Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom az egész fizetését...

A lányom az egész fizetését elszórja, hogyan lehet erről leszoktatni egy már felnőtt embert?

Figyelt kérdés

22 éves lányom szeptember óta dolgozik. A fizetése egy részét hazaadja, de a fennmaradó 300 ezret minden hó végére elszórja. Mindent összevásárol (ruhák, sminkek, szépészeti szolgáltatások) és elszórakozza (bulik, mozi, éttermezés).

Semmi tudatosság nincs benne. A saját megkeresett pénzét szórja, de aggaszt, hogy mi lesz majd vele hosszútávon. Képtelen a megtakarításra.

jan. 6. 12:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim válasza:
95%
Én ennek pont az ellentéte vagyok. Gyerekként alig kaptam zsebpénzt és kuporgatnom kellett bármire amit akartam. Így eléggé spúr lettem. Van egy egész jó fizum, de pl így is noname túrórudit veszek, meg a legolcsóbb ásványvizet. Nekem ez berögzült valahogy. De nem bánom mert így mindig van megtakarítás, tudtam lakást is venni hitelre.
jan. 6. 14:44
 22/64 anonim válasza:
83%
Szerintem ott lett ez “elrontva”, hogy sajnáltad magadra a pénzt tulajdonképpen, és hogy mindig a spórolást látta. A tudatosság nem egyenlő azzal, hogy rezsin kajan kivul, az osszeset felrerakod. Természetesen mindenkinek más a prioritasi sorrend, valaki erre, valaki arra fekteti be/kolt. De a tulsagosan semmit se nem vezet jora. Szoval igen a prioritasi sorrend, valaki utazasra vagyik inkabb, valaki ruhakra sminkekre stb, valaki hazra, szoval ha o erre kolti a penzet, akkor tegye. Ha o majd egyszer teljesen onallo eletet szeretne, tenni fog erte, de jelenallas szerint ez igy jo neki, mivel nem cselekszik
jan. 6. 14:46
 23/64 A kérdező kommentje:

Nekem te vagy ellenszenves kérdező, már ne haragudj ezzel a stílussal, nem a gyereked.

Gratulálok, hogy sértegetsz. Ez rólad mond véleményt, nem rólam. Azt meg nem akartam, hogy a gyerekem ellenszenved legyen, nem ez volt a kérdés célja. Ahogy látom, nem sikerült megragadni a lényeget.

Az észt is úgy osztod, hogy fogalmad sincs a teljes képről.

“ Ruhákat rendel magának, mivel gondolom ki akar magának alakítani egy munkába való ruhatárat”

Ha erről lenne szó, egy szavam sem lenne. A lányom egészségügyi ellátásban dolgozik, hospice-ban, munkaruhája van.

Az sem zavarna, ha megvenné, amire szüksége van. Az sem, hogy mire költi a saját magának megkeresett pénzét. Inkább aggódok a felesleges, megállj nélküli költések miatt. Nem rosszat akarok a saját gyerekemnek elhiheted.

jan. 6. 15:35
 24/64 anonim ***** válasza:
59%
Magadra nem költöttél, kb azt jelentheti, hogy igénytelen voltál. Mert ha nem lennél az, igenis költöttél volna magadra. Örülj neki hogy megengedheti magának.. Most nincs abban az ekethelyzetben hogy magát kell eltartwnia így a többivel szabadon rendelkezik, ami boldoggá teszi. Munkából van ez a pénze könyörgöm.
jan. 6. 15:52
 25/64 anonim ***** válasza:
85%

Ez normális szerintem.

Mi egy nagyon átlagos család voltunk, megvolt mindenünk de nem volt felesleges költekezés.

De amikor saját fizetésem lett, a fennmaradót magamra költöttem, az első időkben eszembe se jutott félretenni.

Nem érzem úgy, hogy anyám nevelés hiánya lett volna, egyszerűen csak élveztem, hogy van valami, ami a sajátom és én rendelkezhetek felette.

Kb 25 évesen kezdtem el tudatosan élni, félretenni.

Nem bánom.

jan. 6. 16:03
 26/64 anonim ***** válasza:
88%
Anyámék mindenen spóroltak - nem igen jártak szórakozni, nem utaztak, nem nagyon vettek markas ruhákat sem. Soha nem kaptam olyan ruhát, amilyet igazán szerettem volna, vagy olyan parfümöt ami tetszett, vagy sminket. Anyu semmilyen sminket nem használt. Na most, amikor elkezdtem dolgozni, 3 évig csak magamra és utazásokra költöttem az összes pénzemet. Végre megvehettem azt, ami tetszett. Aztán elmúlt.
jan. 6. 16:05
 27/64 anonim ***** válasza:
26%
Okés kérdező, és kérdőrevontad a lányod vagy gyakorira rohantál? Kérdezd meg tőle hogy miért költ ennyit és miért nem rak félre. Felnőtt nő vagy vagy te vagy a gyerek a történetben?
jan. 6. 16:25
 28/64 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek a 24-el maximálisan, igénytelen voltál.

A kiakadásodat meg nem is igazán értem, ha nem bírod elviselni a válaszokat, minek írtál ki kérdést?!

Akkor vedd el a gyereked egész fizetését ezt akartad hallani?

Te fogalomzavarban szenvedsz, az hogy valakinek ellenszenves vagy, az mióta sértegetés? XD

Akinek tehát nem vagy szimpi, az mind sérteget? Anyám borogass! Jól láthatóan te nem csak a külsőségekkel voltál igénytelen magaddal, hanem a belbeccsel is. Gondolom ezek után, hogy akár egy könyvet is sajnáltál magadtól, nem csak ruhákat. Ez a megnyilvánulásodon látszik is!

jan. 6. 16:28
 29/64 anonim ***** válasza:
62%
A kérdező lepontozza azokat a válaszadókat, akik szerint had költsön a gyereke.
jan. 6. 16:31
 30/64 anonim ***** válasza:
21%
Lesz majd picsára esés, 25 év felett igen karcsú fizetést fog kapni. Tarthatjátok életetek végéig 😂😂😂
jan. 6. 16:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!