Jogosan akadtam ki a férjemre vagy én reagálom túl?
Van egy 9 ès egy 12 éves fiunk. A minap a férjem itthon volt ès elvitte a gyerekeket moziba, hogy megnézzék azt a rajzfilmet, amit már régóta meg akartak nézni.
El is mentek, tudtam hogy melyik vetítésre mennek be ès tudtam kb mikor lesz vége. Amikor láttam, hogy kb már vége lehet felhívtam a férjemet, nem vette fel. Negyed óra múlva megint hívom nem veszi fel, utána felhívtam a nagyobbik fiamat. Ő egyből felvette, kérdeztem, hogy apátok miért nem veszi fel, ilyet szólt, hogy apa még nézi a filmet.
Kiderült, hogy a gyerekeket beültette az ő általuk választott filmre, ő meg beült egy olyanra, ami neki tetszik.
Amikor haza jöttek egyből kérdőre vontam, hogy mi volt ez. És megmagyarázta nekem, hogy minek adjon ki, olyanért pénzt ami őt nem érdekli. Mondom neki, hogy tényleg sajnálsz arra pár ezer forintot, hogy együtt legyèl a gyerekekkel, ő azzal védekezett, hogy utána elvitte őket kajázni.
Mondtam neki, hogy én már számtalanszor beültem velük olyan mesére, ami nyilván alapjáraton nem érdekelt, de gyerekeim miatt megtudtam nézni.
Ami legszomorúbb, hogy anyám meg a férjem szülei a férjemet védik, hogy igaza van, minek olyanra pénzt kiadni, ami nem is érdekli őt.
"Mondtam neki, hogy én már számtalanszor beültem velük olyan mesére, ami nyilván alapjáraton nem érdekelt, de gyerekeim miatt megtudtam nézni."
És most rájöttél, hogy nem mindenki képes erre.
minap...
péntek van, szóval hét közben, suliidőben de jó, hogy moziztok...
hol van most normális gyerekfilm, mert én hétvégére sem találtam felénk :(
Most őszintén: mit veszítettek a gyerekek azzal, hogy nem ült mellettük előadás közben?
Normális ember nem beszélget film közben. Remélhetőleg a rajzfilm VALÓBAN nekik való volt, nem ijesztő, és nem merült föl, hogy apa kezét meg kéne fogni, hozzá kéne bújni, mert félelmetes, amit látnak/hallanak.
Egyedül azon lehet vitatkozni, hogy amikor a gyerekek filmje véget ért, akkor eszerint legalább negyed- vagy félórán át a gyerekek felügyelet nélkül voltak a mozi előterében vagy a plázában (ha ott volt a mozi) vagy esetleg az utcán. A 12 évesnél ebben nem látok gondot. A 9 évesnél azt kell mérlegelni, hogy mennyire megbízható ill. mennyire hallgat a testvérére adott esetben.
Szóval összességében igen, te reagálod túl. A 12 éves pl. már egymaga is elmehetne moziba, ha ahhoz lenne kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!