Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszintén az hatással lehet a...

Őszintén az hatással lehet a testvéri kapcsolatra ha apánk alkoholista volt szerintetek?

Figyelt kérdés
nov. 19. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Igen, persze.
nov. 19. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Milyen értelemben?

Szerintem nekünk nem volt semmilyen hatással rá. Nem szerettük egymást se jobban, se kevésbé tőle a testvéremmel.

nov. 19. 17:59
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem hogy miben lenne hatàssal a Ti viszonyotokra apàtok alkoholizmusa.

Apâm alkesz volt mióta az eszemet tudom.

Nem az idegbeteg, csikket rajtunk elnyomó típus, de na

Ettől bàtyjàmmal teljesen jó a viszonyunk. Egy vàrossal arrébb lakik mint én, de heti egyszer tuti beugrik.

Szàmíthatunk egymàsra!

Nem hiszem h ennek bàrmi köze lenne az öreghez.

nov. 19. 19:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális választ.
nov. 19. 20:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt hatása.

Trauma kötelék lett köztünk emiatt. Egymás szövetségesei lettünk. Szorosabb lett a kapcsolat

Ugyan úgy felismertük apánk szokásait, mikor többet ivott. Az a szag, a billegős járás, a vörös fej stb. Még be sem kellett menni a házba, hogy tudjam, apám ivott, kint a kerben egy testvéri pillantásábol tudtam hogy apámnkban megint van.

A szégyenérzet az is közös volt, hogy egy ilyen alak az apánk. Egyikünk sem hívott át vendéget, hogy suli után, üljünk össze, mert tudtuk hogy nagy eséllyel apánk otthon lesz és részeg lesz.

Mind a ketten ahogy töltöttük a 18at el is jöttünk otthonról, nem is tartjuk azóta a kapcsolatot.

Illetve, mikor még kicsik voltunk akkor néha volt olyan hogy apa milyen vicces és jól szórakoztunk de aztán felnőttünk

Rájöttünk hogy apu az alkohol miatt volt vicces. Igazság szerint éveken keresztül választotta az alkoholt helyettünk, a gyerekei helyett. Egyikünkkel sem tudott kapcsolatot kialakítani.

Tesómmal azóta is szoros q kapcsolatunk. Számíthatunk egymásra. A közös gyermekkori traumák, események összekovácsoltak minket.

nov. 19. 21:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon szomorú egyben jó dolog is részben.
nov. 19. 21:36
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom értelmezni, a kérdést. Az emberre minden hat, ami körülötte van. Egy konkrét esetre emlékszem: apánk alkoholista volt, mi is ittunk bulikban, de egyszer öcsém túl részeg lett és kicsit agresszív, ami engem nagyon zavart, gondolom a tapasztalataim miatt, kicsit túlreagáltam a dolgot azt hiszem.
nov. 20. 09:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hatással volt tesómmal rá: apánk alkoholizmusa köztünk is sok konfliktust generált, mert minden otthoni teendő anyukánk halála után ránk szakadt, és mindig azon ment a vita, hogy kinek mit kell csinálnia. Totál tönkrement a viszony köztünk.
nov. 20. 11:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hatással lehet a testvéri viszonyra ha az apa alkoholista, sőt a párkeresésre, gyereknevelésre stb-re is.
nov. 20. 12:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kezdetektől fogva olyan hatása volt/van, hogy sokkal szorosabb köztünk a testvéri kapcsolat, közel 50 év alatt semmi nem tudta ezt megbontani.
nov. 22. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!