Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez így jogos? Kicsit elegem van

Ez így jogos? Kicsit elegem van

Figyelt kérdés
Összeveszetem a húgommal, aztán anyu is beleavatkozott. Egyszer már majdnem kimondta, majd másodjára amikor idegeslettem és ordítottam (nem vele csak pont úgy jött ki) megpofozott töbször is, és le hülye picsázott. Aztán közölte, hogy a visekedésemre mondta. Ja és amúgy is napok óta ideges, de akkor sem érdemeltem meg. Mert az hogy üvöltök, hogy a húgom bunkó volt, az nem neki szól. Aztán meg megkapom, hogy ő szart a világra. Tudom. De nem kell mindent magára vennie.

nov. 21. 19:20
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
63%
Igen, jogos.
nov. 21. 19:32
 2/33 Kólauborkával ***** válasza:
73%
Nem tudom hány éves vagy, de az üvöltés még soha nem oldott meg egyetlen problémát sem. Szóval próbáld ki a problémamegoldás és feszültség kezelés egyéb módozatait.
nov. 21. 20:25
 3/33 anonim ***** válasza:
40%
Pszichoterápia kell neked. Nincs más.
nov. 21. 20:26
 4/33 anonim ***** válasza:
44%

Jogos

Tanulj meg viselkedni és kontrollálni magad!

nov. 21. 20:29
 5/33 anonim ***** válasza:
80%
"Ő szart a világra" - azért ott anyukának is kellene némi szakemberi segedelem :D
nov. 21. 20:30
 6/33 anonim ***** válasza:
90%
Elvárni a kérdezőtől a kulturált problémamegoldást, mikor az anyjánál is káromkodásban és pofozkodásban merül ki, kissé magas labda. Ettől függetlenül a válaszolóknak igaza van abban, hogy sokkal egyszerűbb lesz az életed, ha privátban kidühöngöd magad és utána higgadtan felvázolod a húgodnak a problémát.
nov. 21. 20:42
 7/33 anonim ***** válasza:
11%
Együtt laktok vagy nem? Hány éves vagy? Ha felnőtt és külön laktok, akkor a kapcsolatot meg kell szüntetni. Ilyen egyszerű.
nov. 21. 20:55
 8/33 anonim ***** válasza:
71%

#7 nem kell ezt bemásolni minden kérdés alá; nyilván akinek van rá lehetősége, megteszi, egyébként meg "nesze semmi, fogd meg jól" kategória.

Nem, nem volt jogos - a reakciójából ítélve érthető, miért reagáltál úgy, ahogy, hisz ebben nőttél fel. De amúgy tényleg nem kezelted jól a helyzetet te sem (de a szituációban te vagy a gyerek, úgyhogy neki kéne éretten viselkednie)

nov. 21. 21:20
 9/33 anonim ***** válasza:
23%
Nem kell másolni, 8-as, tudok írni. És még véletlenül se "nyilván", rengeteg ember nem jön rá magától, hogy a különélés a megoldás. Mellesleg szólva kérdést tettem fel, mert a megoldás a válasz függvénye. Ha otthon van és gyerek, akkor más a megoldás.
nov. 21. 21:25
 10/33 anonim ***** válasza:
63%
Dehogy jogos, nem volt joga megütnie. Meg hát lehet, hogy ha egyáltalán ütésre , bűncselekményre mert vetemedni, kezet mer emelni, akkor más gond is van, és azért van a veszekedés Teközted és Hugod közt, nincs meg a nyugodt családi légkör, megnyugtató stabilizáló szülői minta. A kereteket többnyire a szülő teremti meg.
nov. 21. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!