Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy elvigyek otthonról pár macskát. Hogyan tudnám kijátszani őket?

Figyelt kérdés

Szülő-gyerek kapcsolat kérdés, mert a szüleim hozzáállásáról szól a kérdés, légyszi, ne menjen át állatok kategóriába.

Külön élek albérletben. A tulajjal beszéltem, és részéről oké lenne max 6 cica(csak akkor pöppet több bérleti díjat kér, de ez belefér, meg az ellátásuk is).

Gondoltam akkor otthonról jön velem a öt legfiatalabb, akik tavasszal születtek, meg a legöregebb, jobb lesz nekik. Csak a szüleim ettől elzárkóznak, de nem értem miért. 10 macska van otthon amúgy.

A macskák az udvaron élnek(meg az utcára ki tudnak menni, mert természetesen nem macskabiztos a kerítés), nem mehetnek be a házba, max a kazánházba annyi időre, amíg esznek. Anyám folyton panaszkodik, hogy neki útba van ennyi macska. Ivartalanítva nincsenek. Orvosi kezelést nem kapnak, ha gond lenne se kapnának. Etetésen kívül nem is foglalkoznak velük. Enni maradékot kapnak, vagy ha az nem elég, akkor a legolcsóbb macskakaját.

Tehát tényleg jobban járnának, ha nálam lennének. Csak nem tudom, hogy hogy oldjam meg. A szüleim nem engedik, hogy elvigyem őket. Igazából észrevétlenül nem tudom megoldani, mert tömegközlekedéssel járok hozzájuk, ki szoktak kísérni. Valahogy el kéne rejteni a hordozót, titokba bele tenni a macskát. És egyszerre egynél többet nem is tudnék vinni így szerintem. Ráadásul gyanús lenne, ha havi egy cica eltűnne, de csak akkor, amikor otthon jártam.

nov. 14. 11:30
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
42%

Nagyon beteg a mai modern ember hozzáállása az állatokhoz. Mintha valamilyen kis védtelen lények lennének, akiket párnák közt kell tartani.

A valóság az az, hogy múltkor sétáltam a Duna-parton és láttam, hogy egy testes cirmos lekaratézott egy rókát😂. Ha egy cica bepöccen akkor az emberre is veszélyes tud lenni. A környéken ahol lakom láttam, ahogy a macsek bevágódik a susnyába majd a szájában egy egérrel jön ki. Amúgy meg szeretnek kaszkadőrködni, leszaltóznak a kerítésről, fára másznak vagy csak lazán a háztetőn sütkéreznek. Ezek a macskák nem akarnak bezárva élni, ezek meg tudják védeni magukat, tudnak magukról gondoskodni, és el tudnak menekülni. Aki bezárt életre akarja kényszeríteni a macskáját, arra nem gondol, hogy ezek az állatok valójában potenciális ragadozók, az evolúció során nem azért lett éles karmuk, hajlékony-atletikus testük, hogy ezeket ne használják... Akik azt mondják, hogy kint tartani egy macskát állat kínzás, kérdezném tőlük, hogy mivel jobb az, hogy egy ilyen autonóm jószágra ráeröltetitek a plüssallat szerepet? Én nagyon kinti cica párti vagyok. Persze volt olyan macskám aki sajnos nem élt sokáig vagy eltűnt...de legalább izgalmas élete volt. Viszont mostani macskáink élnek és virulnak, nincsenek lelki bajaik, szociálisak de a szabadság és a függetlenség számukra nélkülözhetetlen.

nov. 15. 10:14
 32/55 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, az elgondolásod szép, azza a kis bakival, hogy egy kinti macska nem lesz meg benn. Pláne hat.

Teljesen más az, amikor kicsi korától kezdve bent van, legyen kutya, macska, nyúl, kacsa... az lesz számára a természetes de olyan állat, aki kinn nevelkedett megbolondul odabenn - ezt szó szerint értsd most.

nov. 15. 10:24
 33/55 anonim ***** válasza:
33%
Teljesen egyetértek a 31-es hozzászólással.
nov. 15. 10:24
 34/55 anonim ***** válasza:
60%

Ne játszd ki a szüleidet. Ha szíveden viseled a macskák sorsát, vigyél nekik jobb kaját, és ivartalaníttatsd őket, de hagyd a megszokott, szabad helyükön.

Téged is fenyeget veszély, ha a lakásból kilépsz, mégsem szeretnéd 4 fal között élni az életed, mert elgázolhat egy autó, megharaphat egy kutya.

Ráadásul a macska sokkal szabadabb élethez szokott, mint az ember.

Ne féltsd őket, hagyd élni, akkor is ha veszélyesebb, mint a szobafogság.

nov. 15. 11:10
 35/55 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk darabonként vidd el őket ivartalanítani, fizetsz a dokinak pluszt a szállásolásért vagy arra az időte elviszed albiba és utána vissza.

Őszintén, hat ivaros egyszerre egy lakásba? Meg vagytok huzatva?

nov. 20. 09:53
 36/55 anonim ***** válasza:
42%
Ha a tulajdonos (szüleid) hozzájárulása nélkül viszed el (eltulajdonítod) a macskákat, az lopásnak számít, akár fel is jelenthetnek miatta.
nov. 20. 18:48
 37/55 anonim ***** válasza:
30%

Azért álljunk már meg emberek, hogy a macskának jobb a szabadság meg ilyen fszságok. Nem jobb.(És most tekintsünk el attól, hogy telken kívülre engedni, amúgy illegális) Az állat nem hülye. Ha rájön, hogy bent nem fázik, nincs kitéve mindenféle időjárási körülménynek, jó kaját kap, el van szórakoztatva, törődnek vele, akkor nagyon jól fogja érezni magát, teli hassal, bent a melegben.

Én is fogtam már be ilyen félkóbor, félvad szerzetet, mint a kettő "kinti" volt, amíg az idős gazdi meg nem halt. 7 éves volt az cica, mert viszonylag nyugis környék, nem ütötték el meg ilyenek. A másik meg 3. Amióta az enyém a két cica, az ki se teszik a lábukat a házból. Ki se akarnak surranni, pedig előtte egyik se járt házon belül.

#36 Ahhoz, hogy feljelentsék, talán igazolni kéne, hogy a szülőké a macska. Orvosi papírok, chip, gondolom nincsenek, ha orvos nem látta a cicákat soha. Megtörténik a feljelentés, tegyük fel foglalkoznak is vele, a kérdező meg közli, hogy befogott pár kóbor cicát, esetleg ha vitte őket dokihoz, akkor az összes papír szerint ő a gazdi.

nov. 20. 19:02
 38/55 anonim ***** válasza:
33%

#37 "Az állat nem hülye. Ha rájön, hogy bent nem fázik, nincs kitéve mindenféle időjárási körülménynek, jó kaját kap, el van szórakoztatva, törődnek vele, akkor nagyon jól fogja érezni magát, teli hassal, bent a melegben."

Hát az összes ismerősömnek, akinek benti macskája van, mind lelkibetegek, és a prémium tápot is kihányják, havonta vihetik dokihoz...pedig nem fajtiszta cicák. Az állatorvos is megmondta nekik, hogy a benti macskák az ingerszegény-steril környezttől sokkal érzékenyebbek és szorongósabbak.

A mi török angóránk imád kint lenni és napi 1 hektárnyi területet bejárni, makkegészséges-kiegyensúlyozott cica. Nem érdekel milyen veszélyekkel jár a kinti lét, inkább legyen a macskám boldog és szabad, minthogy egész életében szenvedjen.

nov. 20. 22:15
 39/55 anonim ***** válasza:
48%
Csak azt felejted el, hogy a macskának annyi esze van, mint egy értelmesebb négy évesnek. Ennyi erővel engedd szabadon a négyévest, ne szenvedjen a korlátozásoktól. Max elüti egy kocsi, kinek kell hosszú élet, ha lehet izgalmas is, nem igaz?
nov. 20. 23:27
 40/55 anonim ***** válasza:
54%
De egy gyereket sem tartasz bezárva, hanem kiviszed a parkba rohangálni, az erődbe kirándulni... Ahogy neked is egészségtelen, ha egy a szobába vagy bezárva, mert csontritulásod, ízületi és gerinc, szív- és tüdőproblémáid lesznek, kialakulhat szociofóbiád, agorafóbiád... stb. Tök másképp használod a szervezeted, érzékszerveid, idegrendszered és más hatások érnek egy nagy házban is, mint amikor legalább a busz után kell futnod néha és megtapasztalod, hogy esni is szokott és sokfélék az emberek. Bár a macska sehogy sem ember. És ezzel a logikával az állatkertek csupa humánus helyek és minden állatot meg kellene védeni azzal, hogy begyűjtjük őket. (Na meg a macskák a belvárosi társasházakból is rendre kiszökdösnek, ott meg kicsit több az autó, mint falun.)
nov. 21. 05:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!