Szülők, ti pumpálnátok tovább a pénzt így a gyereketeknek?
25 éves fiatok megunná Magyarországot, de se nem szorgos ember (extrém lusta kategória), se nem kiemelkedően okos. Kitalálta, hogy mivel otthon nem fizetik meg, ezért külföldre menekül szerencsét próbálni a megtakarításaiból. Papírja vanegy jó szakmáról, de piacértékű tudása nincs és nem is érdekli őt a szakmája. Az ország nyelvét nem tudja és lusta megtanulni, angolul próbálkozik.
A megtakarítása elfogyott a kiköltözés után 2 hónappal (1,5 millió ft). A család pumpált neki még eg 1,5 milliót, aminek már a fele elment, de remélhetőleg februárig kibírja valahogy. (Nem költ feleslegesen, egyszerűen Európa egyik legdrágább országában lakik).
Azt mondja nincs munka, de igazából nem is keres nagyon, feladta ezt az egészet. Ha ilyen fiatok lenne, pumpálnátok bele több pénzt, maradjon a jibb élet reményében, vagy akkor jöjjön haza és lakjon otthon amíg vissza nem fizeti a 1,5 millás kölcsönt a családnak?
#79 Dolgoztam előtte. 3 hónapot call centersként és 6 hónapot rendszergazdaként (igaz csak aludni jártam be kb. de az is sok volt nekem). Onnan volt annyi megtakarításom amivel kitudtam jönni. Aztán anyám közben pumpált még nekem 600.000-t hogy egy alkalommal kiköhögött nagyszüleimmel közösen 200-at, a többi 400-at pedig 10 alkalommal küldte 40.000-ével. De így is kifogytam novemberre teljesen. Ekkor konkrétan szárazra köhögte magát a nagycsaládi kassza, hogy anyám húgának férje küldött 900.000-et hogy ne kerüljek az utcára. Reménykedünk, hogy ez kitart február végéig.
Azért hajlandóak adni, mert alibi volt náluk, hogy én egyetemre jövök ki tanulni és már a legeljétől kezdve tudták, hogy nem fogom tudni eltartani magam de majd "szerzek" munkát egyetem mellett. Na most november 1 óta nem is járok már be az egyetemre és kiköltözés óta nem "találok" munkát.
Tudják nagyon jól, hogy nem igazán keresek munkát, meg érzik hogy kb esélytelen is nekem, minden nap torkuk szakadtából üvöltöznek velem a telefonon keresztül, hogy takarodjak dolgozni de én csak nyüszítek nekik meg "aha, ok"-al flegmázok nekik.
Állásinterjún 1-en voltam, a kollégium ahol lakom keresett ide egy diákmentort, de végül nem engem választottak hanem egy helyi lányt aki ismer itt mindent kb. Azon kívül csak online adogattam be jelentkezést, de se kép se hang sehonnan. Nem is nagyon erőltetem magam, max heti 1-2 helyre dobom be a jelentkezést de nem szívesen.
A kollégium pedig privát kollégium mert az egyetemnek itt külön nincs és igen, drága, 230.000 ft/hónap.
Vissza kell fizetnem majd kamatostul, bár nem tervezem őszintén. Nem megyek el dolgozni úgy sem, mibű fizessem vissza?
Nem fogok gyárba menni, a Törökbálinti fagylaltgyárba 17 évesen kemény 4 nappig bírtam azt felmondtam diákmunkában xD Megakartam halni a gyártól.
De hogy gondoltad a külföldi tanulást ha gyenge az angolod?
"Az ország nyelvét nem tudja és lusta megtanulni, angolul próbálkozik."
Ha már telefonon keresztül üvöltenek veled, nem csoda hogy félsz. A családod dühös.
Amúgy ha van tartozásod (pl az egyetem felé) azt muszáj kifizetned, jogilag így vagy úgy behajtják.
36-os vagyok, szüleid jobban csinálták volna, hogyha gyerekcsinálás helyett a függönybe törlik a spermát.
Amúgy a húgoddal, a Laurával mi a helyzet?
#83 Angolommal semmi baj, angollal próbálkozok helytállni it, azt a sort félreértetted. A családom mindig is dühös volt rám, ez nem újdonság. Nincs tartozásom szerencsére, ingyenes itt az oktatás EU-s állampolgároknak úgyhogy az legalább nem bah.
#84 Mi lenne? Szokásos.
Könnyű ezt mondani, amíg nem vagy ebben a helyzetben.
Sajnos a szülők is felelősek ebben, ha a gyerekeik problémásak, és már csak bűntudatból is nem tesznek hasonlót.
Több ilyet ismerek, ahol a szülő tartja el a beteg gyerekét vagy támogatja, mert bűntudata van.
Illetve még mindig eléggé tabu, szégyen, így sokan segítséget sem mernek kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!