Szülők akik csórók és lusták, felfogják hogy mit művelnek a gyerekeikkel?
A szülők teszik ilyen önzővé a gyereket.
Maguk a szülők is ilyenek, lásd az egyik kommentelőt, "pár évente, autót cserélni", hát szerintem ez baromi nagy, luxus, régen sok embernek autója, se volt, utána jött az, hogy a feleségnek is külön autó kell, de már a, 17 éves gyereknek is.
Most meg már ott tartunk, hogy pár évente le kell cserélni az autót.
Nyaralás ugyanez. Boldog, boldogtalan repül, tengerparti nyaralás.
Régen ezeket csak a gazdagok csinálták, ma meg van, aki erre hitelt is felvesz.
Akkor is meg kell venni a legdrágább tvt, ha amúgy háttérzajnak nézi a tvt.
Ki sem használja, de neki az kell.
Iphone is facebook görgetésre.
És ezt nem a gyerek csinálja, hanem a szülők nevelték beléjük ezt.
22es vagyok, azért eléggé téves kép alakult ki itt sokakban, látom. Valaki meghallja hogy iphone, akkor az illető csak tudatlan proli lehet. Ez mi, ha nem előítélet ami ellen állítólag nevelitek a gyerekeiteket?
Nem, nem neveltem ezt beléjük, nekem egy 5 éves xiaomim van, de ha ők iPhonera vágytak, mert állítólag annyival jobb, hát megkapták, megérdemelték.
Mindketten letették a középfokú angolt, a nagyobb azóta németből is, a kicsi is gyúr rá. A nagy tehetséges kajakos, szezonban szinte minden hétvégén vinni kell versenyre a kajakkal együtt az ország különböző pontjaira, sokszor külföldre is. Ha kell, hajnalban kelek és megyünk, erről szól minden hétvége. Jobban esne otthon pihenni, de jóképet vágok hozzá, megyek, hozom-viszek szurkolok, mert ez fontos neki.
A kisebb zenél, több hangszert kellett venni, jár zeneiskolába + magántanárhoz. Ő is megkap hozzá minden érzelmi és anyagi támogatást, hogy ki tudjon bontakozni. Amikor csak tehetjük megyünk kirándulni, szeretünk várakat nézni, Tátrába járni túrázni és nyaranta urambocsá lemegyünk Olaszországba vagy Horvátországba.
Igen, cseréljük a kocsikat 5-7 évente. Ennek a főoka, hogy eleve 10+ évesen vesszük, van hogy 15. Rengeteget megyünk és bizony el jön az a kor, hogy többet van szervízben, mint otthon és nem szeretném, ha pl csehországi kajak versenyről kellene haza trélerezni vagy Olaszországból. Mikor már nem érzem megbízhatónak, lecserélem, nem úri huncutságból teszem.
Papoltok itt értékrendről, előítéletről, közben 1-2 kommentből kimazsolázzátok, ami nem tetszik és ugyanúgy ítélkeztek, már bocs.
Nekem nem voltak támogató szüleim, nem jártunk soha sehova, én így a lehetőségeimhez mérten egy csodás gyerekkort próbálok adni nekik. Bármit szeretnének kipróbálni(hangszer, sport) ott vagyok, támogatom, hozom-viszem. A sok közös élményben, kirándulásban, boldog aktív gyerekkorban hiszek. A lakhatást meg majd megoldjuk ha eljön az ideje. Addig laknak otthon ameddig akarnak ingyen. De elfogadom ha másnak meg más a fontos, nem hiszem, hogy le kell egymást nézni.
Ne haragudj, de az a véleményem, hogy elkényeztetted őket.
És ezt pont azért teszed, mert te nem kaptad meg.
Azzal viszont csak azt éred el, hogy már nagyon fiatalon hozzászoknak mindenből a legjobbhoz.
Ezeknek a fiataloknak nagy pofon lesz, mikor felnőttként majd szembesülnek a valósággal.
Ha valamiből jót akar egy gyerek, akkor kér egy gamer pc-t vagy laptopot, egy mobilteló, azért korlátolt képességekkel rendelkezik, de hát azt viszik iskolába, azt látja mindenki.
Az autóban annyi legalább, hogy ami drágább az biztonságosabb is.
Persze az jó, ha otthon lakhatnak majd, de hidd el, akinek jó gyerekkora volt, annak ez alap lesz, 20on évesen nem akarnak majd a szülői házban lakni, ahová már nem lehet hazavinni a haverokat, mert a szülők már idősödnek és nem bírják a zajos/jövős-menős életet.
31
Akkor gondold ezt.
Már a nagyanyámék generációjában is kiközösítették a szegényeket, de oké, hazudd azt, hogy ez a tendencia tegnapelőtt kezdődött. Felőlem…
34# az ifon meg a szegénység között van egy óriási felület még.
Nálunk egyik gyerek se kér ifont, pedig kaphatnának. Tetkót se akarnak, pedig soha nem tiltottam nekik hogy legyen. Egyszerűen az ember mint értékben hisznek, mint mi szüleik, nem holmi értéktelen materiális javakban.
Az autós dologgal egyetértek,az egy használati eszköz, és tényleg le kell cserélni időnként, mert nem mindegy hogy a suzuki adja fel a lakóhely és a "kimegyünk vele a kiskertbe" című kettő kilométeres szakaszon, vagy kiugrotok olaszba, horvátba és onnan kéne trélereztetni. Szóval az legyen csak megbízható. De telóba oly' mindegy hogy milyen, szinte mind okos már, mindegyik jobb teló is hozza ugyanazt mint az ifon, töredék árért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!