Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülőkkel együtt...

Alkoholista szülőkkel együtt lakni egy örökölt házban mennyire kivitelezhető?

Figyelt kérdés

Örökölni fogok egy házat 1/3 arányban, a többi hányad a testvéreimé. Ebben a házban illetve a ház melletti kis putriban laknak a szüleink, illegálisan, nincs az alaprajzon a putri. A szülők nem tágítanak, nem akarnak elköltözni, élősködni akarnak azon aki oda beköltözik. Én szerettem volna beköltözni a házamba amit majd kifizetek a testvéreimnek, de a szülők ott vannak és isznak, mint az állat, nincsenek senkire tekintettel, rezsit nem fizetnek, és ha merek szólni akkor letámadnak. Hogyan lehetne így együtt élni velük? Egyáltalán nekem muszaly ezt elviselni? Nem tehetem őket ki onnan? Menjenek albérletbe..

Szóval nekem lesz egy házam ahol meg kellene tűrni a mérgező, alkesz szüleimet, akik lopnak, sikkasztanak, mindegy hogy hogy de italhoz jussanak. Az unoka sem érdekli őket.

júl. 7. 02:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
9%
Nem tudod, mi az álláspontjuk? Előbb kérdezed a gyakorit, mint a testvéreidet? Hát hallod!
júl. 7. 11:55
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

#20, ha kivásárolod a testvéreidet, akkor azt csinálsz az ingatlannal, amit akarsz, és azt engedsz oda, akit akarsz. Ha a szüleidet el akarod onnan távolítani, akkor megteheted.

Hogy birtokon belül vannak, semmit nem jelent, mivel nem tulajdinosai a háznak. Amivel problémád lesz, hogy ha nem akarnak önszántukból elköltözni, akkor akár évekig elhúzódó pereskedés is lehet belőle, és ha ítélet van, akkor sem fognak feltétlenül maguktól elköltözni. Ebben az esetben kérhetsz végrehajtást, ami szintén nem kevés pénz.

Tehát a jogi lehetőségeid megvannak, csak kérdés, mennyire tudsz velük érdemben élni.

júl. 7. 12:01
 23/30 A kérdező kommentje:
Talán mert vannak normális emberek, akik egy kicsit osztoznak a nehezsegeimben nekik köszönöm, a kötekedő pedig élje át azt amit én legyen neki masszív alkesz rokonsága aztán utána szólalhat majd meg!!!!
júl. 7. 12:01
 24/30 A kérdező kommentje:

Engedd be a tótot, kirak a hazadbol.

Akkor ez nem könnyű eset, akkor ezért vannak nagy mellénnyel a szüleim, mert talán tisztában vannak a jogaikkal sajnos.

Milyen jó, hogy egy lakás bitorlót nem tudok kitenni szép magyar jogrendszer.

Szerintem el fogom adni a részemet, vagy ha nincs rá vevő akkor peres úton szüntetem meg a közös tulajdont és kerül amibe kerül de én ki akarom vonni magam ebből a toxikus családból.

júl. 7. 12:05
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg csak azzal tudjátok megoldani, ha már most elkezditek kipaterolni őket jogi úton.
júl. 7. 12:20
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetnek kikapcsoltatnám a közműveket.
júl. 7. 13:22
 27/30 A kérdező kommentje:

Jó ötlet a közmű kikapcsolás! Köszi a tippet.

Köszönöm mindenkinek a házat, ment a zöld kéz.

júl. 7. 13:42
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, tanulság: ameddig ilyen szülőket nem tudunk leszarni nagy ívből és húzni jó messze, addig nem alapítunk családot... Remélem, a gyerek(I)d 18 év felett felelősségteljesebbek lesznek nálad...
júl. 7. 21:59
 29/30 anonim ***** válasza:
46%
28-as Én meg azt remélem, hogy hamarosan elmész pszichológushoz, és a mentális problémáidat nem a gyakorin vezeted le.
aug. 29. 21:45
 30/30 anonim ***** válasza:
29: köszöntem szépen, voltam nála és nem hiszem, hogy pont nekem lenne mentális problémám, akiben van annyi, hogy a saját szüleivel tartson egy távolságot felnőtt emberként...
aug. 30. 20:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!