A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?
Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.
Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).
Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.
A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.
Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.
#10 Attól, hogy örökbefogadok egy macskát a menhelyről, nem lesz jobb annak a tíznek.
Azért kell hat macska, mert jelenleg maximum annyit tarthatok az albiban. És nekem nem hat (esetleg tíz) random macska kell, hanem pontosan az a hat (esetleg tíz). Nincsenek jó helyen, nálam jobb helyen lennének.
A menhely se a legjobb hely, persze, onnan is lehetne örökbefogadni, biztos jobb lenne annak a macskának is nálam, de jobb helyen van, mint anyámék macskái. A menhelyen biztos nem üti el a kocsi, nem kapja el egy idióta állatkínzó, se egy kutya, kap orvosi ellátást, ha kell, nem félromlott emberiétel-maradékot kap.
#12 Nem állatkínzás megakadályozni azt, hogy elüsse a macskát egy kocsi, hogy széttépje egy kutya, hogy megkínozza egy hlyegyerek, hogy mérgezett rágcsálót egyen.
Ha azt mondjuk, hogy a házimacska macska egy fullos vadállat(nem az), akkor is természetes környezetben tudná életben tartani, ugyanis a faj nem tart ott evolúciósan, hogy védekezzen az autók ellen, immunis legyen minden méregre, stb.
Ellenben az tényleg állatkínzás, ha hagyod kimenni a macskát a telkeden kívülre(ami amúgy hivatalosan illegális, csak senki nem tartatja be), ahol még a biztonságát se tudod garantálni. Az meg pláne állatkínzás, hogy ha hazajön a macskád sérülten, akkor nem viszed orvoshoz, hanem hagyod szenvedések közt meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!