Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülőkkel együtt...

Alkoholista szülőkkel együtt lakni egy örökölt házban mennyire kivitelezhető?

Figyelt kérdés

Örökölni fogok egy házat 1/3 arányban, a többi hányad a testvéreimé. Ebben a házban illetve a ház melletti kis putriban laknak a szüleink, illegálisan, nincs az alaprajzon a putri. A szülők nem tágítanak, nem akarnak elköltözni, élősködni akarnak azon aki oda beköltözik. Én szerettem volna beköltözni a házamba amit majd kifizetek a testvéreimnek, de a szülők ott vannak és isznak, mint az állat, nincsenek senkire tekintettel, rezsit nem fizetnek, és ha merek szólni akkor letámadnak. Hogyan lehetne így együtt élni velük? Egyáltalán nekem muszaly ezt elviselni? Nem tehetem őket ki onnan? Menjenek albérletbe..

Szóval nekem lesz egy házam ahol meg kellene tűrni a mérgező, alkesz szüleimet, akik lopnak, sikkasztanak, mindegy hogy hogy de italhoz jussanak. Az unoka sem érdekli őket.

2024. júl. 7. 02:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként később nagyon kellemetlen lehet ha a nem fizetett rezsi végett tartozást halmoznak fel, illetve kikapcsolják. És mivel ti vagytok a tulajdonosok, nektek kell fizetni.
2024. júl. 7. 07:48
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
És ha letámadnak, akkor mi van?
2024. júl. 7. 07:55
 13/30 anonim ***** válasza:
98%

Kényszerkijelentés, ügyvéd, rendőrrel elvitetni és megoldódott a probléma. A putrit lebontjátok szépen.

Ha nincs haszonélvezeti joguk, akkor ugathatnak, esélyük sincs. Telken belül vannak még, de ha megoldod a kijelentést, akkor kénytelenek lesznek elhagyni az ingatlant, hiszen milyen jogcímen is tartózkodnak ott?

Az ügyvéd fogalmazza bele az adásvételibe, hogy a szülők a területet (nem az ingatlant), elhagyják x napon belül, ebbe bele is egyeznek, amennyiben nem, akkor ez és ez lesz.

2024. júl. 7. 08:12
 14/30 anonim ***** válasza:
92%

7-es, egyáltalán a szülőknek miért kellene tudniuk, hogy hol él a kérdező?

Nekem is van masszívan alkesz rokonom, fogalma sincsen a gyerekei tartózkodási helyéről, mert nem mondjuk meg neki.

Hozzánk egyszer jött, ráhívtuk a rendőröket, azóta nem jön.

2024. júl. 7. 08:26
 15/30 anonim ***** válasza:
94%

14

Mondjuk a kérdésben ott van, hogy a kérdező által örökölt/vásárolt házban illetve mellette a putriban élnek a szülők, ergo nem nehéz kitalalni, hol lakik a kérdező, ha egyszer bekoltozik a házba, bakker

2024. júl. 7. 08:28
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Elárulom, hogy a rendőrök nem fogják elvinni őkert, mert birtokon belül vannakm
2024. júl. 7. 08:36
 17/30 anonim ***** válasza:
92%
Hogyan örököltetek, ha élnek a szülők? Ok hogyan estek ki az öröklési sorrendből?
2024. júl. 7. 08:41
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
17es nekem is ez jutott eszembe. Meg akkor is jár nekik a köteles rész amit ki kell nekik fizetni
2024. júl. 7. 10:07
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem lenne jó ilyen környezetben nevelni a gyerekeid, azt hinnék, hogy ez a normális, és rossz hatással lenne a fejlődésükre.

ki nem nagyon teheted őket, inkább költözz el

2024. júl. 7. 11:04
 20/30 A kérdező kommentje:

Tartási szerződés van, tehát azzal ki lehet váltani a kötelesrészt, ezzel tisztában vagyok. El fogok menni egy ügyvédhez.

Sajnos nem csak az enyém az ingatlan hanem másik 2 testvéremé, akiknek nem tudom mi az álláspontjuk.

Attól is félek, hogy ott rohad a ház fűtetlenül, lezárva és ők csak halmozzák a rengeteg rezsit amit majd nekünk tulajoknak kell kifizetni.

Nagypapa kötötte velünk tesókkal a tartási szerződést, mivel nem akarta a gyerekére hagyni a házat mert tudta hogy el fogják inni pillanatokon belül :(

Már a nagy családi hazunkat is elitták, azért laknak úgy nevezett putriban a telken, amiben van víz, villany méghozzá egy klímával fűtenek az viszont rohadt drága és most a nagytatának se fizetnek rezsit szóval nekünk se fognak.

Én tudnék gyakorlatias lenni, amiket leirtatok nagyon jó meglátások, csak a 2 tesó ha nem akarja kitenni az alkesz szülőket, akkor vajon mi lesz?

Én albiban élek, és igencsak jól jönne egy ház ahol végre nem kéne kidobni az ablakon az albi díjat de anyámék miatt ez is lehetetlennek látszik. Ők bitorolni akarják az egész telket a putrit sőt a házat is.

Személy szerint soha nem költöznek vissza alkesz szülők mellé életvitelszerűen, pláne gyerekkel.

A gyerek már amúgy sem akar menni hozzájuk látogatóba, mert akkor sem bírják megállni az ivást, amikor ott van az unoka náluk.

Nagyon elszomorító ez az egész.

Ahelyett, hogy békében élnénk, ezt csinálják

2024. júl. 7. 11:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!