Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan akadtam ki apámra? 16l

Jogosan akadtam ki apámra? 16l

Figyelt kérdés

Apám a depressziója és más betegségei kiatt egy beforduló, bunkó ember lett. Olyab mint egy lakótárs, soha nem beszélget velem, se anyámmal ha beszél is akkor is csak annyit amíg lebsz valamiért amit csináltam akár az én hibám akár nem. Egy jó fél éve hozzám se szólt. Az is szerintem gonosz és kiakasztó hogy magának bevásárol de ránk nem is gondol ha vesz valami csokit meg se kínál minket ha kérünk tőle valamit hogy menjen már orvoshoz akkor kiakad hogy hát ő egy gyógyíthatatlan beteg ember és nem fog rajta segiteni egy kezelés sem. (Semmi súlyos problémája nincs. Arcidegbenulása de nem is a nagyon súlyos állapot teljesen érthetően beszél)

Csütörtökön viszont nagyon kiakadtam rá. Későn járok táncra az oktogonhoz ami ugye nem a legjobb környék. Anyám szokott kísérni mert nem szeretek a sötétben egyedül járkálni a 4/6-os vili meg minden miatt. Anyám betegen jött haza mondta hogy ma nem fog elkisérni menjek egyexül, ha jobban van jön értem. Mondom ha rosszul vagy akkor nem kell tudok menni egyedül is nem arról van szó. Apam rögtön idegesen ahogy mindig mondta hogy kísér. Nem örültem neki mert mindig befeszül és ideges lesz de mondom oké, akkor 2es metró,4/6, és oktogon,mert ez igy max 15 perc és gyorsan oda lehet érni. Apám mondta hogy ő nem fog metróra ülni mert nem szereti(ugye 2 héttel ezelőtt beragadt a metró ez kiakasztotta apámat) mondom jó akkor autóval megyünk vagy hogyan. Mert ha nem így megyünk el fogunk késniés én tudok egyedül is menni hiába mondtam neki.

De Nem jött be. Körbeutaztuk az egész várost így kb az örstől a 75ös troliig utána átszállással a 72rs troliig, és végül 1es metróval mentünk oktogonra. Nem mondom ideges voltam mert a vacsorámat nem tudtam nyugodtan megenni és még késtem is az órámról. + dolog hogy tánc közben megjött és nagyon rosszul lettem mert nekem ilyenkor nagyon szokott fájni. Az egyik táncos meg isbkérdezte hogy " baszki jól vagy szarul nézel ki tudsz te így táncolni?" Le is ültetett nagyon aggodtak értem, a tanárok mentőt akartak rám hívni. Vettem be gyógyszert vártam a hatását, ültem és csak ittam a vizemet. Nagyjából a kb 20 fős csoportbol legalább 7-10 ember jött oda megkérdezni hogy tud e segíteni

Akikor vége volt az órának akkor mindenki újra megkérdezte jobban vagxok e. Ezt szeretném nagyon kihangsúlyozni. Kimentem apámhoz és mondtam neki hogy megjött, görcsölök, rpsszul vagyok kérlek a rövidebb úton menjunk. De nem, megint a hosszú úton mentünk haza le se szarta hogy rosszul vagyok, mlndta nen sokkal rövidebb ez az út se. A másik hogy későn vannak az órák és ilyebkor minél hamarabb haza akarok érni hogy ne leygek fáradt másnap suliban. Jogosan akadtam ki?

dec. 8. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
31%

jesszus kik vagytok ti? johogy nem már égig fogjuk magasztalni a kedves édesapját amiért leszarja a gyermekét és a gyermek kötelességeit. ugyanis ha már beiratkozott arra a táncra akkor kötelessége időben megjelenni ott. azt kedves mocskolódók tudjatok hogy milyen együtt élni egy az apjához hasonló emberrel? vagy esetleg hogy az apja elfogadja-e ha segítséget kínálnak fel a mentális állapota javulásának érdekében?! teljesen tok mindegy hány éves a kérdező.. egy ilyen emberrel együtt élni minden korosztálynak megterhelő és egészségtelen. egyébként meg a kérdező 16 éves kamasz b@sszatok meg!! fenyes nappal felnőtt embereket gond nélkül megtámadnak.. nehogy már ő legyen a k@csog mert fel! xd annyit tudok a kérdésre válaszolni hogy egyetértek, apud hibázott.

de nem bírtam ki hogy ne írjak ezek melle a gyönyörű, rosszindulattal teli, mocskolódó válaszok mellé. istenbarma magyarnépség. ja és meg annyit hogy uljetek vissza az iskola padba mert el lett mondva hogy nem elvárás a kísérgetés de ha felajánlják akkor örömmel fogadja.. és igen, inkább legyen ez, mint az hogy ha neadjisten probléma történik akkor majd azon gondolkozzon a szülő hogy “bár ne egyedül ment volna..” majd meg tudjatok ha lesz gyermeketek, hogy mi az a féltés és aggódás.. 16 évesen még belefér a kíséret ha egyik félnek sem teher.. mennyivel lenne másabb ha csoporttars kíséri?! az is ugyan úgy kíséret.. barmok

dec. 10. 19:44
 52/74 anonim ***** válasza:
50%

"ugyanis ha már beiratkozott arra a táncra akkor kötelessége időben megjelenni ott"

Mire gondolsz? Miért kellene mennie, ha rosszul van? És ha nem megy, akkor előállítják, hogy miért nem ment? Vagy mi? :)

"fenyes nappal felnőtt embereket gond nélkül megtámadnak.. " és "majd azon gondolkozzon a szülő hogy “bár ne egyedül ment volna..” "

Ha fényes nappal felnőtteket támadnak meg, akkor nem mindegy, hogy ott van-e a szülője vagy sem?? Hiszen akkor őt is megtámadják az elmondásod alapján...

Továbbra sem vmi durva gettóról beszélgetünk Damaszkusz-külsőn, hanem a 4-6-ról meg az Oktogonról.

dec. 10. 20:02
 53/74 anonim ***** válasza:
40%

Jogosan akadtál ki

Apukád akarta játszani a hőst hogy ő majd segít neked de csak 5 percig bírta amíg erősködött aztán amikor a tettekkel kellett volna ott lenni akkor már visszatért a saját kis módjához

Nem csodálom hogy ott tart a kapcsolatotok ahol. Ez csak ridegebb lesz, mert apukád nincs jelen úgy az életedben ahogy kéne.

Kitartást kérdező, örülök hogy legalább anyudra tudsz számítani

dec. 11. 07:57
 54/74 anonim ***** válasza:
81%

el vagy te védve rendesen. itt semmilyen egészségügyi mulasztás nem állt fenn. ebben az esetben pedig a szülőnek épp hogy arra kellene a gyermeket szorgalmazni hogy pontosan és időben tegyen eleget a kötelességének. de persze nyilván neked van igazad, ha apuci mentális beteg és b@szik a világra akkor úgy kell csinálni hogy az ő egója ne sérüljön 😂😂

és azzal pedig arra céloztam hogy kevesebb eséllyel támadják meg ha nem egyedül van. egy ember főleg ha kamasz könnyebb célpont. szülővel kevesebb az esélye hogy beléjük kötnek. látom a lényeget meg fogtad, de nem is értem mit magyarázok egy láthatóan makacs, mindenttudó, kötekedni vágyó fotelhuszárnak. nektek aztán nem is mindegy hogy egy full idegen kamaszt kísérnek-e vagy sem. a kérdés lényege az apja mentális betegségével kapcsolatos volt és nem pedig a kísérgetéssel kapcsolatos véleményetekről. mi a f@szt kerestek itt ha érdemben nem tudtok hozza szólni?!

dec. 11. 13:11
 55/74 anonim ***** válasza:
22%
tévedve*
dec. 11. 13:14
 56/74 A kérdező kommentje:

46-húzzál innen próbáld ki milyen apámmal egy fedél alatt élni apámmal. Mi a faxzomért lennék én az önző?? Gondolkodj már.

50-nem kamasz hiszti. Azért mert 16 éves vagyok a problémáim kevésbé validak? Ha olvastad a kérdést akkor az kiderül számodra hogy apám KUrvRA NRM TÖRŐDIK VELEM. Lszarom hogy vett magának egy csokit és nen kínált meg. Magának intézi a bevásárlást és sose segít anyámnak semmiben. Olyan mint egy lakótárs mert hogy ez nem apa, az is ziher. Soha nem gondol ránk.És ne legyek kiakadva?

De hogy a családi vacsorára nem jön soha, nem beszél velem fél éve, de ha le kell baszni lebasz, az mi? Mégegyszer kérdezem én vagyok itt az elkénxeztetett kurvácska biztos ez? Ez NEM kamasz hiszti és én nem vagyok önző, se hisztis. Ignoráljátok a tényt hogy ROSSZUL LETTEM és apám még így se volt hajlandó segíteni, csak azért is a hosszabb útvonalon ment. Mert a menstruáció ilyen.

dec. 11. 14:02
 57/74 A kérdező kommentje:
És igen ez igaz hogy hónapok óta nem szólt hozzám és ez fáj. Ha belépek az ajtón foghegyről odaveti hogy szia és ennyi. Anyámmal tudok beszélgetni és ezt a tánc előtti időszakban éljük ki a legjobban mert egy normalis szülő gyerek kapcsolat ilyen szerintem. Anyám szivesen jön velem és nincs ebből gond én meg örülök ha eljön mert félek az utcán.(születésem óta szorognásos vagyok ez egy családi bizbasz) Anyám ezt tudja és felajánlja hogy elkísér mert éppen nincsen dolga. Én ezt elfogadom. De nem leszek ettől életképtelen paraszt. Senki nem írta hogy elvárom hogy kísérjenek. Nem értem miért engem szidtok. Ha csak ennyit tudtok leírni hogy mi az h 16 évesen nm vagyok önálló akkor inkább ne is válaszolj. A kérdés apámról és az én kapcsolatomról szólt, de felteszem még egyszer. Jó ez így, és lehetne rajta javítani?
dec. 11. 14:14
 58/74 A kérdező kommentje:
57 apám elhanyagol. Ne legyek kiakadva?
dec. 11. 14:14
 59/74 A kérdező kommentje:
Leirom mégegyszer. Hónapok óta nem szólt hozzám és anyámhoz sem. Ha beszélgetni próbálunk vele, ideges lesz és látjuk ahogy feszül az ideg az arcában. Nem hajlandó elmenni terápiára egyszer elment de kb pár hét után abbahagyta, a felírt gyógyszereit sose szedi, nem hajlandó műtétre menni, nem hajlandó semmilyen kezelést kipróbálni még ha semmilyen kockázat nincs is. Valamint nem jelenik meg semmi családi eseményen és ez nem azért mert annyira introvertált lenne. A mostani eset az volt, hogy miatta késtem el mert nem volt hajlandó elengedni egyedül, és rám akaszkodott. Valamint azt se kéne fél vállról venni hogy EDZÉS KÖZBEN jött meg és nekem ilyenkor nagyon fáj. Apám ezt ignorálta. Szerintem ez nem hiszti távol áll tőlem. Nem arra neveltek hogy minden szaron picsogjak, de ez megviselt mert most tudatosult bennem hogy apámat valszeg nem érdeklem.
dec. 11. 14:22
 60/74 A kérdező kommentje:

58 én járok, jártam terápiára. Apám nem megy el és ez nem az én felelősségem. :)

Apám se törődik velünk és leírtam, ha valami problémát megpróbálunk megoldani vele, előhúzza a jaj de én egy beteg ember vagyok kártyát. Ilyenkor nem lehet beszélgetni a családterápia se segített mert apám azt mondta nem hajlandó járni. Na ilyenkor mi van? ;)

dec. 11. 14:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!