Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?

Figyelt kérdés

Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.

Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).

Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.

A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.

Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.

nov. 14. 11:30
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%
#51 Én alátámasztottam, hogy miért írom azt, amit, te meg csak sértődötten személyeskedsz.
nov. 21. 13:33
 52/55 anonim ***** válasza:
49%
Részemről a macska is túl van szaporodva meg az ember is. És marhára környezetszennyezőek. :D Nekünk nincs macskánk, aztán mégis szedhetem össze a kakijukat a kertemből. Egyébként persze aranyosak, de épp ezért biztos nem szoktatok ide még pluszban. De hőbörögni meg felesleges sajnos, elég utópia egy olyan falu, ahol nincsenek macskák szabadon, hanem mindenkinek csuda macskabiztos a kerítése, pláne, hogy nem kis telkekről beszélünk. És még így is ezerszer tisztább a környezet, mint a város a kutyák meg a részegek után. Sajnos itt is az van, hogy annyira megszánják többen az állatokat, hogy azért adnak nekik enni, ha épp van maradék, de annyira nem vállalja fel őket senki (és teljesen érthető azért ez is), hogy "más" macskáját hordja ivartalaníttatni a közjó érdekében. Így tetszik vagy sem, fogyóeszköz eléggé egy-egy ilyen mindenki macskája. Míg a gyerekükre azért csak vigyáznak :D Én a macska-szaporulatok miatt inkább a madarakat sajnálom... meg azért azt is, amikor látom,, hogy játszótéren a homokozóba végzik a dolgukat, ami totál veszélyes is. El nem tudom képzelni, hogy valaki 6 macskával összezárva éljen. Amikor egy-két macskás lakásban járok, nekem már az is büdös és csupa szőr leszek a kanapétól (pedig rendesek a gazdik).
nov. 21. 13:49
 53/55 anonim ***** válasza:
15%
#48 Leírhatod még 100x hogy ez a törvény, felfogtam de attól még ugyanúgy nem fog érdekelni. Ha ekkora törvénytisztelő állampolgár vagy akkor felőlem jelentgessed fel az összes macskagazdát sorba aki kiengedi :DD
nov. 21. 13:58
 54/55 anonim ***** válasza:
100%
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen."
nov. 21. 14:51
 55/55 anonim ***** válasza:
29%

53, embert ölni is törvényellenes, de látom leszarod azt is. Gondolom így állsz ahhoz is.

Bizony volt már apumnál, hogy muszáj volt bejelenteni a folyamatos macskajárást, mert az ő benti, idős cicáját basztatták, a kinti kennelt összehugyozták neki. Egy erősen fertőző betegsége van a cicának, “macska aids” néven ismert. Egy ilyen cicát kiengedni pláne nem szabad. Viszont a nehezen megépített kinti napozó kennelt ne jelölgesse már mindenféle más macska. Szóval fater csinált képet, befogta a cicát, bejelentette a rendőrségen. Két nappal később meglett a gazda is, mert elkezdett mindenhol hisztizni, hogy valaki ellopta a macskáját. Fizethetett ezerrel, mert nem kis kárt tett az állata apunál, plusz a törvény is mellettünk volt.

Remélem ha téged kirabolnak vagy félholtra vernek az utcán, senki nem jelenti majd be, mert hát kit érdekelnek az ilyen piszlicsáré törvények, mint az élet védelme?

Az állat is ugyanúgy megérdemli a tisztességes bánásmódot. Agrárosként el sem tudom neked mondani, hány alkalommal kell hívnunk a szerveket, mert a drágalátos gazda képtelen normálisan tartani a haszonállatokat.

nov. 21. 17:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!