Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim felettem veszekednek...

Szüleim felettem veszekednek elég durván. Hogyan érjek el egy nyugodt hangnemet?

Figyelt kérdés

Én egy hülye ember vagyok, nem értek semmi értelmeshez és folyamatosan önsorsrontok, amit nem tudok abbahagyni. Folyamatosan magamat bántom. Emellett egy objektív genetikai selejt is vagyok mert RÜHELLEK dolgozni és GYŰLÖLÖK tanulni. Nem is akarom egyiket sem, nem tetszik semmi az életben.

A jelenlegi helyzet háttere: Szóval 2 éve végeztem az egyetemmel egy olyan szakot amit gyűlöltem és csak a család és barátok erőltetettek bele. Sosem tanultam egy percet sem, mindent csalással vittem végig (hogy hogyan abba ne menjünk bele most, vicckategória egyetem volt kb). 1,5 évig nem is voltam hajlandó dolgozni aztán nagynehezen kipróbáltam fél évig, de rühelltem és alig kerestem valamit. Megutáltam mindent és világgá mentem az elrakott pénzből. Hogy olcsóbban lakáshoz jussak külföldön, jelentkeztem mesterképzésre amire felvettek. Nem azért hogy tanuljak, mert ugyanúgy rühellem mai napig. Csak hogy feléljem a pénzem, messze otthonról relatív nyugiban ahol nem nyaggatnak munkakereséssel a nyakamba lihegve. Szüleim természetesen azt hitték tényleg tanulni és dolgozni megyek ki és a semmiből megváltoztattam a véleménnyel a világgal kapcsolatban, őket ezzel beetettem. Aztán sokkoltam őket a valósággal amikor kijöttem.

Mostani helyzet: Feléltem minden tartalékom, kitudok még egy havi lakbért fizetni, aztán valahogy megoldom az öngyilkot. Anyám mentálisan romokban miattam, nem tudja mi legyen mert szeretné, hogy dolgozzak idekint de közben meg akkor tervezi hogy hazamenjek. Apám kézzel-lábbal kapálózik és most szeretne engem bevezetni a tőzsdézés világába. Úgy, hogy egyikünknek sincs semmi tapasztalata vele és apám már a fél életét bebukta régebben befektetésekkel. Anyám amikor ezt megtudta hihetetlen telefonos veszekedésbe kezdett mindenkivel és azóta minden nap üvöltözéses veszekedésbe torkollik minden beszélgetésünk, hogy mekkora hülye ötlet tőzsdézésből megélni és hasonlók. Így lehetetlen egy normális hangnemű beszélgetést csinálni, az egész tele van indulatokkal és semerre nem jutunk, míg én ugyanott vagyok, hogy kiraknak innen éhenfagyni az utcára ha nem találunk ki valamit (nem, nem fogok elmenni dolgozni, no fucking way).

Próbáltam őket megkérni, hogy ne veszekedjenek de hiába. Mi az istent kezdjek velük úgy mégis?

tegnapelőtt 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik a moderátorok itt takarítóként dolgoznak másodállásban, mert eddig mindent kitöröltek :D
tegnapelőtt 18:06
 2/77 anonim válasza:
82%

Ha sokáig nyafogsz és öngyilkosságról fantáziálsz, akkor a kérdésed is megy a lecsóba szerintem.

Miért nem vagy képes lábra állni? Miért kell megkeseríteni a családod életét? Ha már szeretnek, mert ugye szeretnek, mert törődnek veled..., akkor miért nem keresed meg a tökeidet és állsz végre lábra? Ha volt eszed csalni, elvégezni egy egyetemet, akkor arra is van, hogy olyan állást találj, ahol nem szakadsz meg a melóban.

tegnapelőtt 18:20
 3/77 anonim válasza:
100%
Hát most ezzel megfogtál mert erre még én sem tudok így hirtelen egy arany középutat mondani.Esetleg annyit tehetnél hogy beszélsz a szüleiddel és megprobalsz valamit kezdeni velük mert ez nem annyira normalis.Egyreszt megértem hogy nem szereted sem a tanulást,sem a dolgozást.Ezzel csak az a baj hogy a megéléshez dolgozni kell,ezt sajnos nem lehet kikerulni.Probalj meg kisebb munkákkal kezdeni,amihez nem feltétlenül szükséges az egyetemi végzettség is.Mast nem nagyon tudok hirtelen kitalálni, elég veszett esetnek tűnik az egész (ne vedd sértésként)
tegnapelőtt 18:24
 4/77 A kérdező kommentje:
Találtam oylat ahol nem szakadtam meg, csináltam 3 hónapig call centert ahol volt napi max 10 hívásom TELJES HOME OFFICEBAN. Nem bírtam, utáltam minden napját. Aztán 6 hónapig bírtam egy állami rendszergazdai munkát, ahol ténylegesen alig kellett valamit csinálni, ha kellett. Nem bírtam, beleőrültem hogy dolgozni kell 2-es. Ki akartam ugrani az ablakon.
tegnapelőtt 18:46
 5/77 anonim ***** válasza:
82%
HAJRÁ
tegnapelőtt 18:48
 6/77 A kérdező kommentje:
3-as: Nem tudom elfogadni, hogy az élethez dolgozni kell. És amit most is írtam, próbáltam ezeket a kisebb munkákat, halál volt mind. Tudom, hogy veszett eset vagyok, de nem tudok és nem is akarok vele mit kezdeni, mert nem leszek rabszolga csak hogy túléljem a másnapot :\
 7/77 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kondomreklámba menne jól az eszmefuttatásod.

Próbáld legalább visszafogni a költekezésed akkor.

8/77 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nem akarsz dolgozni, meg rabszolga lenni, megértem, tök igaz, de azt is meg kell ertsd hogy a szüleid sem kötelesek eltartani, amíg élsz!
tegnapelőtt 18:52
 9/77 A kérdező kommentje:

8-as Itt jártak a moderátorok, töröltek vagy 5 választ. Ismernek engem mint a rossz pénzt, tudják a fiókom, hogy majdnem 10 év itt létem után hogy süllyedtem ide, nem vagyok kamu.

7-es: Amikor otthon voltam nem nagyon költekeztem. Az vissza volt fogva mindig is.

tegnapelőtt 18:52
 10/77 A kérdező kommentje:
Én megértem 9-es, nem is kértem, hogy eltartsanak. De azt sem kértem, hogy megszülessek, nem egyeztem volna bele.
tegnapelőtt 18:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!