Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi alatt es után mást...

Érettségi alatt es után mást is lesz.rtak otthon? Ez normális?

Figyelt kérdés

Mikor érettségiztem valahogy akkortol a szülők teljesen magamra hagytak, és amikor évtizedes tanulás ért véget kvázi es azt se tudtam mi az hogy az élet vagy a világ meg mi az hogy munka, meg nem vettek fel sehova továbbtanulni se, mégcsak hozzám se szóltak, ha nagyritkán mégis, anyám csak veszekedett hogy takaritsak minden barátomat tiltotta, én meg komolyan azt se tudtam mit csináljak mihez kezdjek magammal egy hontalan pénztelen csavargo kilátástalan senki voltam és aztán depressziós. Persze alkalmi semmit fizető meloim mindig voltak amikbol tudtam hogy pl lakásom vagy életem soha nem lesz és tök értelmetlen az egész.(még albérletet se tudtam volna fenntartani mert elment kajára meg ilyenekre ahogy jött, félre se tudtam tenni sem.)

Csak nem tudom hogy ez egy átlagcsalád, ez igy normális és ne essek önsajnálatba?

(Aztán ki is dobtak az utcára, azota albérletben élek márol holnapra de már diplomával merthát tanuljunk, igy költségtérítes alapon van diplomám, és szerintem alberletben fogok meghalni is nemhogy félretenni nem tudok, de 3 banki hitelem van es pl tesomnak tartozásra, rezsire lakbérre megélhetésre voltak azok is csak felvéve.)

Van ebből kiút?

nov. 17. 07:04
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Ja meg valah9va el se fogadták mert felvétel közös érettségi! (Vagy emelt?)Igy érettségi utan másik suliba még egy közös érettségit is le kellett nyomnom! Es nem vettek fel mégse.
nov. 17. 07:51
 12/41 A kérdező kommentje:

Vagy majd en is igy dobjam ki a gyereket meg sz.rjak rá ha 17-18 lesz?

Es szidjam ahogy engem itt mások?

Ez az anyaság?

nov. 17. 08:01
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van kiút. Viszot ne a mútat fürkészd, mert azon nem tudsz változtatni. Nagyon nehéz helyzetből indultá", de vagyunk ezzel így ey páran.

1.Nézd meg az átképzés lehetőségét, hogy jobban fizető állásod lehessen.

2.Keress esetleg egy lakótársat. Így lenne esélyed félre tenni, anyagilag megerősödni.

3.Tegyél a testedért, sportol rendszeresen

4.Tegyél a lelkedért. Csinálj valamit ami feltölt, keress efy új hobbit.

Szurkolok Neked!

nov. 17. 08:07
 14/41 anonim ***** válasza:
44%

Az az igazság, hogy nem kellett volna egyetemre menni, ha nem telik rá.

Egy évig munka, felkészülés felvételire, vagy keresel más utat.

nov. 17. 08:08
 15/41 anonim ***** válasza:
84%

"közös érettségi" Ez a vicc kategória. Ha ennyire nem vagy tisztában a felvételi rendszerrel akkor ne csodálkozz.

Ma már elég egy hármas érettségi is, hogy egy nevesincs egyetemre bejuss államilag finanszírozott képzésre. Nem bántani akarlak, csak a képességeid korlátjaira szeretném felhívni a figyelmedet. Tanulással sok minden pótolható. Csinálsz egy emelt érettségit és talán nőnek a pontjaid.

Nem hiszem el, hogy érettségi után egy egyszerű bolti eladó, vagy gyári melód nem lett volna. A szüleid nem akartak eltartani a gyenge érettségid után. Nem tettél meg mindent azért hogy felvegyenek az egyetemre (van diákhitel is). Nem is dolgoztál rendszeresen pedig ha nem tanultál akkor biztosan munkaképes voltál.

A pofám leszakadna ha 20+ évesen nem dolgoznék, nem tanulnék és elvárnám hogy a szüleim tartsanak el.

Az éremnek két oldala van. Oké, gonoszak voltak a szüleid, mert nem akartak egy nem tanuló, nem dolgozó embert eltartani. De te is hibás vagy, mert a felvi.hu oldalon nem tájékozódtál a továbbtanulás részleteiről. Több százezer embernek ez nem okozott gondot csak neked.

nov. 17. 08:18
 16/41 A kérdező kommentje:

Ha meg nem megyek akkor meg mé nem tanútá? Hagyjuk már ezt a van sapka nincs sapka semminemjót.

Köszi 13. A jelenlegi m.hely mellett erősen pályázok más helyekre. Amugy van belso szakmai raadásul kötelező online képzésünk is amiket munkaidőben kéne koncentrálva figyelemmel hallgatnom jegyzetelnem. A felsőbb szervek kuldik az időpontokat amikor be kell regisztrálni es belépni. De olyan a cég hogy nem hagyják mert sos hataridos minden munka.

En meg munka kozben nem birok az online oktatásra figyelni sem. (Allandoan bejonnek jegyzőkönyvet kérnek bevételezést kérnek vagy megrendelést kérnek van olyan is hogy 2 osztaly plusz csopvez, összesen 3 kulonboző feladatot kér és mindharmat mostesazonnalra!! Tegnap speciel be kellett mennem dolgozni feketén annyira kell minden ilyenkor csak őr van es az kiriasztóz nekem es tokegyedul dolgozom. De ez a legjobb mert ilyenkor mindenki békén hagy nem zavarnak es tudok koncentráltan haladni es olyanokat is megcsinalni amiket nem tudtam mert nem tudtam hogy kell de csendben egyedul koncentralva meg profin megy!

Szoval az online oktatasrol ki is leptem es nem jelentkeztem a pótelőadásra se, meg a tobbire se. Es közöltem a csopvezzel hogy amiert zavarnak nem tudok az online oktatasra figyelni, azon résztvenni, nem vállalom hogy ehhez a nevemet adom hogy reszt vettem volna vagy jelenlétit se vállalok kitölteni!

Nem szolt rá semmit.

De amugy vettunk fel kollegát aki levesz rolam is meg több osztályrol is terhet de annyira kezdetleges még a dolog hogy jelenleg még a betanitása is a nyakamban van, tehát egyelore még vele is csak kizarolag pluszmunkám pluszterhem van.

Hazaérve meg rendesen már szita az agyam. Neha 8 kor már összeesek.

Tanulnék en ugyan ejszaka is de olyat nem ami nem kell sehova. Hanem csak kizarolag celirányosan. Szoval ha más munkahelyre felvesznek ahova kéne vmi plusz irány csak akkor vállalom ezt hogy en munka utan még ejszaka tanuljak úgy hogy hajnalban kelek, es egesznap kihajtják a belem is szellemileg.

Pl egyik interjun ez le is van beszélve. Mivel más szakirányú de a diplomámhoz kapcsolódik ugyan, de tanulnom is kene ezen felül, elmondtam hogy vállalom. Azota is várom a visszajelzést..

nov. 17. 08:24
 17/41 A kérdező kommentje:

15 dolgoztam!

Nem egyszer b+ hajnal 4 kor keltem!

nov. 17. 08:24
 18/41 A kérdező kommentje:
Es marhára nem voltam tisztában a felvételekkel csak amit en sajat magam összeszedtem infókat!!
nov. 17. 08:25
 19/41 A kérdező kommentje:
Es ahova közös erettsegit kértek én odaálltam ahhoz is és megtettem! Ugy hogy a sima erettségim oda nem kellett nem fogadták el.
nov. 17. 08:32
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a közös érettségi?
nov. 17. 08:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!