A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?
Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.
Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).
Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.
A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.
Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.
53, embert ölni is törvényellenes, de látom leszarod azt is. Gondolom így állsz ahhoz is.
Bizony volt már apumnál, hogy muszáj volt bejelenteni a folyamatos macskajárást, mert az ő benti, idős cicáját basztatták, a kinti kennelt összehugyozták neki. Egy erősen fertőző betegsége van a cicának, “macska aids” néven ismert. Egy ilyen cicát kiengedni pláne nem szabad. Viszont a nehezen megépített kinti napozó kennelt ne jelölgesse már mindenféle más macska. Szóval fater csinált képet, befogta a cicát, bejelentette a rendőrségen. Két nappal később meglett a gazda is, mert elkezdett mindenhol hisztizni, hogy valaki ellopta a macskáját. Fizethetett ezerrel, mert nem kis kárt tett az állata apunál, plusz a törvény is mellettünk volt.
Remélem ha téged kirabolnak vagy félholtra vernek az utcán, senki nem jelenti majd be, mert hát kit érdekelnek az ilyen piszlicsáré törvények, mint az élet védelme?
Az állat is ugyanúgy megérdemli a tisztességes bánásmódot. Agrárosként el sem tudom neked mondani, hány alkalommal kell hívnunk a szerveket, mert a drágalátos gazda képtelen normálisan tartani a haszonállatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!