Érettségi alatt es után mást is lesz.rtak otthon? Ez normális?
Mikor érettségiztem valahogy akkortol a szülők teljesen magamra hagytak, és amikor évtizedes tanulás ért véget kvázi es azt se tudtam mi az hogy az élet vagy a világ meg mi az hogy munka, meg nem vettek fel sehova továbbtanulni se, mégcsak hozzám se szóltak, ha nagyritkán mégis, anyám csak veszekedett hogy takaritsak minden barátomat tiltotta, én meg komolyan azt se tudtam mit csináljak mihez kezdjek magammal egy hontalan pénztelen csavargo kilátástalan senki voltam és aztán depressziós. Persze alkalmi semmit fizető meloim mindig voltak amikbol tudtam hogy pl lakásom vagy életem soha nem lesz és tök értelmetlen az egész.(még albérletet se tudtam volna fenntartani mert elment kajára meg ilyenekre ahogy jött, félre se tudtam tenni sem.)
Csak nem tudom hogy ez egy átlagcsalád, ez igy normális és ne essek önsajnálatba?
(Aztán ki is dobtak az utcára, azota albérletben élek márol holnapra de már diplomával merthát tanuljunk, igy költségtérítes alapon van diplomám, és szerintem alberletben fogok meghalni is nemhogy félretenni nem tudok, de 3 banki hitelem van es pl tesomnak tartozásra, rezsire lakbérre megélhetésre voltak azok is csak felvéve.)
Van ebből kiút?
Én is úgy gondolom, hogy te az a tipikus buta, de nagyon öntudatos, senkiházi, kihaénnem típus vagy.
Sajnos vagy nem sajnos így nehéz lesz egyről a kettőre jutnod.
Dolgozz magadon és ne hidd, hogy fantasztikus tehetség vagy, próbálj másokhoz alkalmazkodni és legyél tudatában, hogy q képességeid nem elegendőek az itt előadott stílushoz, így tudnak majd az emberek szeretni. Addig csak púp leszel mindenki hátán.
A közös asszem az amikor az előző suli meg ahova tovabbtanulsz iratnak egy erettségit. De màr ködös nekem is az egész. Még röhögtem is hogy nekem van már erettségim miota erre írhatok mégegyet.
Meg olyan is van hogy emelt szintű érettségi.
Ezekbol már kinőttem, hogy képben legyek ilyenekrol. Keress utána.
Meg en csak arra voltam kivancsi ahogy majd a gyerekem kamaszodik teljesen normalis e 17-18 éveseket lesz.rni szülőként? Hogy mások is így nőttek e fel.kvázi "utcán".
Mert en arra gondoltam hogy én 1. A gyerekem nem fogom egy szál bőrönddel indítani az életbe, mwr születésétől lesz babakötvénye vagy tőkéje bármihez amit aztán ő is gyűjthet magának tovább(tekintve hogy kétlem hogy en 17 év alatt majd sokmilliot össze tudnék tenni. Sztem a gyereknek is kell majd pakolnia az elindulás után is vagy nemtom. Felnőve baromira kell majd pénz jogsira nyelvvizsgákhoz is tanuláshoz vagy akár tőke elkezdeni pl külföldön vmit vagy elore gyűjteni ingatlanhoz)
2. Nem rakom ki utcára. Eleve remélem azt is hogy 2 generációs házunk lesz felolem a párját majd gyerekeit is hozhatja hozzám.
3. Tovabbtanulásnál én is gyűjtöm majd neki az infokat ELŐRE is, hogy már 5.6.ban is tudjuk hogy mik adnak pluszpontokat, sőt egyetemeknek van olyan különfoglalkoztása is ami alsósokat és eleve általános iskolásokat is megcéloz! Pl a campus foglalkozik kisgyerekekkel is már ilyen korán is kezdik a felkészítéseket vagy simán csak megnyitni őket a kiváncsisagukat, jövőképet adni, azr formálni, segiteni önismeretben.
4.nem fogom elzárni a szoc.élettol hogy antiszoc magányos f.s legyen egy életre, barátait is fogadom.(habár a mai online világban ez szinte kihívás lesz..)
Stb.
Igazabol szerintem a szüleimnek köszönhetem azt hogy kvázi éhezem ma. En ugy érzem.
Hiába akarják itt arra kicsavarni hogy sz.r zülledék lennék vagy akármi.
A kerdes arrol szolt semmi masrol hogy normalis e kamaszgyereket ignorálni.
Csak mert en ezt nem tudnám megtenni a gyerekemmel valahogy.
Kezdjük itt: mit jelent szerinted az, hogy "ignorálni"?
Mert ahogy nézem, a Te szüleid mindent csináltak, csak nem ignoráltak.
De szorosan a kérdésedhez ragaszkodva: nem normális.
Hogyne ignoraltak volna. Hozzám se szóltak, maximalisan lesz.rtak maximum is csak veszekedtek hogy nem mehetek sehova vagy takaritsak.
Egy ido mulva melo utan magamban társasoztam, jóskártyáztam, meg ilyeneket csinaltam. Es lettem totálisan antiszociális. De akkor még fel is találtam magam tetszett a monopoly is meg stb.
Nem is tudtam, hogy ez ill a magány az káros.
Nem értem mire ez a sok negatív válasz, látszik hogy sokan el se olvasták a kérdést rendesen. Miért bem lehet normálisan válaszolni? Itt mindenki tökéletes talán?
Kérdező van kiút. Most már külön élsz. Ha nem tudsz tovabblepni menj pszichológushoz. Ha saját lakásban laksz akkor egy szobát ki tudsz adni alberletbe, ideiglenesen meg lehet csinálni amíg összeszeded magad anyagilag.
A magányt meg lehet szokni olyan értelemben hogy már nem is keresel társat. Már meg se próbálod csak hazamesz búsulni. Ne ess ebbe a hibába. Próbálj kapcsolatot teremteni az emberekkel.
Az életedet te is felelős vagy. Nem hibaztathatsz mindig másokat. Össze kell szedned magad. Remélem tényleg akarod, és ez a kérdés nem csak a panaszkodas miatt lett kiírva, tehat nem feleslegesen írogatunk neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!