Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiba, rossz dolog sokak...

Miért hiba, rossz dolog sokak szemében az, ha valaki megszakitja a kapcsolatot a bántalmazó szüleivel?

Figyelt kérdés

A WMN-en volt egy cikk most ennek kapcsán, és elképesztő, hány olyan komment volt a cikk alatt, amelyben azt ecsetelték, hogy nem kellene ezt támogatni, a szülővel megszakítani a kapcsolatot nem szabad akkor sem, ha csak bántott egész életedben, meg kell beszélni és meg kell bocsátani, stb.

Ha megerőszakol, hát oké, akkor erthető, de minden mást el kell türni, elnézni, elfelejteni, mert biztosan nem direkt csinálta. Tehát nem baj, ha vert, alázott, szemétkedett, egy jó szava sem volt hozzád, akkor is "csakazanyádmegcsakazanyád", neked menned kell látogatni és ápolni akkor is, ha beléd rúgnak.

Ja, nem, beszeld meg velük, mintha ez így működne a bántalmazó szülőkkel, hogy te elmondod, mi fájt, ők meg sírva bocsánatot kernek és onnantól szeretet van es béke.

Miért olyan elképzelhetetlen sokaknak, hogy valaki nem akarja az egész eletét azzal tölteni, hogy házhoz jár pofonért?

ma 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Én tisztelem azt, aki kilép az ilyenből.
ma 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Én is tisztelem. És bár megtettem volna 30 évvel ezelőtt, amikor férjhez mentem.
ma 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Mert ebben a rendkivul karos, bantalmazo es mergezo legkorben, szemleletben nottek fel, ezeknek ez a termeszetes, ez a normalis. Ugyanezt a borzalmas attitudot viszik tovabb es boszen, buszken harsogjak: "engem is vert az apam, megis ember lett belolem!" OK. De milyen...? ;-)

Nem, nem kell tisztelni az ilyen "szuloket". Ezekkel a legjobb a no contact. ;-)

ma 14:07
 4/7 Tomadevil válasza:
100%

Kerülni kell, az ilyen nem szülö.

Sokan szüleink idejen (es most is) csak azert alapitottak csaladot mert ezt lattak masoktol es mar nem tudtak mit kezdeni magukkal. Nem pedig azert mert tenyleg akartak csaladot es tudatosan felnevelni gyerekeket.

ma 14:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Akik ilyet állítanak, azoknak valószínű, hogy nem volt rossz tapasztalata a szüleivel, és el sem tudják képzelni, hogy milyen az, amikor a szüleid a legnagyobb ellenségeid.

Ez a "csakazanyád" szöveg undorító.. Akkor is az anyád volt, amikor bántalmazott, megvert, meglopott, bármit elkövetett ellened. De egy ilyen igazából nem is anya. Egy anya nem tesz ilyet a gyerekével.

ma 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Azok: 1. Nem tapasztaltak ilyet, és ott van a fejükben a rózsaszín köd a családosdiról.

2. Ők is ilyen szülők, és nem akarják, hogy ne legyen öreg korukra csicska körülöttük.

ma 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Mert mérhetetlenül ostobák és igénytelenek. Mint minden második magyar.
ma 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!