Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim felettem veszekednek...

Szüleim felettem veszekednek elég durván. Hogyan érjek el egy nyugodt hangnemet?

Figyelt kérdés

Én egy hülye ember vagyok, nem értek semmi értelmeshez és folyamatosan önsorsrontok, amit nem tudok abbahagyni. Folyamatosan magamat bántom. Emellett egy objektív genetikai selejt is vagyok mert RÜHELLEK dolgozni és GYŰLÖLÖK tanulni. Nem is akarom egyiket sem, nem tetszik semmi az életben.

A jelenlegi helyzet háttere: Szóval 2 éve végeztem az egyetemmel egy olyan szakot amit gyűlöltem és csak a család és barátok erőltetettek bele. Sosem tanultam egy percet sem, mindent csalással vittem végig (hogy hogyan abba ne menjünk bele most, vicckategória egyetem volt kb). 1,5 évig nem is voltam hajlandó dolgozni aztán nagynehezen kipróbáltam fél évig, de rühelltem és alig kerestem valamit. Megutáltam mindent és világgá mentem az elrakott pénzből. Hogy olcsóbban lakáshoz jussak külföldön, jelentkeztem mesterképzésre amire felvettek. Nem azért hogy tanuljak, mert ugyanúgy rühellem mai napig. Csak hogy feléljem a pénzem, messze otthonról relatív nyugiban ahol nem nyaggatnak munkakereséssel a nyakamba lihegve. Szüleim természetesen azt hitték tényleg tanulni és dolgozni megyek ki és a semmiből megváltoztattam a véleménnyel a világgal kapcsolatban, őket ezzel beetettem. Aztán sokkoltam őket a valósággal amikor kijöttem.

Mostani helyzet: Feléltem minden tartalékom, kitudok még egy havi lakbért fizetni, aztán valahogy megoldom az öngyilkot. Anyám mentálisan romokban miattam, nem tudja mi legyen mert szeretné, hogy dolgozzak idekint de közben meg akkor tervezi hogy hazamenjek. Apám kézzel-lábbal kapálózik és most szeretne engem bevezetni a tőzsdézés világába. Úgy, hogy egyikünknek sincs semmi tapasztalata vele és apám már a fél életét bebukta régebben befektetésekkel. Anyám amikor ezt megtudta hihetetlen telefonos veszekedésbe kezdett mindenkivel és azóta minden nap üvöltözéses veszekedésbe torkollik minden beszélgetésünk, hogy mekkora hülye ötlet tőzsdézésből megélni és hasonlók. Így lehetetlen egy normális hangnemű beszélgetést csinálni, az egész tele van indulatokkal és semerre nem jutunk, míg én ugyanott vagyok, hogy kiraknak innen éhenfagyni az utcára ha nem találunk ki valamit (nem, nem fogok elmenni dolgozni, no fucking way).

Próbáltam őket megkérni, hogy ne veszekedjenek de hiába. Mi az istent kezdjek velük úgy mégis?

okt. 30. 17:30
 111/165 anonim ***** válasza:
Te fél év alatt kerestél annyit, hogy külföldön lézengtél hónapokat, és még idézem "és alig kerestem valamit"...
nov. 1. 17:08
 112/165 A kérdező kommentje:
Igen, alig kerestem valamit (bruttó 450, ami 25 alattiként nettó 330) és mivel mindent el tudtam rakni és nem kellett semmire sem költenem otthon, ezért 3 hónapot itt kibírtam anyagilag. Többnek gondoltam, de 190.000-ből már nem jön ki a december.
nov. 1. 17:12
 113/165 anonim ***** válasza:
77%

"Szüleim felettem veszekednek elég durván. Hogyan érjek el egy nyugodt hangnemet?"

Ugye ez volt a kérdésed. Erre még nem is kerestünk választ, csak rólad volt szó.

Mit veszekednek, az a kérdés, és vajon miért? Nem lehet, hogy veled kapcsolatban nem tudnak megegyezni? A te jövődről, és hogy hogy tartsanak el még 50 évig?

nov. 1. 17:18
 114/165 A kérdező kommentje:
#113 Valószínűleg. Most beszéltem anyával, elmondtam a helyzetet. Sírva, ordítva, taknya-nyála egybefolyva bőgve hajkurászta a monológot, hogy menjek el dolgozni... És hogy majd megint hívja apámat, hogy bizto Ő ültette a fejembe, hogy ne is találjak munkát...
nov. 1. 17:30
 115/165 anonim ***** válasza:
100%

Veled tényleg nem lehet akkor mit kezdeni ha még a szándék meg igyekezet sincs meg benned hogy dolgozzál, vagy bármit tegyél azért hogy az életedet jobbá tedd.

A szüleid persze hogy ki vannak akadva emiatt, örülj neki hogy neked olyan szüleid vannak akik szeretnek és törődnek veled. Nekem még az sincs apám meghalt anyám meg nem is foglalkozik velem.

Ha ennyire nem akarsz dolgozni

akkor menj el pszichiáterhez és százalékoltasd le magad, az sem egy jó megoldás de mivel nem akarsz csinálni semmit ezért legalább a szüleidet megkímélhetnéd attól hogy ne

nekik kelljen eltartaniuk,

és hogy ne halj éhen..

nov. 1. 18:04
 116/165 A kérdező kommentje:
#115 A leszázalékolást hogy lehet elérni pszichiáterrel? Azt nem csak fizikai rokkantságra adják?
nov. 1. 18:14
 117/165 anonim ***** válasza:
100%
Nem együttműködő beteget biztos, hogy nem százalékolnak le. Nehogymá az én adómból etessék! Ha végigpróbált volna 10 féle antidepresszánst 3 éven át, és három pszichoterápiát, és nem használ, akkor talán. De úgy, hogy megtagadja a kezelést a nyilvánvaló betegségére ...
nov. 1. 18:49
 118/165 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szép is ez a rendszer. Ne bíztassátok erre, nehogy már a mi adónkból fizetnék ennek a szerencsecsomagnak a napi betevőjét...
nov. 1. 19:13
 119/165 anonim ***** válasza:
100%
Most a válaszolótársakhoz szólok: egyfolytában azon gondolkozom, hogy nem pszichopata-e a kérdező. Vagy szociopata. Úgy tűnik, egyetlen érzelme van: a harag. Minden és mindenki iránt.
nov. 1. 19:20
 120/165 A kérdező kommentje:
#118 Hát itt ahol lakom városban megpróbáltam csomó segélyért könyörögni, de nem adták meg. Szerintem otthon sem nagyon kapnék semmit...
nov. 1. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!