Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülőkkel együtt...

Alkoholista szülőkkel együtt lakni egy örökölt házban mennyire kivitelezhető?

Figyelt kérdés

Örökölni fogok egy házat 1/3 arányban, a többi hányad a testvéreimé. Ebben a házban illetve a ház melletti kis putriban laknak a szüleink, illegálisan, nincs az alaprajzon a putri. A szülők nem tágítanak, nem akarnak elköltözni, élősködni akarnak azon aki oda beköltözik. Én szerettem volna beköltözni a házamba amit majd kifizetek a testvéreimnek, de a szülők ott vannak és isznak, mint az állat, nincsenek senkire tekintettel, rezsit nem fizetnek, és ha merek szólni akkor letámadnak. Hogyan lehetne így együtt élni velük? Egyáltalán nekem muszaly ezt elviselni? Nem tehetem őket ki onnan? Menjenek albérletbe..

Szóval nekem lesz egy házam ahol meg kellene tűrni a mérgező, alkesz szüleimet, akik lopnak, sikkasztanak, mindegy hogy hogy de italhoz jussanak. Az unoka sem érdekli őket.

júl. 7. 02:03
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
95%
Inkább hagyd a faxomba azt a házat és cuccolj olyan messze, amennyire tudsz... Majd ha feldobják a pacskert, max felújítjátok a házat, eladjátok, az összegrt meg elosszátok egymás között...
júl. 7. 02:57
 2/30 anonim ***** válasza:
35%

Amit az egyes írt kicsit humánusabb megoldás, de ha a mostani házárak mellet nem találsz lakást akkor vagy felhúzol valami kerítést hogy azért valami jelezze, hogy van határ (bármennyire hülyén is hangzik/tűnik ez a megoldás és csak akkor működik ha a putri úgy helyezkedik el, hogy utcafronton van és akkor elég egy plusz kaput még beszerezni)

Vagy hívd rájuk ki a rendőröket esetleg kérd az erre fenntartott intézmények segítségét ez ügyben.

(Persze ez nagyon szívtelen megoldás és nem is javaslom hisz én sem tenném meg csak nagyon végső esetben. Illetve azért próbálj nekik valami lakatási lehetőséget nézni, ha emellett döntesz. Nyugdíjas otthon ilyesmi)

Vagy ha még van rá lehetőséged vannak ilyen önkormányzati lakások próbálj meg egyet igényelni hátha sikerül s akkor ott tudnál lakni ameddig a helyzet megoldódik (ha lejjebb szeretnéd tornázni az árát költözz össze pár haveroddal s akkor még az árat is eloszthatjátok, hogy ki mennyit fizet.

Viszont járj utána, hogy ők esetleg haszonélvezők-e vagy ilyesmi mert ha igen akkor a lehető leggyorsabban add el a részed és menekülj el onnan mert másképp csak behúznak a csőbe s akkor nem szabadulsz.

Illetve annak is néz utána, hogy tartanak-e albérlőket mert gondolom nem akarsz háromszoros számlákat fizetni.

Mindezek ellenére inkább keress más lakást és ezt meg tedd parkolópályára, add ki addig vagy teljesen engedd el s add el.

júl. 7. 04:52
 3/30 anonim ***** válasza:
96%
Semennyire nem kivitelezhető, ne legyél már hülye, el ne cseszd a pénzed arra, hogy kifizeted a testvéreid.
júl. 7. 05:40
 4/30 anonim ***** válasza:
90%
Semennyire. Ellenben be lehet jelenteni az engedély nélküli épületet, amit nyilván le kell majd bontani és ki lehet tenni a szülőket is
júl. 7. 06:09
 5/30 anonim ***** válasza:
24%
4-es, ez leírva jól hangzik, a valóságban meg bonyolult folyamat és sokáig tart.
júl. 7. 06:15
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Es? Nem ér ra? Nem éri meg? Inkább hagyja veszni?
júl. 7. 06:18
 7/30 anonim ***** válasza:
30%
Biztos megéri majd, mikor a hajléktalanná vált szülei járnak oda évekig az ajtót verni, zaklatni, balhét csinálni.
júl. 7. 06:21
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan miért járnának oda? Az első után egy feljelentés és kész.
júl. 7. 06:23
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne lakj együtt velük, keress nekik más lehetőséget és kezdj foglalkozni a házzal. Azt írod, az unoka sem érdekli őket, tehát gyerekkel költöznél két alkoholista élősködő mellé?

Ha radikális akarsz lenni, akkor simán hívsz egy vállalkozót felújítás címen, aki elkezdi rendbe tenni a házat és lebontja a putrit. (Erről azért szólj nekik időben, hogy például egy hónap múlva jönnek a munkások, addigra ne legyenek ott.

Azért nem biztos, hogy el kéne engedni a házat, mert az öröklés miatt a ház 2/3 áron a tiéd és a telket se kell külön megvenned, ami most sok millió lenne magában.

Én úgy járnék el, hogy az önkormányzatnál utána járnék, van-e lakás, ahova mehetnek és az ügyintézés papírjait átadnám üresen, majd jöhet az ultimátum meg a felújítás.

A házba bejárnak? Hogyan csinálnak rezsi költséget, ha azon kívül laknak éppen? Ha be tudnak jutni, először is el kéne zárni őket mind n forrástól.

A fenti dolgok akkor érvényesek, ha nem sajnálgatod őket, hanem gyakorlati lépésekre gondoltál a kérdésben.

júl. 7. 06:44
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Lehet lopják az áramot a putriba a másik házból. Így nem kell nekik rezsit fizetni. Gondolom nem is dolgoznak….
júl. 7. 07:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!