Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?

Figyelt kérdés

Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.

Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).

Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.

A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.

Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.

nov. 14. 11:30
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
52%

"Csak azt felejted el, hogy a macskának annyi esze van, mint egy értelmesebb négy évesnek. Ennyi erővel engedd szabadon a négyévest, ne szenvedjen a korlátozásoktól. Max elüti egy kocsi, kinek kell hosszú élet, ha lehet izgalmas is, nem igaz?"

Ez nagyon béna érvelés.

1. Egy négyéves gyerek összehasonlíthatatlan egy macskával.

2. Ha már vagyunk olyan primitívek és összehasonlítjuk őket... Egy kifejlett macska tud magáról gondoskodni, persze az ingyen kosztot szívesen elfogadja, de egyébként tud vadászni, el tud menekülni, tud télibundát növeszteni. Addig egy 4 éves kisgyerek ELLÁTÁSRA SZORUL. Egy macskának sokkal fejlettebb rexlexei vannak, mint egy kisgyereknek. Szóval ha te az erdőben hagysz egy 4 éves gyereket meg egy macskát, hogy mostantól éljenek ott, a macskának sokkal nagyobbak a túlélési esélyei.

3. Amúgy a 4 éves gyerekből egyszer nagykorú lesz. Tudjuk milyen veszélyek leselkedhetnek rá, mégse tartjuk 4 fal között, mert nem egészséges. A macskák is tisztában vannak a veszélyekkel de mégis kimerészkednek, mert ez az élet rendje. Te sem szeretnéd 4 fal között élni az életedet.

nov. 21. 11:09
 42/55 anonim ***** válasza:
64%

De nem az erdőbe engeded el a macskát, hanem az utcára, ahol ott az autó, és nem csak a többi élőlény. Sokkal veszélyesebb, mint egy erdő, tele van nem természetes dologgal, amire egy állat evolúciósan nem áll készen. Annyi zsákmányt nem ejt, mint egy erdőben, mert nincs annyi potenciális zsákmány, meg búvóhely a vadászathoz. Persze, talál maradékot, meg ha arra jár egy jófej ember, akkor kap kaját, de amúgy kinda kevés lehetősége van vadászni.

Ennyi erővel a gyereket is kirakhatod, hát ő is kukázhat rohadt kaját, meg lehet neki is ad neki enni valami jófej arrajáró.

Amúgy meg ez a szerinted primitív ember állat összehasonlítás nem nálam kezdődött, hanem ott, hogy jött a "de te sem szeretnél bezárva lenni" és társai, ami az állat humanizálása. Ha már te is vagy olyan PRIMITÍV a kérdésben, mint én, hogy emberként kezeled az állatot, akkor kezeljük azonos ÉRTELMI szintű emberrel egy szinten. Ami kb a 4 éves kisgyerek kategória. Merem remélni, hogy nem engeded ki a kisgyereket felügyelet nélkül az utcára, át a szomszédhoz, mondván, hogy "max elüti az autó, megkúrja egy pedofil, széttépi a kutya, esetleg elrabolja egy szadista gyökér, hát kit érdekel, hogy rövid élete lesz, legalább izgalmas!".

Igen, a gyerek felnő. Pont ez a lényeg. A macska nem lesz sokkal nagyobb szellemi színvonalon SOHA, hogy úgy boldoguljon emberi környezetben, mint egy felnőtt ember. A macska nincs tisztában az emberi környezet veszélyeivel, mert az egy kbszott macska. Max az van, hogy ami állandó, azt megszokja. Mondjuk nem megy át az úton reggel, ha minden reggel kb ugyanakkor van forgalom, de ha megszokja, hogy a nap kellős közepén semmi nem jár arra, akkor átmegy, nem néz körül, ha elég gyors a kocsi, akkor simán elüti.

De jó, engedjük el az ember-macska analógiát.

TÖRVÉNYBE ÜTKÖZŐ AZ ÁLLATODAT MEGFELELŐ FELÜGYELET NÉLKÜL A TELKEDEN KÍVÜLRE VINNI. Tessék, itt az ok, hogy miért nem mehet úttestre, meg át a szomszédba a macskád. (Csak sajnos nincs kapacitás betartatni ezt még a macskánál veszélyesebb kutyákra se, de úgy vigyorognék, ha a hozzád hasonló felelőtlen suttyók kapnák a bírságot.)

Amúgy meg a nem engeded az utcára, nem azt jelenti, hogy négy fal között. A szíved joga pórázon kivinni az állatot, macskabiztos kerítést csinálni, vagy kifutót a macskának.

nov. 21. 11:46
 43/55 anonim ***** válasza:
38%

#41 ha az úttesten van egy 4 éves gyerek meg egy macska akkor a macska hamarabb fog elugrani az autó elöl...

"Merem remélni, hogy nem engeded ki a kisgyereket felügyelet nélkül az utcára, át a szomszédhoz, mondván, hogy "max elüti az autó, megkúrja egy pedofil, széttépi a kutya, esetleg elrabolja egy szadista gyökér, hát kit érdekel, hogy rövid élete lesz, legalább izgalmas!"

Látom nem megy az értelmezés🤣. Leegyszerűsítve csak annyi, hogy egy 4 éves gyerek sokkal nagyobb veszélyben lenne egyedül az utcán mint egy felnőtt macska🙂. És az hogy nem akarok 4 fal között tartani egy gyereket az nem azt jelenti hogy kirakom az utcára felügyelet nélkül. De ezért még próbáld kiforgatni a szavaimat 🙃. Meg nem humanizálom az állatot, a macska egy ösztönlény és ha megfosztják attól ami szamára a legtermészetesebb (azaz a barangolás) akkor ez nem tesz jó az állat egészségének.

És ha elüti az autó? Jó szomorú, de legalább nem egy bezárt depis macska volt. Én ezzel a tudattal engedem ki a macskámat, volt elődje, amelyik nem jött vissza, de én ennek ellenére se fogok bezárva tartani egy állatot aminek lételeme a függetlenség.

"TÖRVÉNYBE ÜTKÖZŐ AZ ÁLLATODAT MEGFELELŐ FELÜGYELET NÉLKÜL A TELKEDEN KÍVÜLRE VINNI."

Hát a járőröző rendőr pont le*ja ha lát az utcán egy macskát.

Pórázon meg nem tartok macskát, ugyanis a macska nem kutya. Macskabiztos kerités is kizárva, a 4 kerítés közti élet sem egészséges.

nov. 21. 12:14
 44/55 anonim ***** válasza:
12%

#42 Milyen jogon felelőtlen suttyózol másokat? Én is mondhatnám hogy városi panelproli vagy és ezért tartod bent a macskád, de nem mondom mert baromság lenne, mindenki ott tartja az állatait ahol ő jónak látja.

Képzeld, az én macskáim ivartalanítva, oltva, féregtelenítve vannak, és normálisan etetem őket. A nagyobb mégis jobban szeret kint lenni még ilyen időben is, pedig akkor jöhetne be a lakásba amikor akar.

Tipikus fotelállatvédő kategória, aki azt hiszi hogy mindenkinél jobban ért az állatokhoz és mindenkit ki kell oktatni majd elküldeni a búsba ha ki meri engedni a "szegény" macskáját.

Ez a röhejes törvény sincs véletlenül lesz@rva, és biztos vagyok benne hogy van még vagy 20 ilyen törvény amit valaki, valahol leírt egy papírra, de a gyakorlatban senki sem tartja be.

#41nek meg igaza van, ennyi erővel mi se menjünk ki mert elüt az autó. Anyám macskája 17 évet élt, és ő teljesen kinti volt.

nov. 21. 12:18
 45/55 anonim ***** válasza:
28%

43, basszon már el egy neked fontos valakit az autó, ha nem téged magadat. Mit lovagoltok ezen? Nem mehet ki, kész. Állatvédelmi törvény.

A rendőr bejelentésre intézkedik. Nem tetszik, bejelented. Ennyi.

nov. 21. 12:19
 46/55 anonim ***** válasza:
20%
#45 ha el is b*sz az autó engem és nem az én hibámból akkor így jártam. Én nem félek a haláltól 🙂.
nov. 21. 12:25
 47/55 anonim ***** válasza:
29%

Nem hát, de a logikus gondolkodástól meg az empátiától rettegsz, nincs is a közeledben sem egyik se.

Fogd fel, hogy törvény van arra, hogy nem mehet ki az állat a területről. Érted?

nov. 21. 12:54
 48/55 anonim ***** válasza:
83%

#43 "Meg nem humanizálom az állatot, a macska egy ösztönlény és ha megfosztják attól ami szamára a legtermészetesebb (azaz a barangolás) akkor ez nem tesz jó az állat egészségének."

Bizonyára nagyon természetes az autók közt barangolni! Év milliók óta így megy ez, hát ehhez adaptálódott a macska evolúciósan. Sőt, marha egészséges, ha elüti a kocsi.

Jah, nem, mégse. Veled bajok vannak fejben.

"Hát a járőröző rendőr pont le*ja ha lát az utcán egy macskát."

Attól még, hogy nincs kapacitás a törvény betartatására, attól még az egy törvény, amit be kellene tartani és pont.

"Pórázon meg nem tartok macskát, ugyanis a macska nem kutya. Macskabiztos kerités is kizárva, a 4 kerítés közti élet sem egészséges."

Blah-blah-blah. Mentegesd a törvényszegő, felelőtlen suttyó magatartásod.

Miért, nem felelőtlen suttyó dolog veszélyeztetni egy élőlényt, aminek vállaltad az ellátását?

Egyébként ja, mondhatod, hogy panelproli vagyok, csak épp az a baj, hogy vfél évvel ezelőttig falun éltem, kertes házban. (A kollégiumokat leszámítva, ahol nem volt állatom) Én alá tudom támasztani, hogy milyen alapon neveztem a felelőtlen suttyó fajtátokat felelőtlen suttyónak, te meg csak vagdalkozol.

De ha a törvényszegő suttyó megnevezés jobban tetszik, akkor nagyon szívesen használom legközelebb azt.

Egyébként meg nem ott és úgy tartod az állatod, ahol akarod. Van állatvédelmi törvény. Hangsúlyozom törvény, nem javaslat, betartása nem opcionális, hanem kötelező.

"ennyi erővel mi se menjünk ki mert elüt az autó."

Hát ha annyi eszed van, mint egy átlag macskának....

"Anyám macskája 17 évet élt, és ő teljesen kinti volt."

Ne haragudj, de ki nem szrja le anyád macskáját? Nagymamám macskája is kijárt, 18 évet élt, de és? Ki nem szrja le? Ezek egyszeri, kiemelt esetek, amiket a felelőtlen/törvényszegő suttyók lobogtathatnak.

Nem a 13-17 év az átlag élettartama egy "kinti" (gyakorlatilag félkóbor) macskának, hanem 2-5 év. Miközben bent tartva élhetne 13-17 évet.

A szüleim is hasonló mentalitással tartottak állatot, macskánk mindig volt, de 2-5 évente cserélődtek. A helyi mentalitás ez a faluban, az összes akkori ismerősömnél az volt a jellemzőbb, hogy 2-5 évente cserélődik a macska. A statisztikák is ezt mutatják, ne lobogtasd "az egyszer ismertem egy kinti macskát, aki száz évet élt" helyzeteket, mert nem az a jellemző.

A macskának nem a kimenetelre van szüksége, hanem az ingerekre. Ha kbszod az udvarra (ahonnan a felelőtlen, törvényszegő suttyó magatartásotoknak köszönhetően még ki is jut szerencsétlen állat), akkor könnyebben megkapja az ingert az állat, mert ott a sok cucc a környezetben, nem kell foglalkozni vele. Bent meg foglalkozi kell vele, ami nem csak az etetés, lehet ez a ti bajotok.

Gondolom akkor is ilyen laza lennél, ha rábíznád valakire a négyéves gyereked, az meg kiengedné az utcára felügyelet nélkül, hogy dehát ez a természetes, majd ha meglenne a baj, magyarázná, hogy mennyivel jobb, hogy fiatalon halt meg, legalább izgi élete volt.

nov. 21. 13:08
 49/55 anonim ***** válasza:
20%

#48 nincsen már türelmem a litániáidhoz 🤣.

A macskának a szabadság a természetes. A 4 éves gyereket meg nem engedem ki a az utcára egyedül. Hiába próbálod kiforgatni a szavaimat🙂

nov. 21. 13:15
 50/55 anonim ***** válasza:
77%

#49 Nekem meg az ostobaságodhoz nincs türelmem.

Objektív tény, hogy annak van igaza, aki nem engedi a telkén kívülre a macskát a megfelelő felügyelet nélkül, mert ez a törvény.

nov. 21. 13:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!