Az 50-es generációkból a nők, miért éreznek kényszert a főzésre (jó adag panaszkodással egybekötve)?
Figyelt kérdés
Az én anyám is ilyen.
Amikor még otthon laktam, állandóan panaszkodott,hogy mennyit kell főzni, mennyire sok időt tölt a konyhában.
Tipikus, baromság, amit több magyar családnál is láttam, megfőzni előre sok napra, kiporciózni és azt enni napokig vagy egy hétig.
Pedig, senki nem várta el tőle, senki nem kötelezte rá sohasem.
Nekem is panaszkodta mindig, a válaszom az volt,senki nem kért meg erre,senki nem várja el.Válasz nem jött rá, csak csend.
Nekem jelenleg két gyerekem van, úton a harmadik.Itthon vagyok, ilyenkor főzök naponta, igen.
De, amikor dolgoztam én egyáltalán nem főztem hétköznap és a jövőben sem fogok.
Férjem munkahelyén van üzemi menza, meg az enyémen is van kedvezményes meleg étkezés, sőt anyámén is van.
okt. 23. 13:35
51/51 anonim válasza:
50. Ez inkább nevelés, mentalitás kérdése. Nálunk sok nő úgy szocializálódott, hogy főzni muszáj, a női lét része és a helye a konyhában van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!