Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan akadtam ki a férjemre...

Jogosan akadtam ki a férjemre vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Van egy 9 ès egy 12 éves fiunk. A minap a férjem itthon volt ès elvitte a gyerekeket moziba, hogy megnézzék azt a rajzfilmet, amit már régóta meg akartak nézni.

El is mentek, tudtam hogy melyik vetítésre mennek be ès tudtam kb mikor lesz vége. Amikor láttam, hogy kb már vége lehet felhívtam a férjemet, nem vette fel. Negyed óra múlva megint hívom nem veszi fel, utána felhívtam a nagyobbik fiamat. Ő egyből felvette, kérdeztem, hogy apátok miért nem veszi fel, ilyet szólt, hogy apa még nézi a filmet.

Kiderült, hogy a gyerekeket beültette az ő általuk választott filmre, ő meg beült egy olyanra, ami neki tetszik.

Amikor haza jöttek egyből kérdőre vontam, hogy mi volt ez. És megmagyarázta nekem, hogy minek adjon ki, olyanért pénzt ami őt nem érdekli. Mondom neki, hogy tényleg sajnálsz arra pár ezer forintot, hogy együtt legyèl a gyerekekkel, ő azzal védekezett, hogy utána elvitte őket kajázni.

Mondtam neki, hogy én már számtalanszor beültem velük olyan mesére, ami nyilván alapjáraton nem érdekelt, de gyerekeim miatt megtudtam nézni.

Ami legszomorúbb, hogy anyám meg a férjem szülei a férjemet védik, hogy igaza van, minek olyanra pénzt kiadni, ami nem is érdekli őt.

2022. jan. 14. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
69%

Nincs gyerekem, de ha azt mondom, hogy elviszem a gyerekeket moziba akkor ott vagyok velük végig. A férjed filmje ráadásul később ért véget, a gyerekek akárhova elmehettek volna, vagy tényleg történhetett volna akármi és nem értesül azonnal (hiszen még a telefon is le volt némítva)

Viszont ott van, hogy ti mennyire ítélitek meg, hogy mennyire önállóak már. Van olyan gyerek, aki már 7 évesen más városba is képes egyedül elmenni, míg valaki 15 évesen sem.

Szerintem egyedül az volt a baj, hogy a férjnek rezgőre kellett volna állítani (ha hívja a nagyobbik fiú esetleg, akkor tudja, hogy keresik az apjukat).

Hogyan beszélték meg egymás között a találkozást? Megvolt mondva, hogy ne menjenek el máshova és ott várják meg?

Nem is értem, hogy miért hívtad fel egyáltalán? Az apjukkal voltak közös programon. Ha baj van, hívnak téged.

Konkrétan KISZÁMOLTAD, hogy mikor van vége a mozinak és rögtön fel is hívtad őket! BIZALOM. Ő A FÉRJED.

.

Ha ők elmennek, akkor nem kell felhívni őket. Ha már későre jár, akkor persze, de ennyi.

Az az ők programjuk volt. Te nem voltál részese és telefonon keresztül se akarj. Adj nekik levegőt

2022. jan. 14. 16:59
 52/79 anonim ***** válasza:
87%

Apukától ez semmiképp nem volt teljesen helyes. Igen, a gyerekek valószínűleg örültek volna annak is, ha apuka csak elviszi őket a moziba, aztán értük megy a film végére, de ha már közis mozizás lett beígérve, akkor lehet, hogy én is kicsit csalódott lettem volna, még ha nem is panaszkodok miatta. Másrészt meg, lehet, sőt, biztos, hogy a 12 éves lazán kibírt volna akár kétszer ennyi várakozást is egyedül, de sok válaszoló mintha elfelejtené, hogy ott volt vele a 9 éves tesó is. Egy 9 évesnek azért az esetek többségében még nem akkora a veszélyérzete, és amíg egy felnőtt képes fegyelmezni meg terelgetni, addig a nála 3 évvel idősebb parancsolgató tesó inkább csak elmérgesíti a helyzetet. Persze biztos vannak nyugis, felelősségteljes 9 évesek is, de a tapasztalataim szerint, főleg manapság, a többségük határozottan nem az.

De akárhogy is van, az azért valószínűnek tűnik, hogy ebben a családban nem ezzel az egyszeri esettel van baj (máskülönben anyuka se lenne ennyire kiakadva), hanem rendszer szinten. Most vagy az van, hogy apuka nem foglalkozik eleget a gyerekekkel, és anyuka jogosan van kiakadva rá, hogy amikor szökőévente egyszer sikerül közös programot csinálniuk, akkor is le kell lépni, vagy éppen ellenkezőleg: apuka elég időt tölt a gyerekekkel, de anyuka még mindig kevésnek tartja. Előbbi esetben teljesen érthető a kérdező reakciója, utóbbi esetben az, hogy apuka nem merte otthon bevallani, hogy ő másmilyen programot szeretne. Kérdező, mi nem ismerjük a családotokat, de jó lenne, ha őszintén, egymás hibáztatása nélkül tudnátok beszélni ezekről a kérdésekről, esetleg megkérdezni pártatlan harmadik személyt, hogy ő hogy látja, melyikőtöknek kéne változtatnia.

2022. jan. 14. 16:59
 53/79 anonim ***** válasza:
83%

Ha a gyerekeket nem zavarta akkor ennyi, vége.

Ha őket zavarta, akkor üljetek le és beszéljétek meg.

2022. jan. 14. 17:03
 54/79 anonim ***** válasza:
83%
Eleve gáz ez a hozzáállás. Ha nem akarta megnézni akkor minek vágott apuka egyáltalán bele? Én apám is mindent megígért aztán ellógott és letudta egy étteremmel, ajándékkal. Utáltam.
2022. jan. 14. 17:08
 55/79 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ebben csak a közös program megvétózása a gáz, a gyerekek életkora nem indokol félelmet. Én a gyerekektől kérdezném, hogy mit szóltak ehhez, mert ha nekik buli volt, hogy apa nélkül nagyfiúskodtak, akkor nem haragudnék.
2022. jan. 14. 17:18
 56/79 anonim ***** válasza:
78%

Úgy valóban gáz, hogy közös programként lett beadva, de egyébként ez nem volt közös. Meg ha alapból egy szar az a film felnőtt szemmel, akkor miért kellett moziba menni? Más programot is lehetett volna csinálni.

Egyébként nekem az jön le, hogy a kedves apuka alig foglalkozik a gyerekekkel és ez is egy ritka számba menő alkalom lehetett, hogy elvitte őket. Ebben az esetben kibírhatta volna azt a gyerekfilmet. Ha egyébként ezen kívül tölt elég időt a gyerekekkel általában, akkor nem olyan nagy gond ez a külön filmezés most így először.

2022. jan. 14. 17:21
 57/79 anonim ***** válasza:
76%

Komolyan mondom, a leghálátlanabb munka az anyaság. Itt is mindenki a férjet védi, hogy jaj szegény férjecskének annyira nehéz az élete, egyszer egy hétvégén foglakoznia kell a gyerekeivel, mert a csúnya asszony kényszeríti, be kell ülnie egy gyerekfilmre ami nem annyira érdekes mint az új Marvel film, hát ez micsoda kínzás, még elvárják hogy a saját gyerekeiért egy ilyen minimális áldozatot hozzon. Azért remélem kérdező, pelenkázásra nem kényszerítetted a férjedet, az igazi botrány lett volna, ha nem mindig mindent a gyerek körül az anya csinál miközben a férj sörözik.

#50 "Ráadásul a közös program is megvolt a kajálásnál. Miért baj ha előtte a férjed is kicsit jól érezte magát." Azért mert azért ment oda, hogy a gyerekivel érezze jól magát, amire ezek szerint nem képes. Miért van a férfiaknak mindeg megbocsátva, hogyha a saját szórakozásukat a gyerekeiké elé helyezik? Basszus egyszer ki kellett volna bírnia 2 órát a gyerekei mellett. Nem bírta ki. Most képzeld el, hogy anyuka is ugyanezt csinálja. Minden nap együtt reggelizik a gyerekekkel, akkor beszélgetnek kicsit, aztán közli, hogy "Na a mai közös program a kajálás az megvolt, innentől kezdve hagyjatok békén és csináljatok amit akartok, engem meg hagyjatok szórakozni." Jó anyának neveznéd az ilyet? Gondolom nem. Akkor miért okés ha apuka csinálja?

2022. jan. 14. 17:23
 58/79 anonim ***** válasza:
74%
Na ezért van ennyi elb@szott gyerek, mert a többség úgy áll hozzá, ahogyan a válaszadók nagy része! :S Hiába osztjátok a kérdezőt, nincs igazatok! Ha a csávó nem bír a kölykeivel végigülni egy 2 órás filmet, akkor sz@r apa! Pont! Oké, hogy a film közben nem beszélgetnek, de attól még ez egy "társas" program, általában nem egyedül járnak a népek moziba. Ez az "apuka" nem megbízható, és tojik a fiaira.
2022. jan. 14. 17:38
 59/79 anonim ***** válasza:
29%
12 evesen mar baratnokkel moziztam, szoval ha a gyereket el lehet rabolni abban a 20 percben amig apa filmje is tart akkor a gyereket el lehet rabolni amikor a barataival mozizik akkor is.
2022. jan. 14. 17:43
 60/79 anonim ***** válasza:
30%

Nem akarta egyedül hagyni a nénit, akivel “véletlenül” találkozott az előtérben…

Szerintem nagyon gáz. Soha nem tenném meg ezt a gyerekeimmel. Jézusom.

2022. jan. 14. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!