Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti pumpálnátok tovább...

Szülők, ti pumpálnátok tovább a pénzt így a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

25 éves fiatok megunná Magyarországot, de se nem szorgos ember (extrém lusta kategória), se nem kiemelkedően okos. Kitalálta, hogy mivel otthon nem fizetik meg, ezért külföldre menekül szerencsét próbálni a megtakarításaiból. Papírja vanegy jó szakmáról, de piacértékű tudása nincs és nem is érdekli őt a szakmája. Az ország nyelvét nem tudja és lusta megtanulni, angolul próbálkozik.

A megtakarítása elfogyott a kiköltözés után 2 hónappal (1,5 millió ft). A család pumpált neki még eg 1,5 milliót, aminek már a fele elment, de remélhetőleg februárig kibírja valahogy. (Nem költ feleslegesen, egyszerűen Európa egyik legdrágább országában lakik).

Azt mondja nincs munka, de igazából nem is keres nagyon, feladta ezt az egészet. Ha ilyen fiatok lenne, pumpálnátok bele több pénzt, maradjon a jibb élet reményében, vagy akkor jöjjön haza és lakjon otthon amíg vissza nem fizeti a 1,5 millás kölcsönt a családnak?

dec. 24. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/179 anonim ***** válasza:
85%

Svájc, Norvégia?

Én két egyetemi diplomával mentem gyárba szalagmunkára, és egészen addig, míg el nem sajátítottam az ország nyelvét. Aztán lett jobb munkám. Csak az nem talál munkát, aki válogat és mindenkinél többre tartja magát.

Felőlem csináljon amit akar, de két dolog biztos:

1. Haza az én nyakamra nem költözhet.

2. Nem küldenék neki külföldre sem pénzt.

dec. 24. 20:44
 12/179 anonim ***** válasza:
93%
Ez a nincs munka annyira rossz kifogás. Egyszerűen el kell vállalni bármit. És akkor nem hiszem el, hogy nem talál valamit...vagy nagyon rossz helyre ment
dec. 24. 20:49
 13/179 A kérdező kommentje:
#9 Egyetem után volt 3 hónapig full home-office munka, de "mentálisan nehéz" volt, meg a 9-5-ig szobába zártság az rabszolgaság(megtörhetetlen tény..), meg nem látni a napot, meg 330.000 bruttó az kevés. OK, nincs másik hely, de felmondás. 14 hónapig nincs meló, majd Pesten sikerül a meló, de nem jó mert 1ó45p oda, 1ó45p vissza az utazás és csak bruttó 450, meg megint bezártság 8-4-ig és az rabszolgaság(nem vita tárgya...). OK, 6 hónap után felmondás és külföldre költözés augusztusban. Most december van, de nincs munka...
dec. 24. 20:50
 14/179 anonim ***** válasza:
97%

A leírtak alapján SEMMIKÉPP!

Nem mutat hajlandóságot sem a munkakeresésre, sem a nyelvtanulásra. Meg miért is az egyik legdrágább országba kellett kimenni?

Amíg pénzelik addig úgyis csak feléli, nem lesz így előre lépés.

Jöjjön szépen haza, költözzön Pestre, dolgozzon a szakmájában (vagy ha talál mást akkor abban) és kezdje el megalapozni a jövőjét, mert a család anyagi tartalékai és élete sem véges...

dec. 24. 20:51
 15/179 A kérdező kommentje:

#11 Utolsó szomszédja igen. "Csak az nem talál munkát, aki válogat és mindenkinél többre tartja magát." BINGO. Letörhetetlen ego, inkább a halál mint munka hozzáállás kb. Szóval... hagynád meghalni ha magától nem tud talpra állni vagy mi? :\

#14 Azért oda ment mert tetszett neki, mert reménykedett a "segíly"ért amíg nem talál valamit. Hát nem kapott.

dec. 24. 20:56
 16/179 A kérdező kommentje:
#11 Tudod ez az igazi Z generációs hozzáállás, hogy a munka rabszolgaság és a haverok egymás egoját növelik. Kb tényleg ott tartunk hogy utcára kerülés = éhenfagyás 100%.
dec. 24. 21:01
 17/179 anonim ***** válasza:
97%
De azért ennyi idő után látszik hogy nem megy a dolog akkor nem bent kell ülni a szarban és várni a sült galambot, hanem akkor továbblépni...másik országba, vagy hazajönni. Vagy tenni azért hogy munkát kapj...Igenis ráfeküdni a nyelvtanulásra és nem ilyen sz*rok bele módon élni napról napra, hogy majd a család úgyis kisegít.
dec. 24. 21:14
 18/179 anonim ***** válasza:
36%

Nem irigyellek..

Sok ehhez hasonló történetet olvasok és sokszor durván sarkosak a válaszok.

Kirakni, zárat cserélni, felnőtt.

Vagy a másik, aki panaszkodik a mérgező szülőkre (pedig a leírásból ez nem következik, csak az egóból):

Költözz el, szakítsd meg a kapcsolatot, ne is hívd őket..

Azért nálam a kapcsolatban a szülő mindig szülő, a gyerek mindig gyerek marad.

Nem lehet kirakni őket az életünkből.

dec. 24. 21:18
 19/179 anonim ***** válasza:
87%

Ha nincs elfogadható magyarázata arra, hogy miért nem tud dolgozni: tartós beteg, igazoltan depressziós (de tesz ellene), én bizony kiraknám. Ez több a jóból.

Ehhez a generációhoz nekem is volt már szerencsém (igyekszem jobban nevelni a gyerekemet): nem tudják értékelni, ami van. Már azon kiakadnak, hogy heti 4 HO-t, heti 3-ra akarják csökkenteni. Volt, aki kikerekedett szemekkel nézett arra, hogy "tényleg, volt amikor heti ötször bejártatok? Hát én ezt nem bírnám elviselni."

dec. 24. 21:24
 20/179 anonim ***** válasza:
92%

Nem, Martin, egy árva buznyákot sem kapnál, már az utóbbi 1,5 millát SEM kaptad volna. Teljes mértékben érdemtelen vagy mindenféle segítségre.

Ha hazakeverednél, akkor sem jöhetnél a nyakamra lakni ingyenélőként.

Évek óta próbálnak/próbáltak neked segíteni itt is, jó tanácsokat kaptál, de te mindenre csak a kifogásokat gyártod.

Attól, hogy most nem egyes szám első személyben tetted fel a kérdést, még nagyon is rád lehet ismerni.

Magam részéről, ha ilyen gyerekem lenne, simán kitagadnám, még ha a szívem bele is szakadna. Mondjuk előtte a tükör elé állnék és szemen köpném magam, amiért ilyen elcseszett kölyköt "neveltem", utána pedig esélyesen fel is kötném magam.

Persze, ha 1000%-ig tudom magamról és a gyerekem apjáról, hogy nem ezt a nevelési mintát kapta, akkor a szemenköpés és felkötés elmaradna, mert nem miattam/miattunk lett ilyen.

Úgy látom itt sok új ember van, aki még nem futott bele az évek óta tartó rinyálásodba, ahol a végső lényeg mindig az, hogy egy lusta *ar vagy, aki nem is akar dolgozni.

Üzenem mindenkinek, aki segíteni akar: totál fölösleges, csak kifogásokat halmoz egymásra, de a kisujját sem mozdítja semmiért.

dec. 24. 21:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!