Milyen megoldásokat találtatok idős szülő ellátására gondozására?
Figyelt kérdés
Nyilván minden helyzet egyéni, a szülő egészségi állapota, kora, a leszármazottak helyzete.. mégis szeretnék olvasni arról, hogy aki ilyen nehézséggel szembesült, hogy a szülő önálló életvitelre alkalmatlanná vált, bármilyen ok miatt, hogyan oldottátok meg? Egymáshoz költözés? Házi gondozás szervezése, esetleg állandó házi gondozás, valamilyen otthon?
Úgy tűnik, hogy közeledik egy nehéz élethelyzet szeretnék előre tájékozódni a lehetőségekről, megoldási lehetőségekről.
nov. 27. 18:18
11/12 anonim válasza:
Én ápoltam nagyszülőmet. Az iránta érzett szeretet felülmúlt miben nehézséget. Bár utosó pillanatig tiszta volt a tudata. Mikor kiderült, hogy milyen súlyos beteg, akkor mondta, hogy nézzünk otthont, de mikor megkérdeztem h szeretne-e menni, akkor azt mondta, hogy csak engem akar kímélni. Az őszinteség nálunk alap volt. Így is belebetegedtem az elvesztésébe, de ha nem lehettem volna vele, akkor mentem volna utána. De pl szüleimmel nincs meg az a kapcsolat, őket nem tudnám gondozni. Utolsó pár hétbe volt szükség 0-24 felügyeletre, inkább segíteni felállni, felülni. Nyilván nem tudom, ha évekig lett volna, hogy bírtam volna.
12/12 anonim válasza:
Nálunk az idősotthon nem játszott. Igényeltünk házi gondozót, hétköznap reggel jött, fürdetést etetést megoldotta. A többi időben az általunk fogadott gondozók (kettő, felváltva) látták el, hétvégén is. Nem volt olcsó, de egy részét a családtagunk, egy részét mi fizettük. Már sajnos, nincs köztünk, de mai napig örülök, hogy nem adtuk otthonba. Ő az ellen nagyon tiltakozott (mentális problémája nem volt). Így nincs lelkiismeret-furdalásunk, hogy nem tettünk meg mindent az érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!