Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti pumpálnátok tovább...

Szülők, ti pumpálnátok tovább a pénzt így a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

25 éves fiatok megunná Magyarországot, de se nem szorgos ember (extrém lusta kategória), se nem kiemelkedően okos. Kitalálta, hogy mivel otthon nem fizetik meg, ezért külföldre menekül szerencsét próbálni a megtakarításaiból. Papírja vanegy jó szakmáról, de piacértékű tudása nincs és nem is érdekli őt a szakmája. Az ország nyelvét nem tudja és lusta megtanulni, angolul próbálkozik.

A megtakarítása elfogyott a kiköltözés után 2 hónappal (1,5 millió ft). A család pumpált neki még eg 1,5 milliót, aminek már a fele elment, de remélhetőleg februárig kibírja valahogy. (Nem költ feleslegesen, egyszerűen Európa egyik legdrágább országában lakik).

Azt mondja nincs munka, de igazából nem is keres nagyon, feladta ezt az egészet. Ha ilyen fiatok lenne, pumpálnátok bele több pénzt, maradjon a jibb élet reményében, vagy akkor jöjjön haza és lakjon otthon amíg vissza nem fizeti a 1,5 millás kölcsönt a családnak?

dec. 24. 19:53
A kérdező szavazást indított:
Igen, adnék neki tovább, nem éri meg hazajönni.
Szó sincs róla, NEM! Takarodjon haza!
71 szavazat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/179 anonim ***** válasza:
96%
Nem, nincs értelme ott maradni, ha eddig nem, ezután se lesz munkája.
dec. 24. 19:57
 2/179 A kérdező kommentje:
#1 Azért gondolkodik a kinttartáson a család, mert hát Magyarországon sincs munkalehetőség. Egyetem után 14 hónapig nem volt munkája. Még a család egy elég deprimáló, lerobbant városban él, ott kb. semmi munkalehetőség nincs. Pestre jár fel a város fele, ami minden napos, 3+ órát felemésztő ingázás. Ő is oda járt és megunta az ingázást.
dec. 24. 20:03
 3/179 anonim ***** válasza:
79%

1-es vagyok..

Azért így más a helyzet, de eléggé 2 esélyes..

Anyagi helyzettől függően adnék még időt (esélyt), de jelezném, hogy már nem sokáig.

Itthon azért nem kerül annyiba, bár a visszafizetésnek nem hiszem hogy van realitása, ezt is kalkuláljátok.

dec. 24. 20:15
 4/179 A kérdező kommentje:
#3 Hát igen, a család szívük szerint adna még, de nem engedheti már meg. Igazából ezt a 1,5 milliót sem engedheti meg a család, úgy kellett évtizedek tartalékait átutalni, ez volt az össz-kasszában a legutolsó vészhelyzetekre kb. Senki nem keres jól otthon, hónapról hónapra élő család. És a család mindenképp vissza fogja követelni a pénzt.
dec. 24. 20:20
 5/179 anonim ***** válasza:
89%

Ezt nem tamogatnam. Annyira hajlando lennek, hogy veszek neki egy repjegyet haza es kap 2 honapot meg otthon, hogy munkat keressen. Ha talal munkat, lakhat otthon egy darabig, ha akar.

Ha nem, lehet eltakarodni, mert nincs kedvem egy here eltartasahoz. Oldja meg.

Van munkalehetoseg itthon is boven, az mar mas kerdes, ha neki semmi nem tetszik. De valahol egyszer el kell kezdeni.

dec. 24. 20:21
 6/179 A kérdező kommentje:

#5 És te hagynád éhenfagyni a saját gyereked?...

Here ide vagy oda, egyetlen szülő se tudná kitenni a gyerekét úgy, hogy tudja, hogy a gyerek mimóza életképtelen 25 évesen és konkrétan meghalna hajléktalanként. Úgyhogy így kell kalkulálni, ha hazamegy a gyerek akkor otthon fog lakni, ha van munka, ha nincs. Ezért is van baj a döntéssel.

dec. 24. 20:25
 7/179 A kérdező kommentje:
Szóval igen, sajnos úgy kell kalkulálni, hogy lehet megint lesz egy 14 hónapos időszaka, hogy nem lesz munka. Utcára kerül a gyerek, kampec neki, ez kb. 1000%. Sajnos a család már ismeri mint a rossz pénzt. Elcseszett nevelés? Lehet, de már késő bánat...
dec. 24. 20:31
 8/179 anonim ***** válasza:
90%
Ez így csak pénzégetés. Külföldre akkor érdemes menni, ha már van konkrét munka szerződéssel és lehetőleg szállással.
dec. 24. 20:35
 9/179 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem tudom..

Ha itthon lusta volt dolgozni a fizetésért, azon az alapon hogy nem fizetik meg, kinn pedig nem is igazán talál/keres munkát, akkor nincs értelme kinn tartani.

Lehet talál valamit (mosogatni mindenki tud), de gondolom az se fog tetszeni hosszabb távon, pedig csak addig kéne csinálni, amíg jobbat talál, nyugodtabban kereshetne helyet, tudván, hogy nem terheli a családot.

De úgy tűnik, nem olyan.

Rendszerváltás után nem sokkal lapátra kerültem, munkanélküli, aztán "megkínáltak" olyan szociális munka félével egy 6 fős csapathoz, félig meddig csoportvezetőnek.

Csapattagok mélyen lenn, munkamoráljuk volt csak vele egy szinten.

Ennyi pénzért már ez is sok, mondták. Nekem pénz harmada, mint régen, úgy jöttem haza, hogy hova kerültem?

De csináltam, mert aláírtam egy szerződést annyi pénzért, annyi munkáért.

És szerencsém volt, ott találtak meg jobb, nekem tetsző ajánlattal, igaz egy hét után már én is "nézelődtem".

Ha nem vagyok ott, nem kerülök látó körbe, így lett esélyem.

Bár eléggé idegen volt a tennivaló, de belejöttem.

dec. 24. 20:44
 10/179 anonim ***** válasza:
91%

Az én szülöm nemhogy pumpálta volna a pénzt, hanem még azt is elvette, amit én kerestem meg. Mégis 19 éves koromtól külföldön éltem és a saját lábamon álltam egyetlen otthonról kapott fillér nélkül.

Nem véletlenül életképtelen a gyered, és ha így tolod alá a pénzt, az is marad. Ennyi erövel szét is osztogathatnád a pénzt hajléktalanok között, náluk valószínüleg jobb helyen lenne, mint a fiadnál.

dec. 24. 20:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!