgy szerzem be, hogy előtte utána járok magának a műnek, szerzőnek stb, valamint már ismert szerző további műveit vadászom össze. Főleg antikvár oldalakról szoktam nézelődni, rendelni személyes átvétellel. Ha megtalálok egy könyvet, ami érdekel, akkor meg szoktam venni. Pár száz, ritkán 1-2 ezer Ft-os összegekről van szó. Sokszor elég szép kis kedvezmények is vannak. Szóval anyagilag megengedhetem egyelőre magamnak a jelenlegi fizetésemből.
Egyelőre közel sem vagyok annyira olvasott, mint a polcaim alapján hihetne bárki, de ezt eddig nem gondoltam kellemetlennek.
Van egy rakás könyvem, és a nagyját olvastam is, de egyáltalán nem gáz, ha valaki nem olvasta a könyvei többségét.
Egyrészt úgyis el fogod olvasni idővel, másrészt meg megvan a varázsa annak is, ha van előtted egy könyv, és nem tudod még, hogy mi vár rád miközben olvasod.
Nagyon kevés.
Alapból a legtöbb fizikai könyvem valami örökölt 1000 éves háziolvasmányszerű szar.
Amit magamtól olvasok az közel 100% e-book. E-book viszont nagyon sok van innen-onnan...
(Bár én másnak is szerzek be, meg a saját gyűjteményem is megosztom)
Ha az ebookokat is számba veszem, akkor elég sok olvasatlan van. Az életteremet nem szeretem telerakni olyan könyvekkel, amiket nem fogok elolvasni belátható időn belül, de digitálisan "gyűjtögetek", mert nem tudom pontosan mihez lesz kedvem.
Szóval ha mostantól nem tudnék szerezni újat, akkor is el tudnám szórakoztatni magam egy darabig még.
Mit számít más mit gondol? A lényeg, hogy te jónak érezd :)
Én az elmúlt időben brutál mennyiségű könyvet vettem, nagyon keveset olvastam el. Azért mert régen nem tehettem meg, de mindig vágyódtam utánuk, volt egy listám, hogy miket szeretnék egyszer megvenni ha majd megtehetem. Most megtehetem, elkezdtem a listát, akkora mennyiségről van szó, hogy biztos lesz olyan amit majd csak 1-2év múlva olvasok csak el, de ha a megvásárlásával várok ennyit, lehet, hogy akkor már nem lesz kapható (így is sok van amit nem találok sehol, ha meg mégis akkor másodkézből árulják 20.000ért...)
A moly.hu szerint a könyveim 10%-át olvastam el eddig (ez valamivel több a valóságban, csak nem jelöltem be mindet). Megvárnak ők engem, én pedig imádok ránézni a gyűjteményemre tudván, hogy régi álmomat teljesítem jelenleg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!