Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljem le a páromat,...

Hogyan beszéljem le a páromat, hogy magával hozza a gyerekeit a nagymamát (párom anyukáját) meglátogatni?

Figyelt kérdés

Anyósom valami brutális módon elkezdett leépülni, valószínűleg demens. Ezt sajnos még a párom sem akarja belátni, csak a testverét szidja, hogy biztos nem segít neki eleget (munkásszállóra menekült) és hasonlók. Mivel távol lakunk így a párom csak telefonon beszél vele napi szinten látogatni kb 3 hónapja volt nála, azóta csak én voltam. Én havi szinten megyek, viszem a megbeszelteket anyósomnak és a sógoromnak. Sajnos az állapotromlás borzasztó. A jogi lépesek folyamatban vannak.

A párom abból indul ki, hogy telefonon nincs nagy baj, biztos csak túlzunk.

Arra nincs pénzünk, hogy szobát béreljünk, ha leutazunk, tehát anyósomnál kell maradnunk éjszakára. Eddig ez úgy volt megoldva, hogy 1-2 gyerek vele alaudt, mi a nappaliban, 1 gyerek meg a sógorom szobájában, ő meg a földön. 3 kisebb, 5,7,9 éves gyereknek meg nem nagyon való az, ahogyan most anyósom kinéz és ahogyan él. Ezt próbálom megertetni a parommal, de most ott tartunk, hogy 26-án megyünk együtt a gyerekekkel.

Hogyan lehetne meggyőzni, hogy ne?

Attól is félek, hogy a páromnak túl nagy sokk lesz, de a gyerekeket is meg fogja viselni. Utoljára kb fél éve voltak nála, akkor még minden rendben volt vele.

dec. 23. 09:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%
Mindenki a nappaliban alszik, nagyi meg a saját szobájában.
dec. 23. 11:14
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem veszi félvállról, naponta beszélnek telefonon, de én ingyen utazok, neki meg 30E oda-vissza az út. Nekünk ez sajnos nem fér bele gyakrabban. Szó sincs arról, hogy velem ápoltatná az anyukáját. A sógorom lakott vele egy hónappal ezelőttig, de el kellett költöznie, mert az anyja már aludni sem hagyta és elkezdett a férjeként tekinteni rá. Én havi szinten szoktam levinni azokat a dolgokat, amit ők nem tudnak beszerezni pl. van olyan gyógyszere, ami náluk hiánycikk nálunk meg simán meghozzák a patikába másnapra.

Őszintén szólva még én is félek most lemenni, mert a sógorom elmondása alapján azóta is sokat romlott az állapota, mióta én lent voltam, viszont kórhazba se viszik be, mert olyan szervi baja nincs, amivel be lehetne vitetni. Az, hogy carral keni ki a házat és el is fogyasztja azt csokiként nem elég indok.

Telefonon úgy tűnik, mintha minden rendben lenne. Van néhány elszólasa pl más, már 20 éve halott macska nevét mondja a mostani helyett, a sógoromra azt mondja, hogy iskolában van stb., de ez még tényleg nem tűnik vészesnek. A szemtől szemben lévő valóság viszont nagyon durva.

dec. 23. 11:26
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Hmm, ez esetben tényleg nem biztos hogy jó öltet lenne ott aludnia a gyerekeknek.

Esetleg azt nem lehet, hogy a férjed megy csak?

dec. 23. 11:30
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos a demencia nagyon becsapós tud lenni. Van a családban olyan demens idős, aki telefonon még megtévesztően összeszedetten tudott beszélni, viszont már alig evett, nem tudott bevásárolni, hasonló.

Azóta eltelt pár év, már intézetben van, viszont a gyerekei rendszeresen hazahozzák hétvégékre, ünnepekre, most karácsonyra is. Gyerekeket nem viseli meg. Mondjuk hozzátartozik, hogy ő csendes, semmit nem produkál azonkívül, hogy hogy időben, térben teljesen el van veszve és nem simeri meg a rokonokat, de azért egy demens ember is ember, és jól esik neki, ha törődnek vele.

dec. 23. 12:11
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Ide nem lehet gyereket vinni, mert a gyereket veszélyezteti! Állj a sarkadra! mitől félsz? Hogy elhagy? Hát ha ezért elhagy, akkor hagyjon is!
dec. 23. 12:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet, rohamosan durvul a demencia anyósomnál.

Férjem talán most kezdi felfogni, hogy ez nem múló állapot. Nekik jó kapcsolatuk van (az egész család normális), így nehezebb ezt elfogadni, én megértem.

Sajnos itt már a sorozatos káromkodás és a széklet kenegetés is előfordul, az igénytelenség már szembetűnő, pedig egy nagyon stílusos, igényes nő volt.

Én segítek bármiben, de a gyerekeim már nem mehetnek oda.

Nincsenek eltiltva, nem mondtam ki hangosan, de kerüljük az egy óránál hosszabb látogatást gyerekkel.

Nekik ez nagyon rémisztő lenne, nem is kell tudniuk, hogy nagyival valami baj van.

Egy éjszakát biztos nem vállalnék be vendégségbe.

dec. 23. 14:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
"Drágám, anyád xart eszik, a maradékot a falakra keni. Én oda kisgyerekeket nem viszek. 26-án menj egyedül, nézz körül, meglátod." Berakni erővel téged és a három gyereket az autóba nem fog.
dec. 23. 16:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy nem szabad vinni a gyerekeket. Ilyenkor már raadasul ejszaka nagyon aktívak tudnak lenni. A férjed ha nem erti, az az ő baja, ennek nem szabad a gyerekeket kitenni.
dec. 23. 18:57
 19/22 hisztynka ***** válasza:
100%
Be kell adni a felvételikérelmet több demensekre specializált idősek otthonába, ha ez eddig még nem történt meg! így is lehet, hogy csak hónapok vagy több mint egy év múlva fogják felvenni. Ebben a stádiumban már szüksége lenne a 24 órás felügyeletre és a szakszerű ápolásra. Házigondozó legalább jár hozza? Mert azt is lehet igényelni, aki segít neki pár dologban amíg nem lesz bentlakó valamelyik szociális otthonban.
dec. 25. 08:57
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most én lettem az első számú közellenség, mert kínomban felhivtam a gyerekek anyját, aki mivel amúgy is annyira szeret, felhivta anyósomat, akivel szerinte sincs semmi baj, hiszen kedvesen még mondta is, hogy várják őket a családdal, a gyerekek majd jót játszanak a többi gyerekkel... (Milyen családdal? Milyen gyerekekkel? Egyedül él!) Végül úgy jött vissza az egész, hogy én a gyerekeket próbálom kizárni az apjuk életéből.

Úgy döntöttem, hogy feladom a győzködést. Én nem megyek, mert a gyerekek anyja kifejtette, hogy nekem semmi keresnivalóm nincs ott a gyerekeivel. Rendben! Nesze neked karácsonyi hangulat, tegnap a párom már hozzám sem szólt, mert "Nem hitte volna, hogy ennyire gyűlölöm a gyerekeit!".

A párom már elindult a gyerekekért, az anyjához délután 3 körül fognak vonattal leérni+ a séta, tehát kb 16-ra lesznek ott.

Otthonba még nem jelentkezett senki, mert anyósom nem akar, és gondnoka sincs, aki aláírná helyette, mivel eddig csak a gyámhivatalhoz lett beadva a papír a gondnokság alá vételhez. Még sehol nem tart a dolog. Mint írtam is, 3 hónapja még semmi baja nem volt, azóta viszont rohamosan rosszabbodik minden. Sógoromnak sem volt túl sok ideje intézkedni. A gyámhivatalban segítettek neki kitölteni a papírokat, de azt mondták, hogy akár évekig is tarthat az egész.

Sógorom azt felajanlotta, hogy kimegy eléjük a vasútállomásra, de nem tudom ez mennyire jó ötlet. Túl sok idejük lesz összeveszni.

dec. 26. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!