Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim felettem veszekednek...

Szüleim felettem veszekednek elég durván. Hogyan érjek el egy nyugodt hangnemet?

Figyelt kérdés

Én egy hülye ember vagyok, nem értek semmi értelmeshez és folyamatosan önsorsrontok, amit nem tudok abbahagyni. Folyamatosan magamat bántom. Emellett egy objektív genetikai selejt is vagyok mert RÜHELLEK dolgozni és GYŰLÖLÖK tanulni. Nem is akarom egyiket sem, nem tetszik semmi az életben.

A jelenlegi helyzet háttere: Szóval 2 éve végeztem az egyetemmel egy olyan szakot amit gyűlöltem és csak a család és barátok erőltetettek bele. Sosem tanultam egy percet sem, mindent csalással vittem végig (hogy hogyan abba ne menjünk bele most, vicckategória egyetem volt kb). 1,5 évig nem is voltam hajlandó dolgozni aztán nagynehezen kipróbáltam fél évig, de rühelltem és alig kerestem valamit. Megutáltam mindent és világgá mentem az elrakott pénzből. Hogy olcsóbban lakáshoz jussak külföldön, jelentkeztem mesterképzésre amire felvettek. Nem azért hogy tanuljak, mert ugyanúgy rühellem mai napig. Csak hogy feléljem a pénzem, messze otthonról relatív nyugiban ahol nem nyaggatnak munkakereséssel a nyakamba lihegve. Szüleim természetesen azt hitték tényleg tanulni és dolgozni megyek ki és a semmiből megváltoztattam a véleménnyel a világgal kapcsolatban, őket ezzel beetettem. Aztán sokkoltam őket a valósággal amikor kijöttem.

Mostani helyzet: Feléltem minden tartalékom, kitudok még egy havi lakbért fizetni, aztán valahogy megoldom az öngyilkot. Anyám mentálisan romokban miattam, nem tudja mi legyen mert szeretné, hogy dolgozzak idekint de közben meg akkor tervezi hogy hazamenjek. Apám kézzel-lábbal kapálózik és most szeretne engem bevezetni a tőzsdézés világába. Úgy, hogy egyikünknek sincs semmi tapasztalata vele és apám már a fél életét bebukta régebben befektetésekkel. Anyám amikor ezt megtudta hihetetlen telefonos veszekedésbe kezdett mindenkivel és azóta minden nap üvöltözéses veszekedésbe torkollik minden beszélgetésünk, hogy mekkora hülye ötlet tőzsdézésből megélni és hasonlók. Így lehetetlen egy normális hangnemű beszélgetést csinálni, az egész tele van indulatokkal és semerre nem jutunk, míg én ugyanott vagyok, hogy kiraknak innen éhenfagyni az utcára ha nem találunk ki valamit (nem, nem fogok elmenni dolgozni, no fucking way).

Próbáltam őket megkérni, hogy ne veszekedjenek de hiába. Mi az istent kezdjek velük úgy mégis?

okt. 30. 17:30
 121/165 anonim ***** válasza:

Kérdező, abban igaza van a

117_ esnek hogy ha nem működsz együtt akkor nem adják meg.

Vagyis ha felírnának neked gyógyszert akkor azt szedned kellene, és törekedned arra hogy jobban legyél. Amúgy mentális betegségre is néha meg adják.

Meg állapítanak egy vagy több diagnózist utána a papírokkal el kell menni a háziorvoshoz és onnan irányítanak tovább.

Pénzt viszont nem biztos

hogy kapsz utána mert szigorú feltételeknek kell megfelelni.

nov. 1. 20:12
 122/165 anonim ***** válasza:
100%
Pszichopata v. szociopata gondolat tovább: A szülei iránt se mutat semmiféle együttérzést, pedig igyekeznek gondoskodni róla, és a társadalom alapnormáit se hajlandó elfogadni, se kapcsolatokat kialakítani. Freud szerint mentálisan egészséges ember az, aki dolgozni és szeretni tud. Hát ő egyiket se. Illetve lehet, hogy tudna, csak nem hajlandó.
nov. 1. 21:33
 123/165 A kérdező kommentje:
#122 Mutatok együttérzésr, lelkileg nekem is fáj hogy anyám bőg minden nap a munkautálatom miatt. Csak egyszerűen a munkautálatom annyira kemény, hogy mindent felülmúl.
nov. 1. 21:41
 124/165 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha tényleg fájna nem ilyen lennél. Már csak azért csinálnál valamit, hogy legalább őket ne tedd tönkre.
nov. 1. 21:44
 125/165 A kérdező kommentje:
De ahhoz, hogy ne tegyem őket tönkre dolgoznom kéne. Nekem meg munkát vállalni olyan, mintha levágnák minden végtagom. Olyan fájdalmas lelkileg, nem értitek meg? Ők sem értik meg, és csak folyamatosan mantrázzák azt a telibevert munkát. Hogy sajnáljam őket ha ők nem sajnálnak?
nov. 1. 21:48
 126/165 anonim ***** válasza:
72%

De te nem érted meg azt basszus, hogy ezen változtatni kell sürgősen. Ők is a javadat akarják, nehogy már sajnálniuk kéne. Ép ésszel rendelkező emberek nem tudják ezt felfogni amit te csinálsz.

Számodra milyen lenne egy ideális világ? Hogy képzeled el az ideális életet?

Esküszöm nem értem. Egy annyit ha keresnél, hogy magadat eltarts, már többet érnél el. Nem hiszem hogy annyira fájna a munka. Ezt te csak bemeséled magadnak.

nov. 1. 22:00
 127/165 A kérdező kommentje:

#126 Változtatni csak akkor tudnék, ha ne lenne fájdalmas a munka. Az meg az eredetéből jövően fájdalmas. Mentálisan fájdalmas rohadtul.

"Ép ésszel rendelkező emberek" Vitatható hogy ki az ép eszű. Szerintem én, és a dolgozó, rabszolgatartó rendszernek fejethajtó emberek a nem ép eszűek.

"Számodra milyen lenne egy ideális világ? Hogy képzeled el az ideális életet?" Lényegében mindent ingyen kapok, UBI rendszer: Feltétel nélküli alapjövedelem.

"Nem hiszem hogy annyira fájna a munka" De, fáj. Lelkileg fáj. Mintha lánccal csapkodnának.

nov. 1. 22:24
 128/165 anonim ***** válasza:
100%

Na, és akkor sokadszorra is visszatértünk az egyes mezőre, a kérdezőnek "mentálisan és lelkileg fáj a munka".

Bármit kitalál, csak dolgoznia ne kelljen és valaki tartsa el. Egy igazi főnyeremény a kérdező. Szegény szülei, inkább kutyát kellett volna venniük, az nem okozott volna ekkora csalódást nekik.

nov. 1. 22:37
 129/165 anonim ***** válasza:
100%
Megvan! Munkafóbia! Annyi idétlen fóbia van, még borsófóbia meg gombfóbia is, gondoltam, akkor mért pont munkafóbia ne lenne. És van! Itt van valami külföldi oldal kínai-magyarul, de a semminél mégis több. [link]
nov. 1. 22:37
 130/165 A kérdező kommentje:
#129 Ergophobia az angol neve, igen. r/antiwork és r/neet reddit oldalakon láttam már sokszor.
nov. 1. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!