Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?

Figyelt kérdés

Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.

Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).

Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.

A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.

Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.

nov. 14. 11:30
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
39%

Fontold meg a 16-os válaszát, szerintem is a szabadságot választanák a macskák -ha tehetnék- minden veszélyével együtt.

Ha mégis az elvitelük mellett döntesz, anyukádnak úgy kellene beadni, hogy őt félted: Elesik a lábai körül szaladgáló macskákban, és akár combnyaktörést szenvedhet. Ez valós veszély, nálam a szomszéd macskái csinálták, és kénytelen voltam seprűvel elkergetni őket, mert nem tudtam a teraszra sem kimenni tőlük.

nov. 14. 16:27
 22/55 anonim ***** válasza:
77%
Ivartalanítani meg orvoshoz elviheted őket anélkül is, hogy elköltözteted őket...
nov. 14. 16:42
 23/55 anonim ***** válasza:
57%

#22 És azzal mivel lesz nagyobb biztonságban a macska? Nem fognak szaporodni, de a veszélyeknek ugyanúgy ki lesznek téve, ha kintiek.

Ráadásul az ivartalanítás utáni gyógyulás alatt nagyon nem kéne kint mászkálnia a macskáknak. Pláne nem a nőstényeknek.

nov. 14. 17:30
 24/55 anonim ***** válasza:
62%
És az jobb, ha egy kint szocializálódott macskát bezárnak?
nov. 14. 17:46
 25/55 anonim ***** válasza:
52%

Mert sikerülne megakadályozni a felesleges szaporulatot, ami akár 10-20 kölyök is lehet. Bár nem ideális, de kinti macskák ivartalanítàsa is megoldható. Egy zárt kennelbe be lehet rakni elektromos melegítőpadot, amin a műtét utáni napokon fekhet. Viselhetnek műtéti ruhát 2 hétig, ami segít, hogy ne fertőződjön el a seb, ne fázzon meg. Nem ideális, de van ahol így csinálják kóbormacskáknál, hogy ne szaporodjanak tovább.

Vagy állatorvosnál fogamzásgátlót fel kellene íratni és rendszeresen beadni nekik.

nov. 14. 17:57
 26/55 anonim ***** válasza:
41%
Mit nem lehet megérteni azon, hogy a macskáknak kint a legjobb még akkor is ha elcsapja őket az autó. A benti cicák lelkibetegek. Az ismerősöm macskái is komoly bajokkal küzdenek. Az állatorvos megmondta, hogy mivel be vannak zárva, nem kóborolhatnak igy pszichoszomatikus betegségekkel küzdenek a macskák. Ez gyakran az emésztésben nyilvanul meg. A sok idióta aki azt mondja hogy a macska legyen bent azt én egy életre bezárnám egy hófehér szobába ahol csak hófehér kaját ehet és egyetlen változatosság az életében csak a saját kulája lehet mert az legalább nem fehér😆. Ráadásul azokon a környékeken ahol az utcákon vannak macskák, ott NINCSENK EGEREK MEG PATKÁNYOK. Ha ezeket befognák, a környéket elárasztanák a kártevők. Ha elcsapja az autó... nagyon szomorú, de legalább vagány macsekként halt meg.
nov. 14. 18:16
 27/55 anonim ***** válasza:
72%

Ez nem annyira megoldhatatlan helyzet, mert lenne hely a 6 macskának, csak el kell vinni őket. Hívj ki állatvédőket, akiknek van autójuk és szállítódobozaik. Ha ott vannak, bemész szüleidhez, mondod, hogy apu, anyu, elvisszük ezt a 6 macskát, mert nem megfelelően tartjátok őket, és teljes lelki nyugalommal összeszeditek a bundásokat. Valószínűleg ettől a konfliktustól tartasz, meg hogy kihívják a rendőröket, de a rendőrök is nektek adnának igazat. Csak rá kell kérdezni, hogy van-e a macskáknak oltási könyve, megakadályozzák-e, hogy átmenjen a másik kertbe stb. Ha nem, akkor megszegik az állattartási szabályokat. Egyszer kell tökösnek lenni és kész.

Ha ettől félsz, akkor egyenként lehet elviszegetni őket, ami ugye nehézkesebb. Lehet azt is, hogy rábeszéled őket, hogy elviszel egyet-egyet ivartalanítani és majd visszahozod, de aztán ivartalanítás után nálatok marad a macska.

Nyilván a szüleidnek van egy kattanása a macskákat illetően, mert ők sem tudják, miért van ennyi. Ha a fentiek nem kivitelezhetőek, akkor az ivartalanítás lenne a legfontosabb, amit meg lehetne oldani úgy is, hogy kintiek, átmenetileg meleg, zárt helyet kell csinálni nekik a lábadozás idejére. Mert nagyon hamar új kiscicák születnek és még nehezebben lehet kezelni a helyzetet, még több macskáért kell aggódni.

nov. 14. 19:25
 28/55 anonim ***** válasza:
87%

Csak úgy tudod elvinni őket ha szüleid megtudják. Mond meg hogy orvoshoz viszed és egysuerűen nem viszed vissza. Mond meg hogy hazaviszed ápolni. Először én a lányokkal kezdeném hogy ne legyen több cica. Legalább addig elvinni, amíg felgyogyulnak a műtétből, utana visszavinni. Nyilván csak azt hagyod magadnál amelyiket meg akarod tartani.

De 6 kinnti macska 3 biztos hogy szét is fogja kaparni az ajtókat, mert nincsenek hozzászokva hogy bennt vannak. Készülj fel erre ha faajtód van. Fel fognak ugrálni az ablakba hogy kilassanak, jó esetben nem fog megserülni a függöny. Ennyi macska mindent össze fog szőrözni amit lehetséges, és rengeteget pisilni ami büdös. Nekem csak egy benti macskám van, de akárhányszor elmegy wc-re azt érzem. Képzelj el 6 öt akik felvaltva mennek sz.ni.

22,25. Nem olvastad végig. A szülők a műtét után is leszarnák a macskákat. Nem figyelmének oda rájuk.

nov. 14. 23:36
 29/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem érek rá végigolvasni a hozzászólásokat, de kinti macska NEM fog megmaradni a lakásban. Állandóan ki akar majd menni, ott fog neked állni az ajtóban és éjjel kettökor nyávogni fog de úgy, hogy a többi szomszéd is hallani fogja. Tudom, mert már én is próbálkoztam ugyanezzel.

Ezek a macskák a kinti világhoz vannak szokva, ahol sokkal több inger éri öket, mint egy lakásban és mindent meg fog tenni, hogy kimehessen újra.

A korábban lakásban tartott macska is ilyen, amint kiengeded, hozzászokik és attól kezdve rendszeresen ki akar majd menni. (Ebben is van tapasztalatom.)

Azt javaslom, hogy a meglévöket inkább vidd el ivartalanítani, meg vigyél nekik normális kaját, aztán anyukád azt adja neki, szerintem azzal tudsz értük a legtöbbet tenni. Jobban járnak úgy, mintha be akarnád zárni öket egy lakásba.

nov. 15. 09:29
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
09:29el egyetértek. Adott 6 eddig kinti macska, erre te úgy gondolod azzal hogy mindet bezsúfolod egy lakásba az majd mennyivel faszányosabb lesz nekik? Megőrülnének. Ha így él benned a mentőszellem vigyél nekik oda kaját, vagy vidd el őket ivartalanítani, de ezt az albérletes tervet nem igazán értem hogy ezzel miért tennél jót a kicsi koruktól kint szocializálódott macskáknak. Mellesleg anyádékkal szemben sem lenne a legjófejebb dolog, akár szimpi az ahogy tartják az állataikat akár nem, világosan megkérték hogy ne vigyél el macskát.
nov. 15. 10:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!