Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim felettem veszekednek...

Szüleim felettem veszekednek elég durván. Hogyan érjek el egy nyugodt hangnemet?

Figyelt kérdés

Én egy hülye ember vagyok, nem értek semmi értelmeshez és folyamatosan önsorsrontok, amit nem tudok abbahagyni. Folyamatosan magamat bántom. Emellett egy objektív genetikai selejt is vagyok mert RÜHELLEK dolgozni és GYŰLÖLÖK tanulni. Nem is akarom egyiket sem, nem tetszik semmi az életben.

A jelenlegi helyzet háttere: Szóval 2 éve végeztem az egyetemmel egy olyan szakot amit gyűlöltem és csak a család és barátok erőltetettek bele. Sosem tanultam egy percet sem, mindent csalással vittem végig (hogy hogyan abba ne menjünk bele most, vicckategória egyetem volt kb). 1,5 évig nem is voltam hajlandó dolgozni aztán nagynehezen kipróbáltam fél évig, de rühelltem és alig kerestem valamit. Megutáltam mindent és világgá mentem az elrakott pénzből. Hogy olcsóbban lakáshoz jussak külföldön, jelentkeztem mesterképzésre amire felvettek. Nem azért hogy tanuljak, mert ugyanúgy rühellem mai napig. Csak hogy feléljem a pénzem, messze otthonról relatív nyugiban ahol nem nyaggatnak munkakereséssel a nyakamba lihegve. Szüleim természetesen azt hitték tényleg tanulni és dolgozni megyek ki és a semmiből megváltoztattam a véleménnyel a világgal kapcsolatban, őket ezzel beetettem. Aztán sokkoltam őket a valósággal amikor kijöttem.

Mostani helyzet: Feléltem minden tartalékom, kitudok még egy havi lakbért fizetni, aztán valahogy megoldom az öngyilkot. Anyám mentálisan romokban miattam, nem tudja mi legyen mert szeretné, hogy dolgozzak idekint de közben meg akkor tervezi hogy hazamenjek. Apám kézzel-lábbal kapálózik és most szeretne engem bevezetni a tőzsdézés világába. Úgy, hogy egyikünknek sincs semmi tapasztalata vele és apám már a fél életét bebukta régebben befektetésekkel. Anyám amikor ezt megtudta hihetetlen telefonos veszekedésbe kezdett mindenkivel és azóta minden nap üvöltözéses veszekedésbe torkollik minden beszélgetésünk, hogy mekkora hülye ötlet tőzsdézésből megélni és hasonlók. Így lehetetlen egy normális hangnemű beszélgetést csinálni, az egész tele van indulatokkal és semerre nem jutunk, míg én ugyanott vagyok, hogy kiraknak innen éhenfagyni az utcára ha nem találunk ki valamit (nem, nem fogok elmenni dolgozni, no fucking way).

Próbáltam őket megkérni, hogy ne veszekedjenek de hiába. Mi az istent kezdjek velük úgy mégis?

okt. 30. 17:30
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/165 anonim ***** válasza:
Ez az ellenállás, ugyanazt mantrázod. Mondjuk, engem is már fárasztasz, már 6 oldallal előbb is fárasztottál, majdnem kiszálltam, de egyúttal vonzasz is, mert érdekesnek talállak, és nem teljesen reménytelennek (mondjuk, 5%), mert maga a kérdés kiírása arra utal, hogy nem a saját elveszejtésed az egyetlen lehetőséged. Az élet nem szenvedés, mert van benne 8 óra munka, 8 óra alvás és 8 óra saját lehetőség, hétvégén pedig 16. Egyrészt az érdeklődés szerint kiválasztott munka is hoz örömet, önmegvalósítást és önbecsülést, másrészt a fennmaradó idő csak a tiéd. Oda mész, ahova akarsz, azt csinálod, amit akarsz, azzal, akivel akarsz - semmi rabszolga. Nem tudom, hol látsz te magad körül csupa rabszolgát (nem lenne a földön élet, ha élhetetlen lenne, még a középkorban se az volt, pedig akkor sokkal nehezebb volt fizikailag), én kb egyet se látok. Az emberek végzik a munkájukat, lehetőleg jól, majd élik a szabadidős életüket.
nov. 1. 15:45
 92/165 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sosem jártál pszichológusnál, mert akkor tudnád, hogy eszében sincs megváltoztatni. Abban próbálna segíteni és vezetni, hogy te tudd rendezni a saját gondolataidat, ami közös munka és a 90%-át te adod. Ha te ebbe semmit nem teszel bele, csak várod a repülő galambot, akkor teljesen felesleges, márpedig gondolom így volt/van, mert ugye neked senki ne túrkáljon a fejedben, senki ne mondja meg, stb. Így már az az egy alkalom is kidobott pénz, meg a következő 22 is az lesz. Tudod, van az a mondás, hogy azon lehet segíteni, aki hagyja magát. Nomeg aki beleteszi a magáét, vagyis változtatni akar.
nov. 1. 15:50
 93/165 anonim ***** válasza:
"Az vitathatatlanul rabszolgasors, ahol az alternatívája a munkának az éhenfagyás." Ez a mondatod az 5 éves koron felüli mágikus gondolkodáson túl egyszerűen értelmezhetetlen. Hát hogy hogy gondolod? Más tartson el? És ha mindenki így képzelné, akkor mi lenne? A jegesmedve is éhenfagy, ha nem halászik! Az ősasszony is éhenhalt, ha nem bogyózott! Akkor a Terra nevű bolygó 1083 milliárd km³ rabszolgaság?
nov. 1. 15:59
 94/165 A kérdező kommentje:

#92 Abban tévedsz, hogy nem jártam pszichológusnál. 2023 márciusától 2024 szeptemberéig jártam. Szeptember 11-én volt az utolsó ülésünk (2023 decembe óta onlineba váltottunk).

Apám rángatott be hozzá még anno. TB alapú klinikai szakpszichológus, a városomban található addiktológián, függőségekre specializálódott, mert apám videojátékfüggőséggel vitt be.

Nem nagyon voltam hajlandó hallgatni rá. Csak panaszkodni jártam hozzá. Egyetlen dolgora hallgattam, hogy Ő felismerte, hogy nekem nincs videojátékfüggőségem és szeinte a 10 éven át tartó videojáték streamelésem a 0 nézőnek jó dolog volt és szerinte mindenképp folytatandó dolog volt, aire ösztönzött is (nem szarkasztikusan, hanem ténylegesen). Ebben látta nálam a potenciált.

nov. 1. 16:01
 95/165 A kérdező kommentje:

#91: "Az élet nem szenvedés, mert van benne 8 óra munka, 8 óra alvás és 8 óra saját lehetőség, hétvégén pedig 16." Ezzel az egy mondatoddal nem tudlak többé komolyan venni. Utazást kihagytad, reggeli kötelező felkelés művészetét és rituálját kihagytad. Kihagytad, hogy megmondják mikor feküdj le. Kihagytad, hogy a 8 óra alvás az akár hozzácsapódhat a munkához is, mert ott te nem szórakozol. A 8 óra """"szabad""""időben kötelezettségewk hadai várnak rád, bevásárlás, takarítás, stb. És akkor mivel kifáraszt ez a sok hülyeség, a maradék pár órádat inkább az alváshoz és pihenéshez kell toldanod.

Kösz, nem kérek ebből. Egy átlagos munkásember egy rabszolga, aki az egész életét a munkára fordítja.

nov. 1. 16:06
 96/165 A kérdező kommentje:

#93: "Más tarton el?" Igen. Legalábbis aki olyan nagyeszű sündisznó volt, hogy idekényszerítsen akaratom ellenére. Vagy aki olyan ördögi volt, hogy élhetetlenné tette az univerzumot.

"És ha mindenki így képzelné, akkor mi lenne?" Leírtam, hótlefosom mi lenne. Ha kihalunk mint faj, akkor kihalunk. Engem nem érdekel.

"Akkor az egész bolygó rabszolgaság?" Az én szótáramban igen. Van akinek ez megéri, szenvedni 70 évet, de nekem nem.

nov. 1. 16:09
 97/165 anonim ***** válasza:

Hát kész, kiszálltam. Azt hiszem, mások is ezt fogják tenni. Erre nem tudunk több időt szánni az életünkből, már nem szórakoztat.

(Egyébként szándékosan nem azt írtam, hogy szabadidő, hanem azt, hogy saját lehetőség. A kezedből is ehetsz, koszos is lehetsz, ez már a te döntésed kedved szerint.)

nov. 1. 16:14
 98/165 A kérdező kommentje:

Wagie wagie get in cagie. All day long you sweat and ragie. NEET is comfy. NEET is cool. NEET is free from work and school. Wagie cries and wagie moans, Works his fingers to the bones. Work and work, no time for fun. Only exit is a gun.

Szerintem ez mindent elmond, hogy NEET-nek lenni miért jobb, mint bérrabszolgának lenni.

nov. 1. 16:18
 99/165 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanmár.... kitaláltál magadnak egy jól csengő kifogást - "rabszolgasors", aztán azt ismételgeted orrba-szájjba, csak hogy ne kelljen rádöbbenni a szörnyen egyszerű igazságra: lusta vagy, mint a föld. Vagy még annál is jobban.

A lusta valagadat meg tartaná el a nyári villám. Mehetnél, amerre látsz, élj meg, ahogy tudsz.

A szüleid és a többi rajongód helyében nem hagynám, hogy hintsd a port a szemükbe, egy manipulatív senkiházi vagy, csak az kell neked, hogy mindent a se.gged alá tegyenek.

nov. 1. 16:24
 100/165 anonim ***** válasza:
És miből él?
nov. 1. 16:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!