A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?
Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.
Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).
Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.
A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.
Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.
És mi lenne azokkal a macskákkal, akik nem mennek veled?
Én egyébként beszereznék valami olyan hordozót, amin nem látszik, hogy macskahordozó, és abba vinném. Max letakarva, amíg látnak a szülők.
Beszeld meg veluk, hogy elviszel csak egyet.
Ez is nagy vallalas lesz, mert ivaros macska, uj kornyezet, nem lesz egyszeru. Azonnal ugye mennie is kene ivartalanitasra, kulonben szet fog hugyozni mindent. Bar egyebkent is fontos.
Egyszerre 6 ivarossal meg maga lenne a pokol szerintem, ne akard ezt magadnak egy alberletben.
De legalabb benned van a szandek, jol latod; eleg gaz az,ahogy a szuleid tartjak a macskakat.
#1 Passz. Gondoltam rá, hogy őket is viszem, de azt már nem tudtam kialkudni a tulajál. Attól is tartok, hogy ha mind a tíz "eltűnik" nyomtalanul, akkor hazavisznek újakat. Viszont anyám nem akar több macskát, ha a mostaniak már nem "lesznek"(értsd elhaláloznak), szóval hosszútávon, figyelembe véve a potenciális jövőbeli macskáik érdekében jobb, ha ottmaradnak és ja...
De egyébként jelenleg ideiglenesen lakunk albérletbe(Én meg a párom). Ha kész az otthoni felújítás, akkor megyünk vissza a házba. Ha az megvan, akkor lehet a többi macskát is vinném, ha megélik azt.
#2 Ki mondta, hogy nem lesznek ivartalanítva? Ki mondta, hogy anyagilag nem fér bele az etetésük?
Szerintem a macskák már jobban járnának, ha csak annyi változna az életükben, hogy ivartalanítás, meg lakásban tartás, ahol biztos nem üti el őket az autó, biztos nem esznek mérgezett rágcsálót, biztos nem tépi szét egy kutya, biztos nem kapja el egy szadista fsz.
Anyagilag megoldható a megfelelő ellátásuk. Idő is van rájuk.
Albérletbe 6 macskával nagy kihívás. Ha ez az albérlet megszűnik, nem találnál még egy ilyen helyet, hova mennél a sok macskával? Maximum akkor érdemes bevállalni, ha az a cél, hogy új gazdát találj nekik.
Szerintem jobb lenne, ha meggyőznéd a szüleidet, hogy elvihesd őket sorban ivartalanítani, aztán beoltani. Maradnának a szokott helyükön, kaját tudsz nekik vinni.
De amúgy mit mondanak, miért nem viheted el őket?
#3 Arra se hajlanak, hogy csak egyet. Úgy vannak vele, hogy ha új születne, azt vihetem.
Igazából a legidősebb macska (10 éves) ivartalan, meg TALÁN majdnem szobatiszta. Amíg otthon laktam (3 évvel ezelőttig), rendszeresen bevittem, ha ki kellett mennie, akkor jelzett. Nem tudom, hogy ez mennyire releváns ennyi év után, de ő legalább ivartalan, mert anno elég sokat nyaggattam a szüleimet, és hagyták, hogy ivartalanítva legyen. Emlékszem, ez volt az első dolog, amire az első diákmelós fizumból költöttem.
Igazából szerintem tudnánk rájuk figyelni. Én otthonról dolgozom, határidőre, bármikor fel tudok állni a macska miatt is. Plusz egyszerre 1, nagyon max. 2 cicát tudok vinni, havi egyszer járok haza, szóval jelenleg úgy látom, hogy mivel nem szabadulna rám 5 ivaros, egyáltalán nem szobatiszta macska, meg egy ivartalan öreg, nem lenne vészes a helyzet.
"Ha ez az albérlet megszűnik, nem találnál még egy ilyen helyet, hova mennél a sok macskával?"
Max egy éven belül megvan a felújítás, költözünk a saját házba, szóval ez nem lesz gond.
Az, hogy a macskák ivartalanítás mellett maradjanak, nem jó ötlet. Ivartalanítás után azért jó lenne, ha a gyógyulásig bent lehetnének. Ami kizárt. Max közlik velem, hogy oké, aztán ugyanúgy kint lesz macska friss sebbel, a nőstények esetében ráadásul műtét utáni sebbel. Azért nem fizetek, hogy fertőzést kapjanak odakint.
A kaja meg megint olyan, hogy megveszem a normális minőségű kaját a macskáknak, aztán ugyanúgy kapják a maradékot az esetek nyolcvan-kilencven százalékában (ugyanis úgy főznek a szüleim tudatosan, hogy biztos jusson a kutyának-macskának is), csak ha kevés a maradék, akkor a szutyok 4% állatalmú táp helyett kapnak normálisat.
Egyszerűen nem tudom garantálni a jobb helyzetüket, ha anyáméknál maradnak és én nem élek ott.
"De amúgy mit mondanak, miért nem viheted el őket?"
Azt, hogy 'nem azért költöttek rájuk ennyit'.
#6 Nincs kulcsom, ha meg a kapuban óbégatok a macskáknak, akkor a szomszédok buktatnak le.
Akkor nagyon sok más opció nincs, mint egyesével ellopkodni őket.
Esetleg az egyik szomszéddal megbeszéled, hogy szoktassa magához a macskakat jó kajával, fűtött alvóhellyel, amit te fizetsz. Aztán onnan viszegetnéd el őket.
Persze ez hipotetikus, nem ismerjük a szomszédokat.
miért nem szerzel sajåt macskåt tele vannak a menhelyek macskåval ,ivartalanitva vannak ,csipelve,és féregtelenitve .
minek 6 macska neked miėrt nem jó neked egyelöre 1 macska .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!