Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekünk kellett volna felhívni...

Nekünk kellett volna felhívni őket?

Figyelt kérdés
Férjem beteg,önálló életvitelre képtelen. Az előző házasságából van 2 felnőtt gyereke.Idáig is kb.lesz@rták az apjukat, nyáron beszèltünk utoljára telefonon az egyik gyerekkel. A másiknak a telefonszámát sem tudjuk. Nem látogatják, ők nem jönnek ide mert sok nekik a 100 km utazás. Karácsonykor sem hívták fel, én azt gondolom nem nekünk kellene keresni őket azok után ahogy hozzá állnak. Tény hogy elválltak a szülők, de ezek a gyerekek kapták ajándèkba egy házat. Ez a hála èrte.
tegnapelőtt 18:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
Mégis hogy bánt velük az apa? Az, hogy kaptak egy ingatlant, az nem bánás. 0-18 éves korukig hogy bánt velük? Egy ingatlan maximum valami vigaszdíjként értelmezhető, ha nem volt velük lelkileg, nem figyelt rájuk, nem támogatta a pszichés fejlődésüket. Emiatt még rohadtul nem kell látogatniuk. És igen is egy szülő is felhívhatja a gyereket.
tegnapelőtt 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem ha ők nem hajlandóak

még karácsonykor sem megerőltetni

magukat annyira hogy telefonáljanak vagy legalább

egy üzenetet írjanak akkor

nem baj hogy nem hívtátok őket.

Nem mindig nektek kell keresni

őket mert az nagyon egyoldalú

és erőltetni sem lehet.

Tudom hogy ez milyen mert

engem meg az anyám meg a húgom

építettek le teljesen így.

Tavalyelőtt még írt üzenetet a húgom boldog karácsonyt kívánt.

Tavaly már egyáltalán nem írt

és én írtam helyette is.

Ebben az évben szintén nem írt

és végül én úgy döntöttem hogy hagyom a fenébe az egészet.

Nem fogok mindig én kezdeményezni

milyen dolog már az hogy mindig

csak én keressem őket.

Engem is eléggé zavart

de úgy érzem jobban tettem

hogy így tettem.

tegnapelőtt 21:35
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
A mostoha szidatná a párja gyerekeit. Olyan klisé, még mostohát nem hallottam jóindulatúan hozzáállni, hát nem érdekes ?
tegnapelőtt 22:38
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha egesz evben szarunk egymasra, karacsonykor miert kell jatszani a szentet? Eszembe nem jut irogatni karacsonykor olyanoknak, akikkel az ev tobbi napjan nem foglalkozom. Miert valtozna ez karacsonykor? Miben mas, mint maskor?

Sogornom ilyen, masfel eve rossz a kapcsolat, konkretan a nullahoz kozelit, tavaly karacsonykor is irt nekem (addigra fel eve nem beszeltunk) meg iden is, amikor aprilisban 2 honapot. Miert?? Hogy elmondhassa, o nem volt bunko, gondolt ram, meg ha utal is, legalabb illendosegbol irt, innentol mossa kezeit? Vagy mi? Sosem ertettem ezt a megjatszast.

tegnap 05:26
 15/19 anonim ***** válasza:

"Hát nézd, a gyerek olyan lesz a szülővel amilyennek nevelik, vagy amit kapott tőlük."

Vagy nem. A gyerek önálló egyéniséggel születik, azt semmilyen nevelés vagy minta nem változtatja meg.

Kerdezo, a betegség előtt milyen volt a kapcsolat, kölcsönösen keresték egymást?

tegnap 07:07
 16/19 anonim ***** válasza:
39%
15- azért azzal ne nyugtasd magad, hogy a nevelés nem számít, olyannak születik, amilyennek. Mert ez így nem igaz.
tegnap 09:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna felhívnotok őket.
tegnap 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:

ÉS mit nem mondasz el? Vagy mit nem tudsz?

Mert kívülállók szerint én is hálátlan szar vagyok, amiért tízéve az sem érdekel, mi van apámmal.

Hidd el, kérdező, ilyen szintű kacsolatritkításnak oka van - méghozzá 99%-ban a szülő hibájából.

Csak ugye a "gyereknek kötelessége keresni, mert az apja-anyja". Nem, nem kötelessége.

tegnap 11:50
 19/19 anonim ***** válasza:

16

Nem azt írtam, hogy nem számít. Nyilván neveli az ember a gyereket a legjobb tudása szerint, de az az alaptermészetét, az egyediségét nem fogja megvaltoztatni.

tegnap 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!