A lányom az egész fizetését elszórja, hogyan lehet erről leszoktatni egy már felnőtt embert?
22 éves lányom szeptember óta dolgozik. A fizetése egy részét hazaadja, de a fennmaradó 300 ezret minden hó végére elszórja. Mindent összevásárol (ruhák, sminkek, szépészeti szolgáltatások) és elszórakozza (bulik, mozi, éttermezés).
Semmi tudatosság nincs benne. A saját megkeresett pénzét szórja, de aggaszt, hogy mi lesz majd vele hosszútávon. Képtelen a megtakarításra.
Nekem te vagy ellenszenves kérdező, már ne haragudj ezzel a stílussal, nem a gyereked.
Gratulálok, hogy sértegetsz. Ez rólad mond véleményt, nem rólam. Azt meg nem akartam, hogy a gyerekem ellenszenved legyen, nem ez volt a kérdés célja. Ahogy látom, nem sikerült megragadni a lényeget.
Az észt is úgy osztod, hogy fogalmad sincs a teljes képről.
“ Ruhákat rendel magának, mivel gondolom ki akar magának alakítani egy munkába való ruhatárat”
Ha erről lenne szó, egy szavam sem lenne. A lányom egészségügyi ellátásban dolgozik, hospice-ban, munkaruhája van.
Az sem zavarna, ha megvenné, amire szüksége van. Az sem, hogy mire költi a saját magának megkeresett pénzét. Inkább aggódok a felesleges, megállj nélküli költések miatt. Nem rosszat akarok a saját gyerekemnek elhiheted.
Ez normális szerintem.
Mi egy nagyon átlagos család voltunk, megvolt mindenünk de nem volt felesleges költekezés.
De amikor saját fizetésem lett, a fennmaradót magamra költöttem, az első időkben eszembe se jutott félretenni.
Nem érzem úgy, hogy anyám nevelés hiánya lett volna, egyszerűen csak élveztem, hogy van valami, ami a sajátom és én rendelkezhetek felette.
Kb 25 évesen kezdtem el tudatosan élni, félretenni.
Nem bánom.
Egyetértek a 24-el maximálisan, igénytelen voltál.
A kiakadásodat meg nem is igazán értem, ha nem bírod elviselni a válaszokat, minek írtál ki kérdést?!
Akkor vedd el a gyereked egész fizetését ezt akartad hallani?
Te fogalomzavarban szenvedsz, az hogy valakinek ellenszenves vagy, az mióta sértegetés? XD
Akinek tehát nem vagy szimpi, az mind sérteget? Anyám borogass! Jól láthatóan te nem csak a külsőségekkel voltál igénytelen magaddal, hanem a belbeccsel is. Gondolom ezek után, hogy akár egy könyvet is sajnáltál magadtól, nem csak ruhákat. Ez a megnyilvánulásodon látszik is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!