Jogosan akadtam ki erre?

Figyelt kérdés

A telt/duci lányokat szeretem. Mivel én vékony, sportos (és mások szerint helyes) vagyok, ezért sokszor megkaptam már, hogy "jobbat" is találhatnék magam mellé. Ezért különösen kiakadok, amikor valaki erre tesz megjegyzést. Anyámról is tudom, hogy (bár ezt sosem mondta ki) rossz szemmel nézi, de nyilván elfogadta.

Mostani párom is telt, de gyönyörű nő. És akkor a lényeg: kb 3-4 hónapja kaptunk egy esküvői meghívót, elmentünk ruhát venni stb. Viszont azóta már nem jön fel rá, szóval el kellett menni újat venni. Amikor anyám ezt meghallotta, akkor kb egy ilyen párbeszéd zajlott le:

- gyakrabban mérje magát (mérlegen), és akkor könnyebb észrevenni

- ezek után megmérte magát, volt is belőle egy kis kiadaás

- miért, hány kiló?

- 123, de próbáltam megnyugtatni, hogy ez csak egy szám

Ezután nagyon szépen becsomagolva kb azt mondta, hogy ne nyugtassam, nehogy azt érezze, hogy jó ez így, mert már ezelőtt is nagyon kövérnek számított.. és figyeljek oda rá, mert ez nagyon durva, hogy 3 hónap alatt kihízott egy ruhát.

Erre én úgy kiakadtam, hogy azóta nem is nagyon beszéltünk. Túlreagálom, vagy jogosan húztam fel magam? Értem, hogy jót akar, de ne szóljon már bele a dolgainkba.

2022. szept. 8. 22:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

5-össel teljesen egyetértek.

A kérdésről viszont az a véleményem, hogy KAMU!

Vagy megint veszekedés-gerjesztő céllal írta valaki, vagy egy dagadt-fétises ember írta, akinek voltak már hizlalós kérdései korábban.

2022. szept. 8. 23:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem is tudod, mire gondoltam ezzel, de nem is én találtam ki, hanem a szakemberek állapították meg.

Szerinted te miért eszed túl magad? Mert ugye a túlsúlyos/elhízott túleszi magát, azért van súlyfeleslege.

Tudod egyáltalán az okát? Na, én sem tudtam, aztán elkezdtem figyelni, mikor és miért nyúltam édességhez, ételhez, miközben nem voltam valójában éhes. Ezek felismerésében segített a pszichológus, meg az a két könyv, amit leírtam. Mások példáján keresztül észrevettem, hogy az addigi meggyőződésemmel ellentétben nem kezelem jól a stresszt, hanem elfojtom, az elfojtás helyett pedig ott volt az evés.

Amikor pedig kalóriát számoltam, edzettem, átestem a ló túloldalára, mert a stresszt továbbra sem tudtam JÓL kezelni, csak az addigi túlevések túledzettségbe és kalóriaszámolgatásba váltott át. De lelkileg nem lettem jobban. Ezért nem segít senkinek önmagában az, hogy lefogy. És ezért van az, hogy a többség nem fogy le tartósan.

2022. szept. 8. 23:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Amikor azt írtad, hogy telt, azt hittem, hogy a normál kategória felső határába tartozik, azaz max 70 nagyon max 80 kg-ról van szó. Erre mondanám, hogy telt. 123: kórosan túlsúlyos. Egészségtelen. Ha sokáig szeretnéd élvezni a párod társaságát és nem csak a plusz kilói, nem ártana, ha támogatnád abban, hogy egészségesebben éljen. Vagy csak a plusz kilók miatt vagy vele?

Ha teszem azt lefogyna úgy, mint 12-es, akkor elhagynád? Milyen kapcsolat az ilyen? Az igazi szeretet valahol ott kezdődik, amikor a másikat bármilyen kinézettel tudod szeretni csupán azért, mert ő az.

2022. szept. 9. 02:49
 14/21 anonim ***** válasza:
97%

Én is erősen túlsúlyos vagyok, ezt úgy írom.

Semmi baj nincs azzal, ha nem a nádszálvékony csajokra buksz, de nincs az a női magasság, amihez egy nem extrémen izomzattal rendelkező nőnek a 123 kg nem extrém túlsúly. A barátnőd nem telt vagy duci, hanem extrém kövér. Az pedig hogy 3-4 hónap alatt több, mint egy ruhaméretet hízott, az az ő súlykategóriájában borzasztóan sok és aggodalomra ad okot.

Az ilyen extrém túlsúly tönkreteszi az izületeit, a kötőszöveteit, a bőrét, a gerincét, extrém módon terheli a szívét, emellett hajlamosít a cukorbetegségre, a meddőségre, a bőrproblèmákra. Röviden borzalmasan egészségtelen.

Ha nektek ez jó, akkor hajrá, de gondoljátok át a kockázatokat

2022. szept. 9. 05:59
 15/21 anonim ***** válasza:
97%

Lehet itt csomagolgatni a problémát, de a barátnőd súlyosan kövér, ami jelentős hatással van az egészségére is.

A telttől nagyon messze van ez a súly, és egyébként is olyan szintű fétisnek kell lennie a háttérben hozzá, hogy fixen trollkodsz. Főleg nem fogsz "sportosan" 120+ kilós nőkkel összejönni, azért ezt a kamut hagyjuk.

2022. szept. 9. 06:09
 16/21 anonim ***** válasza:
97%

Na, jól megkaptad a lehúzást mindenkitől, de a helyzet az, hogy itt tényleg gond van.

Én nem prédikálok a barátnőd súlyáról - ugyanis én nála is dagibb vagyok sajnos, és pontosan tudom, hogy lehet valaki ennyi kilóval is arányos (és ha anyud kiakadt a számon, akkor valószínűleg kevesebbnek is néz ki, amúgy).

Na de a lényeg, és remélem, elfogadod egy szintén dagi nőtől: itt TÉNYLEG komoly gond van a barátnődnél. Nem a 123 miatt, hanem amiatt, hogy 3-4 hónap alatt már nem jön rá a vadonatúj ruha. Ilyen egyszerűen nincs. Vagy húsz kilót hízott három hónap alatt, ami nem reális, vagy egyetlen pontra helyeződik a hízása, ami komoly hormon- és egyéb problémákra utal.

És hidd el, tényleg tudom. Valószínűleg rám se jönne rám a csini esküvőrejárós rucim már... de rajtam 4 éve volt utoljára. De ugyanaz a ruha rajtam volt 5 éve meg 6 éve is más lagzikon, és bár híztam az alkalmak között, de attól még a ruha ugyanúgy rám jött - maximum másképp állt pocaktájékon.

Elhiszem, hogy szereted a párod, és szuper, hogy így kiállsz anyuddal szemben érte (ha jól sejtem, volt már itt kérdésed anyukádról, emlékszem hasonló témára), és persze, ne anyud bacctatása legyen a szempont, igenis állítsd le.

De ezzel párhuzamosan tényleg fontos lenne egy nagyon alapos kivizsgálás a párodnak, mert itt tényleg nagyon nagy baj lehet a háttérben.

2022. szept. 9. 06:58
 17/21 anonim ***** válasza:
97%

Az édesanyádnak ehhez semmi köze, találjon valami elfoglaltságot, ha ennyire ráér.

Az viszont tény, hogy 123 kg (gondolom, nem 190 cm a lány) már az egészségre káros, illetve ha még tovább hízik, felmerülhet ételfüggőség, ami téged is érint.

2022. szept. 9. 07:15
 18/21 anonim ***** válasza:
43%

Telt : 123 kg-val túlsúlyos, kövér!

Elshiszem, hogy neked bejön a feed-fétis, meg, hogy kövér, de mint olyan, igénytelen is.

Igen, azok akik 100-110 kg-ra hizlalják magukat, igénytelenek, pont, és lehet lepontozni, nem érdekel.

De ha neked jó, hogy mondjuk lehet kétéven belül meghal, mert elviszi a szíve, és a gyereket pl elfelejthetitek, mert ilyen túlsúllyal soha nem esik teherbe, hát jó.

Azért, amikor már daruval kell hozni-vinni, elgondolkodhatsz, mennyire jó dolog egy kövér emberrel élni.

2022. szept. 9. 09:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Túlreagálod. Illetve nem túl, hanem félre. Szerintem biológusok nagyja egyet ért velem abban, amikor azt mondom, egyet értek anyuddal. Ha bárki tudja, hogy "csak a személyiség számít", az én vagyok..., a tizen X év alatt több ezer olyan kommentet írtam, amiben ez az egy mondat volt, de ez egészségtelen számára. Fzikailag, biológiailag káros. Az a része oké, hogy fogyjon, hízzon amennyire akar, az ő dolga, joga, boldogsága. Ha 1 hét alatt kihízik egy ruhát, akkor annyi. Ez teljesen mindegy. A ti életetek, nincs ezzel baj, a ti hóbortotok, mókátok. Viszont az, hogy félti, az oké.

Érted nagyjából.

Ketté kéne ezt válasszad. Van a "jaj szegény fiam, ne már egy dundi nővel legyen együtt" féle 'nem jó ha hízik', és van a "azt szeretném, hogy a fiam minél tovább együtt legyen a szerelmével, aki nem hal meg majd 60 évesen szívrohamba" féle 'nem jó ha hízik'.

Az egyikre teljesen jogos a kiakadás, és kérlek tedd is, de a másik egyáltalán nem a szerelmed vagy ellened szól, hanem a természet azon baklövése ellen, hogy egy emlős tud túlsújos lenni. Bele tud halni a túl sok és kevés súlyba.

Beszéld meg anyuddal azért. Biztos kevesebb a bántó oldal, mint a szerető.

2022. szept. 9. 09:29
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A szándék nem rossz tőle, csak épp rosszul mutatja ki.
2022. szept. 9. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!