Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti pumpálnátok tovább...

Szülők, ti pumpálnátok tovább a pénzt így a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

25 éves fiatok megunná Magyarországot, de se nem szorgos ember (extrém lusta kategória), se nem kiemelkedően okos. Kitalálta, hogy mivel otthon nem fizetik meg, ezért külföldre menekül szerencsét próbálni a megtakarításaiból. Papírja vanegy jó szakmáról, de piacértékű tudása nincs és nem is érdekli őt a szakmája. Az ország nyelvét nem tudja és lusta megtanulni, angolul próbálkozik.

A megtakarítása elfogyott a kiköltözés után 2 hónappal (1,5 millió ft). A család pumpált neki még eg 1,5 milliót, aminek már a fele elment, de remélhetőleg februárig kibírja valahogy. (Nem költ feleslegesen, egyszerűen Európa egyik legdrágább országában lakik).

Azt mondja nincs munka, de igazából nem is keres nagyon, feladta ezt az egészet. Ha ilyen fiatok lenne, pumpálnátok bele több pénzt, maradjon a jibb élet reményében, vagy akkor jöjjön haza és lakjon otthon amíg vissza nem fizeti a 1,5 millás kölcsönt a családnak?

dec. 24. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/179 A kérdező kommentje:
Szóval akkor nekem kb. kampec? Temethetem is magam 30-as?
dec. 24. 22:21
 32/179 A kérdező kommentje:
Mert én soha, de SOHA nem fogom elfogadni a "dolgozz vagy halál"-t. Életem árán sem, ez fix :\
dec. 24. 22:22
 33/179 anonim ***** válasza:
81%

Oke

Akkor zarjuk is a kerdest

Sok aikert az ongyihez javaslom az altato tuladagolast legalabb nem faj.

dec. 24. 22:23
 34/179 A kérdező kommentje:
Ok...
dec. 24. 22:25
 35/179 anonim ***** válasza:
100%
Már eleve úgy mentél ki, hogy nem is akarsz kint dolgozni (emlékszem a régi kérdésedre, valahol északon vagy)
dec. 24. 22:39
 36/179 anonim ***** válasza:
98%
Én azzal támogatnám, hogy hazaköltözhetne és lenne ágya, fűtés, víz, villany, kaja. De extra kéréseket nem fedeznék (például drágább kaját, hobbit, elektronikai eszközt nem vennék). Minimum közmunkára elküldeném, ha azt sem hajlandó, akkor kapna egy tágabb haladékot és mehetne egy év után csövezni más nyakán. Pár hónap alatt elfogynának a haverok is és akkor az ilyen emberek meglepő módon mindig találnak munkát és elkezdik fenntartani magukat. Tartozás törlesztést ne reméljetek, de pár bukta után megszűnhetnek a plusz kiadások miatta. De addig is hagyni kell bukni, érezni, mert amíg megmenti valaki, meg ae fogja próbálni megoldani az életét.
dec. 24. 22:41
 37/179 anonim ***** válasza:
100%
Én most futottam ebbe a Martinba először, milyen Martin ez?
dec. 24. 23:04
 38/179 anonim ***** válasza:
100%

De miért mentél ki, ha nem is volt cél, hogy dolgozz?

Így csak a megtakarításodat pazaroltad el.

Nyugatra azoknak érdemes kimenni, akik ugyanazért a munkáért jobb életszínvonalon szeretnének élni.

De azt sem lehet csak úgy, hirtelen, meg kell tervezni, nyelvet megtanulni, ha felsőfokú végzettséggel akar dolgozni, akkor nem árt pár évet is itthon dolgozni, hogy legyen tapasztalatod.

A munka mindenhol szívás, annyi, hogy egyes országokban jobb körülmények között dolgozhatsz, pl több szabadnap, 4 napos munkahét.

Ha neked ez a fontos érdemes ilyen országban gondolkodni.

Nyilván segélyezni nem fognak sehol csak, mert kitelepülsz.

Ha nem akarsz dolgozni, akkor keresni kell egy idősebb nőt, aki eltart.

De ehhez jól kell kinézni.

De, ha lusta vagy, akkor gondolom edzeni sem szeretsz.

Sajnos ez van, aki nem születik gazdagnak, annak vagy a munka jut, vagy ez a kiszolgáltatott szerep, vagy lehet prosti, de az még nehezebb.

A youtuberkedésnek, influencerkedésnek is meglesz a vége, mert rá fognak unni az emberek.

Már mindenki podcastet akar csinálni, ennek volt egy korszaka, akik az elsők között volt, az kihasználta ezt, de ők sem innen fognak nyugdíjba menni.

Én már homeofficenak is örülnék, mert én szociális fóbiás vagyok, nem vagyok lusta, csak a szorongás miatt nem tudom tartani a tempót az átlag emberekkel.

Azt fel sem tudom fogni, aki ilyen lehetőséghez jut miért nem becsüli meg.

dec. 25. 00:41
 39/179 A kérdező kommentje:

#38 Képtelen vagyok elfogadni ezt. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni azt, amit az emberiség 99%-a eltud. Nem tudok úgy hozzá áálni, hogy "ez van". Nem, nem, soha...

Nem tudom miért jöttem ki, értelmetlen. De otthon is utáltam lakni, mindent gyűlölök és mindent rühellek. Nem akarok dolgozni egyáltalán és nem nézek ki jól, rohadt ronda vagyok és nem is edzek, lusta vagyok hozzá.

dec. 25. 01:02
 40/179 anonim ***** válasza:
100%
Vagy elmész dolgozni, akár portásnak, éjjeliőrnek, vagy bármi más helyre, vagy éhen pusztulsz. Ha azt hiszed, hogy a család örökké pénzelni fog, tévedsz. Mondanám, hogy menj Ausztriába szobatakarítónak hotelbe, de heti 5 nap, napi 8 óra rabszolgaság, viszont lakhatás és kaja biztosítva van 1600€ fizuval. 3 havi melóval törleszetenéd is az x millió forintos családi kölcsönt. Hadd kérdezzem meg, mi a faxxt csinálsz hónapok óta otthon munka nélkül? Könyvet írsz, vagy hobbiból koptul tanulsz? Én már csak kínomban is elmennék dolgozni.
dec. 25. 03:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!