Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetne kijátszani az...

Hogy lehetne kijátszani az öröklésüket?

Figyelt kérdés

16 éve vagyunk együtt párommal. Ötven felett vagyunk már mindketten. Nekem is van két fiam, és neki is van két lánya az előző házasságából, már mindannyian önálló életet élnek. Mi nem házasodtunk össze, mert párom vallásos, és nem szeretne másodszor házasodni.

Van egy öröksége vidéken, Sopron mellett egy régi parasztház, amit az elmúlt 20 évben szépen felújított(unk), gyönyörű nagy ház lett belőle. Minden pénzét ebbe ölte bele. Az elmúlt 10 évben én is hozzáadtam,vásároltam a lakásba, segítettem a munkálatokba, amióta készen van, csak én gondozom, takarítok benne, szépítem, rendben tartom stb. Havonta egyszer tudunk csak lemenni a nagy távolság miatt, de mindig vele tartok.

A két lánya viszont egy évben max. egyszer dugja le oda a képét, akkor is csak noszogatás után, és húznak el, ahogy tudnak. Mégis az övék lesz majd a ház, és most döbbentem rá, hogy én meg szépen elesek mindentől, ha a párom meghal. Hogyan lehetne ezt kijátszani? őt meggyőzni biztosan nem fogom tudni, hogy rámirassa, de valahogy manipulálhatnám. Mégiscsak sok pénzem és munkám van abban a házban.

2014. júl. 23. 22:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sehogy. HA házasok lennétek se számítana, Mo-n vér szerint lehet örökölni, nem beházasodással. Haszonélvezeti jogot lehet szerezni rá. Kérd meg a párodat hogy jegyezzetek be egy haszonélvezeti jogot neked rá.
2014. júl. 23. 22:48
 2/24 anonim ***** válasza:
76%

Sehogy!

AMiből gondolod, hogy ő hal meg előbb?

ELőbb kellett volna erre gondolnod, és nem pénzt belerakni abba, ami nem a tied. Talán valami visszatérítést kaphatsz, ha jó ügyvéded van, és tudod bizonyítani számlákkal(!), hogy neked is van benne pénzed. De végül is használtad. AZ csak rajtad múlott, hogy nem gyakrabban.

2014. júl. 23. 23:07
 3/24 A kérdező kommentje:
Biztosan rá fogják tenni a kezüket az egészre, mert nincs más örökségük ezen kívül. Tényleg minden pénzét ebbe ölte bele az elmúlt 20 évben.
2014. júl. 23. 23:11
 4/24 anonim ***** válasza:
63%
szóval havi egyszer takaritasz és talán ültetsz egy virágot ezért szerinted neked jár valami....
2014. júl. 23. 23:15
 5/24 anonim ***** válasza:
72%

"Mi nem házasodtunk össze, mert párom vallásos"

Utálom az ilyen képmutató vallásosokat. Az újraházasodáshoz elég vallásos, de a paráznasághoz nem. (Mert mi a ti kapcsolatotok, hanem házasságon kívüli paráználkodás?)

Nekem nincs bajom az élettársi kapcsolatban élőkkel, csak akkor ne játsszák meg, hogy vallásosak.

2014. júl. 24. 02:19
 6/24 anonim ***** válasza:
84%

Írjon végrendeletet és akkor ők csak a köteles részt kapják.

Egyébként az öröklés célja az utódok fennmaradása, nem pedig valamiféle jutalmazás a vélt jócselekedetekért, ahogy Te értelmezed.

2014. júl. 24. 05:34
 7/24 anonim ***** válasza:
1: Igen, így volt, de ÚJ Ptk. van, és abban megváltoztatták az öröklési rendet, és ha jól értesültem, a felét a házastárs örökli a vagyonnak.
2014. júl. 24. 05:38
 8/24 anonim ***** válasza:
Sehogy, valami biztos járni fog nekik. Sőt, ahogy kiveszem a párodnak is az a célja, hogy ők örököljék, mert akkor már rád íratott volna egy részt belőle, ha nem. Ne próbáld manipulálni, számold ki a ráköltött összeget, amivel hozzájárultál és ha ennyire kivagy ettől, nyújtsd be a párodnak. A rendben tartás, takarítás, csinosítás pedig a érdekedet is szolgálta, hisz jársz oda pihenni, kikapcsolódni nem?
2014. júl. 24. 07:32
 9/24 anonim ***** válasza:

Vetesd el magad ugy jàr a köteles rész nekedis....

Ha rádirja se biztos megoldás, gy rakás pénzbe kerül, mert nem aszem ajándékozni nem lehet "idegennek". De ha mégis 15 évig azis támadható.

2014. júl. 24. 07:37
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Az az ő öröksége,minden pénzét abba öli bele.te magadtól vásároltál oda amit,magadtól takarítottál.közöd ahoz nincs.Mit szeretnél?A lányai semmit ne örököljenek,csak te utánad meg a te 2 gyereked:))Remélem van a párod olyan intelligens nem tudod sehogy manipulálni.Az az ő vagyona,utána meg a lányaié.Miért is kéne téged meg az ivadékaid gazdagitania?
2014. júl. 24. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!