Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők akik csórók és lusták,...

Szülők akik csórók és lusták, felfogják hogy mit művelnek a gyerekeikkel?

Figyelt kérdés
tegnap 01:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
47%

És az ilyen szempontból miért releváns, hogy sok szülő nem segít a gyerekének elindulni az életben? Akkor ez lenne a követendő példa? Egy bolond százat csinál? :D Kösz én nem fogok ebbe a sorba beállni. Nem azért szülök gyereket, hogy megszivassam.

tegnap 15:40
 22/31 anonim ***** válasza:
38%

Nyilván nem azért költök rájuk havi sok százezret minden téren(nyelvórák, magántanár, sportszer, hangszer, magán orvosi ellátás ha kell), hogy 18 éves korában kib@sszam őket az ajtón.

Addig laknak otthon ameddig akarnak, semmibe nem kell adniuk, ugyanúgy lesz lakhatásuk, meleg ételük mint most azután is ha dolgozni kezdenek. Ha ügyesek, pár év alatt megvan egy önerő. Én így tudom őket támogatni. Megtehetném, hogy havi 100 ezret félreteszek nekik havonta, de akkor nem lesz gondtalan gyerekkor, 40ezres cipő, gitár meg iphone. Nekik meg most ebben a korban ez a fontos, nem az, hogy 5 év múlva kapjanak egy lakáskulcsot, cserébe holnaptól kuss van, kínai cipő meg zsíros kenyér.

tegnap 15:45
 23/31 anonim ***** válasza:
86%

2022:

Az Eurobarometer felmérése szerint a magyar lakosság 22%-a rendelkezik legalább fél évre elegendő tartalékkal.

Na most a félévnyi tartalékkal sem lehet túl sokat kezdeni. Ezek szerint a lakosság csak igen kicsike része szülhet gyereket. Kb. lehúzhatnánk akkor a rolót. Persze a következő 10-15 évben hirtelen mindenki gazdag lesz.

tegnap 17:43
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

23

Nos igen, a lakosság igen kicsiny része alkalmas gyermekvállalásra. De persz, szaporodjanak csak a semmire, ha akarnak.

tegnap 17:49
 25/31 anonim ***** válasza:
77%

24

És szerinted az meddig fentartható, hogy a lakosság igen kis része szaporodik csak?

" 40ezres cipő, gitár meg iphone."

Azért ilyen rendkívül anyagiasak a gyerekek, mert ezt az értékrendet kapják a szüleiktől. Egy gyerek sem úgy születik, hogy lenézi és kiközösíti a társait a cipője árcédulája alapján. A szülők nevelik beléjük, hogy ez az érték. Akkor vagy valaki, ha kölyök korodban többszázezres telefonod van.

Nem azt akarom mondani, hogy vizen és kenyéren kell tartani a gyereket, de ez a másik véglet. És erről a szülők tehetnek, ők plántálják beléjük ezt az értékrendet.

A zenetanulással legalább kapp valami valódi értéket a gyerek. Az ájfónnal ellentétben.

tegnap 19:17
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

"Egy gyerek sem úgy születik, hogy lenézi és kiközösíti a társait a cipője árcédulája alapján."

Nem a fszt... Minden korban kiközösítették azokat, akik kilógtak a sorból, minden korban volt bullying, az isten áldjon, még a csirkék is halálra csípkedik azt a társukat, aki másképp néz ki, mint ők. Ki ne találjuk, hogy ez a jelenség a legutolsó generáció hibája.

Az iphone, a minőségi holmik alapjáraton nem tesznek hozzá egy gyerek fejlődéségez, az viszont eléggé elvesz az élményből, ha ezek hiányában bántásban fog részesülni. Persze lehet azon vekengeni, hogy mennyire helyes (nem az), de ami engem illet, nem a gyerekem szellemi jóléte árán fogok buddháskodni.

Egyéb dolgok pedig önmagukban is hozzátesznek egy gyerek fejlődéséhez: különórák, kirándulások, sport, fogszabályzás (ha kell), élmények, külön szoba és sorolhatnám.

tegnap 19:32
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
Én soha nem fogok méregdrága ájfónt venni a gyereknek, és ameddig kicsi és szétrúgja, addig 40.000-es cipőt sem. Nekem az a furcsa, amikor behozzák a gyereket anyák napján 30.000-es Next ruhában, miközben tudom, hogy hónapról hónapra élnek. Nekünk jó volt H&m ruci is 6000- ért, pedig a mi életünket össze sem lehet hasonlítani, de egyébként ezt már azóta figyelem, amióta a nagyobb gyerekem elkezdte a bölcsit. Amikor olyan csoportba került, ahol jellemzően idősebb, tanultabb, jobb anyagi helyzetben élő nők voltak az anyák, ott anyák napjára megszavaztuk a klasszikus fekete, fehér ünneplőset, és mindenkinek megfelelt. Mindig azok cifrázzák, akiknek jobb lenne, ha inkább eltennék a gyerek jövőjére azt a pénzt.
tegnap 20:04
 28/31 anonim ***** válasza:

22# én eleve nem neveltem a gyerekeimet ifon mániásra meg 40 ezres cipősre. A gyerekeimet úgy neveltem, hogy ezek nélkül is valakik, sőt! Így aztán ezek egyáltalán nem fontosak a számukra. Ellenben viszont az egyik kapott lakást ami bérbe van adva a gyerek viszont itthon van még, és dolgozik is.

Ez neki egy biztosíték ha esetleg nem lenne egy ideig munkája, vagy fizetéskiegészítés. Mindig arra neveltem őket hogy a márkás cuccok értelmetlen sznob pénzkidobás az ablakon és olyanra gyűjtsenek ami hosszú távú befektetés megtérül az ára.

ma 02:46
 29/31 anonim ***** válasza:

26#, érdekes, az én gyerekeim úgy nőttek fel, hogy soha nem volt új a telefonjuk, nemhogy ifon, és soha senki nem bántotta őket az iskolában emiatt meg máshol sem. Egyszerű ruhákba jártak és nem érdekelte őket hogy mi van rajtuk, mert ebben a szellemben nevelkedtek.

Minden gyerek más más értékrendet hoz otthonról. Akik elhiszik hogy a kütyüktől függ a társadalomban lévő státuszuk, azok soha nem lesznek boldogok. Mert mindig elő kell valamit teremteni ami (szerintük) biztosítja az életben maradást.

Akik magukat fejlesztik, tanulás, életfelfogás, ők sokkal könnyebben boldogulnak majd az életben hiszen a megszerzett tudást, fejlődni akarást senki nem veheti el tőlük.

ma 02:58
 30/31 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb lenne pedig, ha ezek helyett tennétek félre nekik pénzt.

Ez a baj a mai világgal.

Így soha nem fognak előrébb jutni, mert mindenből a drága kell.

Aki így él, az egész életében szolga lesz, ez a fogyasztói társadalom lényege.

Sajnos nálunk is mióta fidesz van, ezt akarják.

Aki csórónak született, a dolgozzon, amíg fel nem fordul és költse el az összes pénzét.

Régebben azért nem volt lehetetlen a gyerekeknek támogatást adni a kezdéshez, vagy legalább 2 gyereknek adni egy közös panelt, hogy ne albérlettel kezdjenek.

Ma ez egyre nehezebb lesz.

Ezek a cégek meg degecre keresik magukat, a sok ostoba ember miatt.

Be kellene látni, hogy aki nem született gazdagnak, annak nem kell iphonet venni, ennyi.

Sajnos ma az emberek nagyobb lábon akarnak élni, mint ami a realitás, de az ára nagy lesz később.

ma 03:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!