Hogy lehetne kijátszani az öröklésüket?
16 éve vagyunk együtt párommal. Ötven felett vagyunk már mindketten. Nekem is van két fiam, és neki is van két lánya az előző házasságából, már mindannyian önálló életet élnek. Mi nem házasodtunk össze, mert párom vallásos, és nem szeretne másodszor házasodni.
Van egy öröksége vidéken, Sopron mellett egy régi parasztház, amit az elmúlt 20 évben szépen felújított(unk), gyönyörű nagy ház lett belőle. Minden pénzét ebbe ölte bele. Az elmúlt 10 évben én is hozzáadtam,vásároltam a lakásba, segítettem a munkálatokba, amióta készen van, csak én gondozom, takarítok benne, szépítem, rendben tartom stb. Havonta egyszer tudunk csak lemenni a nagy távolság miatt, de mindig vele tartok.
A két lánya viszont egy évben max. egyszer dugja le oda a képét, akkor is csak noszogatás után, és húznak el, ahogy tudnak. Mégis az övék lesz majd a ház, és most döbbentem rá, hogy én meg szépen elesek mindentől, ha a párom meghal. Hogyan lehetne ezt kijátszani? őt meggyőzni biztosan nem fogom tudni, hogy rámirassa, de valahogy manipulálhatnám. Mégiscsak sok pénzem és munkám van abban a házban.
Sehogy!
AMiből gondolod, hogy ő hal meg előbb?
ELőbb kellett volna erre gondolnod, és nem pénzt belerakni abba, ami nem a tied. Talán valami visszatérítést kaphatsz, ha jó ügyvéded van, és tudod bizonyítani számlákkal(!), hogy neked is van benne pénzed. De végül is használtad. AZ csak rajtad múlott, hogy nem gyakrabban.
"Mi nem házasodtunk össze, mert párom vallásos"
Utálom az ilyen képmutató vallásosokat. Az újraházasodáshoz elég vallásos, de a paráznasághoz nem. (Mert mi a ti kapcsolatotok, hanem házasságon kívüli paráználkodás?)
Nekem nincs bajom az élettársi kapcsolatban élőkkel, csak akkor ne játsszák meg, hogy vallásosak.
Írjon végrendeletet és akkor ők csak a köteles részt kapják.
Egyébként az öröklés célja az utódok fennmaradása, nem pedig valamiféle jutalmazás a vélt jócselekedetekért, ahogy Te értelmezed.
Vetesd el magad ugy jàr a köteles rész nekedis....
Ha rádirja se biztos megoldás, gy rakás pénzbe kerül, mert nem aszem ajándékozni nem lehet "idegennek". De ha mégis 15 évig azis támadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!