Jogosan akadtam ki erre?

Figyelt kérdés

A telt/duci lányokat szeretem. Mivel én vékony, sportos (és mások szerint helyes) vagyok, ezért sokszor megkaptam már, hogy "jobbat" is találhatnék magam mellé. Ezért különösen kiakadok, amikor valaki erre tesz megjegyzést. Anyámról is tudom, hogy (bár ezt sosem mondta ki) rossz szemmel nézi, de nyilván elfogadta.

Mostani párom is telt, de gyönyörű nő. És akkor a lényeg: kb 3-4 hónapja kaptunk egy esküvői meghívót, elmentünk ruhát venni stb. Viszont azóta már nem jön fel rá, szóval el kellett menni újat venni. Amikor anyám ezt meghallotta, akkor kb egy ilyen párbeszéd zajlott le:

- gyakrabban mérje magát (mérlegen), és akkor könnyebb észrevenni

- ezek után megmérte magát, volt is belőle egy kis kiadaás

- miért, hány kiló?

- 123, de próbáltam megnyugtatni, hogy ez csak egy szám

Ezután nagyon szépen becsomagolva kb azt mondta, hogy ne nyugtassam, nehogy azt érezze, hogy jó ez így, mert már ezelőtt is nagyon kövérnek számított.. és figyeljek oda rá, mert ez nagyon durva, hogy 3 hónap alatt kihízott egy ruhát.

Erre én úgy kiakadtam, hogy azóta nem is nagyon beszéltünk. Túlreagálom, vagy jogosan húztam fel magam? Értem, hogy jót akar, de ne szóljon már bele a dolgainkba.

2022. szept. 8. 22:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%

Ha szereted a párod, akkor az egészségére figyelj, ne a kritikákra.

Ekkora súllyal sajnos nagy a kockázat a cukorbetegségre..

2022. szept. 8. 22:40
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

Igazából tényleg oda kellene figyelnie magára, mert súlyos betegségei lesznek ekkora túlsúlytól.

Anyukád nem azt mondta, hogy dobd ki, hanem azt, hogy figyelj a súlyára, úgy gondolod, hogy ő jót akar, de ezt én nem tudom eldönteni.

2022. szept. 8. 22:41
 3/21 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen igaza van. 123 kg? Ez borzasztóan egészségtelen. Ha szereted és a továbbiakban is szeretnéd, hogy létezzen, akkor segíts neki lefogyni. Ekkora túlsúly már komoly egészségügyi kockázat. Az egy dolog, hogy neked tetszik, de attól még nagyon nem jó.
2022. szept. 8. 22:45
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj, nem bántásnak szánom, de ha 123 kg a párod, az már nem telt vagy duci, hanem kórosan elhízott, ez pedig a cukorbetegség mellett a szív- és érrendszeri betegségeket is hozza magával majd.

Aki telt, duci, az a barátnőd súlyánál kb. 40 kilóval könnyebb...

2022. szept. 8. 22:47
 5/21 anonim ***** válasza:
85%
A 123 kiló nem duci és nem telt, hanem rettenetes kövér.
2022. szept. 8. 22:58
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem igazad van, én is kiakadtam volna, ha az anyám minősíti a páromat, főleg a súlyával. Abban viszont igaza van az előttem szólóknak, hogy a 123 kg az eléggé veszélyes szám már, és itt senki nem a kinézetére érti ezt, hanem a hölgy egészségére.
2022. szept. 8. 22:59
 7/21 anonim ***** válasza:
94%

A 123 lehet, hogy egy szám, meg tetszett egy férfinak egy kórosan elhízott nő, de ez a súly akkor is sok, ha egyébként egy 180 cm magas nőről beszélnénk.

A párod, mint minden elhízott ember, nem tudja helyesen kezelni a stresszt, és bármit is állít, nem boldog, nem kiegyensúlyozott. Az elhízottak, mint általánosságban az étkezési zavarosak a saját érzelmeiket nem tudják megélni, ezért az evésbe menekülnek.

Szóval bár azt hiszed, jót teszel neki ezzel a támogatással, valójában ő rossz úton jár, ami előbb-utóbb az egészségére is hatással lesz. Persze a cs*sztetés sem megoldás, hanem az őszinte beszéd és az empátia.

Ajánlom a témában Az éhes lélek gyógyítása című könyvet vagy ugyanattól a szerzőtől a Lenyelt vágyak című könyvet.

Nekem sokat segített felismerni, mi állt az elhízásom, majd a sokszori nem tartós fogyásaim mögött.

2022. szept. 8. 23:07
 8/21 anonim ***** válasza:
23%
" Az elhízottak, mint általánosságban az étkezési zavarosak a saját érzelmeiket nem tudják megélni, ezért az evésbe menekülnek." Mekkora hülye duma. Miért ne tudná egy túlsúlyos ember megélni az érzéseit? Én pl. meg tudom, sok "normál" ember pedig nem.
2022. szept. 8. 23:17
 9/21 anonim ***** válasza:
8%
Kérdező, engedd el. Anyukádat vékonyan sem bssza már meg jó ideje még a 220 se, meg valszeg csúnya is, és nehéz feldolgozni, hogy más nő kövéren is jobban kell a férfiaknak.
2022. szept. 8. 23:18
 10/21 anonim ***** válasza:
79%

"telt" majd lentebb: "123kg"

Párod nem telt, hanem egy koca, hatalmas súlya van. Ez egészségtelen, és nem nőies

2022. szept. 8. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!