Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezzel lehúznak engem a szüleim?

Ezzel lehúznak engem a szüleim?

Figyelt kérdés
Lehet én nem vagyok elfogadó személyiség, nem tudom de az van hogy középsulis vagyok ösztöndíjat kapok mellette az árvaellátásom és ebből a kettőből próbálok mindent elintézni magamnak. Mióta az árva ellátást is kapom mert betöltöttem a 18at, azóta a kaján kívül mindent én veszek meg magamnak. Ez már 9. óta tart hogy mindig kér ha valami nem okés vagy nem úgy jön ki a lépés de akkor még vissza is adta, és nekem nem ezzel van a bajom hogy adok neki sőt nyilván segítek neki hiszen az édesanyám és tudom hogy nem úgy mennek a dolgok mint gazdagéknál. De mostanában nagyobb összegeket is kért hogy majd vissza adja. Hát ebből az lett hogy a húgomnak én vettem meg a csizmát is télre, nyilván az lett mondva hogy vissza adják. Azóta sem láttam természetesen. De sok ilyen történt egyébként főleg az utóbbi pár hónapban és most nem szaros 10 ezer forintról van szó hanem minden alkalommal 15 20ról miközben kolis vagyok. Most éppen az volt hogy a húgomnak rendelnek ruhát szintén a saját pénzéből de ezt meg is értem mert ő találta ki neki kell és megtanulja a pénz értékét is legalább. Nekem kellett volna 3 db felső 9 ezer forintról volt szó és én utaljam egyből a pénzt. Mondtam hogy akkor nemkell mert jogsi előtt állok spórolnom kellene meg én nagyon sokszor adtam pénzt miért kell követelni azt a szaros 9 ezer forintot.Jogos hogy még ő motyog magának vagy nem? Biztos vannak itt tapasztaltabb felnőttek remélem segítetek.

dec. 26. 12:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Neked egyáltalán nem kötelességed a családodat pénzelni.
dec. 26. 13:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez bizonyos, viszont nem tudok nemet mondani.
dec. 26. 13:19
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Most éppen az volt hogy a húgomnak rendelnek ruhát szintén a saját pénzéből de ezt meg is értem mert ő találta ki neki kell és megtanulja a pénz értékét is legalább. Nekem kellett volna 3 db felső 9 ezer forintról volt szó és én utaljam egyből a pénzt.

Tehát a húgodé mehet saját pénzéből, de a tiédet állja anyukád? Jogsi meg ingyen van a középiskolásoknak.

dec. 26. 14:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem nagyon van ingyen a jogsi elmondanam,de arról volt szó hogy én mindig segítek ahol tudok és sajnalnak tőlem 9 ezer forintot mikor egyedül kajában költenek rám mostanában.
dec. 26. 14:27
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
DE minek szenvedsz a jogsival ha autóra úgyse lesz pénzed még jó pár évig? Vehetnél magadnak felsőket. Persze a te pénzed azt csinálsz vele amit akarsz de gáz, ha elvárod hogy a húgod fizesse magának a ruhát mert ő akarta de neked ne kelljen, holott gondolom a felsőket meg te akartad.
dec. 26. 14:36
 6/13 A kérdező kommentje:
Mi a picsa zajlik itt? 5-os biztos vagyok benne hogy te akkora életképtelen vagy hogy 20-30 évesen sem szerezted meg a jogsidat. Én nem azt mondtam hogy teljesen jogos hogy a húgommal is ki van fizetettve az a rendelés hanem úgy értettem hogy jobban megtudom erteni mint a saját sztorimat.
dec. 26. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, mennyi pénzből nevel édesanyád, és mennyi kiadásotok van. Egyedül nevel? Neked mennyi a bevételed?
dec. 27. 22:01
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

6os, igazad van, 30 évesen se volt jogsim, viszont már volt saját házam. Nos, gondolom te olyan életképtelen leszel hogy 30 évesen nem lesz ilyened :-D

Meg hiába lesz jogsid ha veszel egy roncs autót és nem tudod fenntartani. Ugye tudod hogy nem csak megvenni kell?

Nagykorú vagy, van akik 18 évesen már önállóak. Az a te döntésed hogy jogsira pocsékolod a pénzed és nem ruhára. Az meg jogos lenne, ha a kiskorú húgod holmiját a szülők állják.

dec. 28. 06:13
 9/13 anonim ***** válasza:
#8 állj már le, pont a jogsi nélküliséggel szívok nem tudom hány éve, pont azokat a bérkategóriákat nem tudom megcélozni szakiként, ahonnan már egyszerűbb lenne finanszírozni a vezetés órákat. Elég sok ágazatban el is felejtheted, hogy nem kell szállítgatni vagy neked váltani a sofőrt, de még egy mezei targoncás is csak üzemi területen mehet, ha nincs egy B jogsija, tehát át se gurulhatsz a másik telephelyre, ami az út túloldalán van. A feleségemnek van jogsija, van autónk, és rengetegszer jó lenne, ha megsürgettük volna bármi áron a jogosítványszerzésemet, egyszerű hétköznapi logisztikában is. Az, hogy neked nincs rá szükséged, semmit nem mond arról, hogy más embereknek, más környéken, más képzettséggel, stb-stb, kell-e autóval a seggükön rohangálni mindenfelé. Ha már csak azt nézzük, hogy szakiként tudsz-e fusizni, rögtön nem mindegy, hogy a buszra kellene-e felszállni létrával a válladon, vagy ott a koszlott transporter.
dec. 28. 17:53
 10/13 anonim ***** válasza:

1/ a húgod is, te is kapod az árvaságit.

Mivel betöltötted a 18-at, most már te kapod, nem megy a háztartásba, nem is laksz otthon.

A húgodét anyátok kezeli, a húgod kiskorú és otthon él.

2/ kollégista vagy, meg is kell élned, könyvek, jegyzetek, havi bérlet

Az árvaságiból ez nem nagyon jön ki.

Milyen jogon csapolnak meg téged?!

Dolgozol az egyetem mellett?

dec. 28. 23:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!