Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan akadtam ki apámra? 16l

Jogosan akadtam ki apámra? 16l

Figyelt kérdés

Apám a depressziója és más betegségei kiatt egy beforduló, bunkó ember lett. Olyab mint egy lakótárs, soha nem beszélget velem, se anyámmal ha beszél is akkor is csak annyit amíg lebsz valamiért amit csináltam akár az én hibám akár nem. Egy jó fél éve hozzám se szólt. Az is szerintem gonosz és kiakasztó hogy magának bevásárol de ránk nem is gondol ha vesz valami csokit meg se kínál minket ha kérünk tőle valamit hogy menjen már orvoshoz akkor kiakad hogy hát ő egy gyógyíthatatlan beteg ember és nem fog rajta segiteni egy kezelés sem. (Semmi súlyos problémája nincs. Arcidegbenulása de nem is a nagyon súlyos állapot teljesen érthetően beszél)

Csütörtökön viszont nagyon kiakadtam rá. Későn járok táncra az oktogonhoz ami ugye nem a legjobb környék. Anyám szokott kísérni mert nem szeretek a sötétben egyedül járkálni a 4/6-os vili meg minden miatt. Anyám betegen jött haza mondta hogy ma nem fog elkisérni menjek egyexül, ha jobban van jön értem. Mondom ha rosszul vagy akkor nem kell tudok menni egyedül is nem arról van szó. Apam rögtön idegesen ahogy mindig mondta hogy kísér. Nem örültem neki mert mindig befeszül és ideges lesz de mondom oké, akkor 2es metró,4/6, és oktogon,mert ez igy max 15 perc és gyorsan oda lehet érni. Apám mondta hogy ő nem fog metróra ülni mert nem szereti(ugye 2 héttel ezelőtt beragadt a metró ez kiakasztotta apámat) mondom jó akkor autóval megyünk vagy hogyan. Mert ha nem így megyünk el fogunk késniés én tudok egyedül is menni hiába mondtam neki.

De Nem jött be. Körbeutaztuk az egész várost így kb az örstől a 75ös troliig utána átszállással a 72rs troliig, és végül 1es metróval mentünk oktogonra. Nem mondom ideges voltam mert a vacsorámat nem tudtam nyugodtan megenni és még késtem is az órámról. + dolog hogy tánc közben megjött és nagyon rosszul lettem mert nekem ilyenkor nagyon szokott fájni. Az egyik táncos meg isbkérdezte hogy " baszki jól vagy szarul nézel ki tudsz te így táncolni?" Le is ültetett nagyon aggodtak értem, a tanárok mentőt akartak rám hívni. Vettem be gyógyszert vártam a hatását, ültem és csak ittam a vizemet. Nagyjából a kb 20 fős csoportbol legalább 7-10 ember jött oda megkérdezni hogy tud e segíteni

Akikor vége volt az órának akkor mindenki újra megkérdezte jobban vagxok e. Ezt szeretném nagyon kihangsúlyozni. Kimentem apámhoz és mondtam neki hogy megjött, görcsölök, rpsszul vagyok kérlek a rövidebb úton menjunk. De nem, megint a hosszú úton mentünk haza le se szarta hogy rosszul vagyok, mlndta nen sokkal rövidebb ez az út se. A másik hogy későn vannak az órák és ilyebkor minél hamarabb haza akarok érni hogy ne leygek fáradt másnap suliban. Jogosan akadtam ki?

dec. 8. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
88%

igen, jogos a kiakadásod

apukád a saját érdekeit tartotta szem előtt, pedig elvileg neked segitett

az ilyenből lesz az, hogy már akkor sem kérnek az emberből ha az segteni akar

nálam ez lett volna az utolsó alkalom hogy hagyom magam, ezek után inább egyedül megoldom

dec. 8. 18:46
 2/74 anonim ***** válasza:
72%

Apádnak komoly mentalis hajai vannak, orvosra és szakemberre van szüksége, mindenkepp rákéne venni.

Mindemellett jogosan vagy rá kiakadva

dec. 8. 18:50
 3/74 anonim ***** válasza:
87%
Nekem inkább az a furcsa, hogy 16 évesen még kísérgetni kell. Azért ezek mind forgalmas környékek, tele emberekkel, gondolom nem éjfélre jársz táncolni. Nem jó, hogy ennyire burokban akarnak nevelni. Én biztos azt mondtam volna, hogy ő utazza akkor körbe a várost, de én a rövidebb úton megyek.
dec. 8. 18:54
 4/74 A kérdező kommentje:
3-szerintem normalis ez mert én se engedném a 16 éves lányomat ki este egyedül. Anyámat pl én kértem meg hogy legalább jöjjön értem mert nem érzem magam biztonságban ott. Örülök hogy apám segíteni akart de ahogx tette az nagyon nem jó.
dec. 8. 19:01
 5/74 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is furcsa, hogy vki kísérgeti a 16 éves lányát a legforgalmasabb belvárosi részén, ami full be van kamerázva, illetve a 4-6 is teli van kamerákkal, amit folyamatosan néznek is a rendőrök.

Van két gyerekem, de tuti nem fogom kísérgetni őket 16 évesen sehova.

dec. 8. 20:09
 6/74 anonim ***** válasza:
94%
16 eves vagy, nem 6. Nem kell kísérgetni. Mehetsz egyedül, vagy abba is hagyhatod a tancot. Ennyi.
dec. 8. 20:37
 7/74 anonim ***** válasza:
90%
16 évesen nincs szükséged kisérőre, illetve ha ennyire veszélyes akkor inkább ne táncolj, de 16 év az a kor ahol már tanulni kell önállósodni
dec. 8. 20:44
 8/74 anonim ***** válasza:
89%

Pesti vagyok és nem öreg, kb 10 éve voltam veled egyidős. Akkor ciki volt ha valakit 16 évesen még a szülei kísérgettek. Mondjuk ha apád felnőtt férfi létére nem mer felszállni egy metróra, inkább körbe utazza a fél világot, akkor érthető hogy rád is átragasztja a szorongós természetét.

Jogosan vagy amúgy kiakadva rá, mert a saját mentális problémája miatt a te dolgodat nehezítette meg.

dec. 8. 20:46
 9/74 anonim ***** válasza:
93%

3-as vagyok

15 éves koromtól egyedül jártam be Miskolcra (aminek a híre rosszabb, mint Pestnek, bár személy szerint én nem tartom veszélyesebbnek). Egy kisvárosból ingáztam busszal a középiskolába napi szinten, legelső naptól kezdve egyedül jártam, és nem lett semmi bajom. Nem egészséges, ha egy 16 éves még napközben is csak anyuci szoknyája mögé bújva mer közlekedni.

dec. 8. 20:47
 10/74 anonim ***** válasza:
83%

Ha 46 éves lennél és azt mondja hogy elkísér de így viselkedik közben az sem lenne oké.

Nem a korral van itt gond. Apukád "segítek" címszóval inkább több bajt csinált mint jót. Ez egyik korban sem oké. Pláne hogy te mondtad is neki hogy megoldod egyedül is. Ragaszkodott a saját útjához, hátráltattott, pedig benne sem kellett lennie a képbe, ő választotta.

Gondolom tanultál az esetből és máskor inkább egyedül oldod meg ilyen esetben a dolgot.

dec. 8. 20:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!