Az 50-es generációkból a nők, miért éreznek kényszert a főzésre (jó adag panaszkodással egybekötve)?
Az én anyám is ilyen.
Amikor még otthon laktam, állandóan panaszkodott,hogy mennyit kell főzni, mennyire sok időt tölt a konyhában.
Tipikus, baromság, amit több magyar családnál is láttam, megfőzni előre sok napra, kiporciózni és azt enni napokig vagy egy hétig.
Pedig, senki nem várta el tőle, senki nem kötelezte rá sohasem.
Nekem is panaszkodta mindig, a válaszom az volt,senki nem kért meg erre,senki nem várja el.Válasz nem jött rá, csak csend.
Nekem jelenleg két gyerekem van, úton a harmadik.Itthon vagyok, ilyenkor főzök naponta, igen.
De, amikor dolgoztam én egyáltalán nem főztem hétköznap és a jövőben sem fogok.
Férjem munkahelyén van üzemi menza, meg az enyémen is van kedvezményes meleg étkezés, sőt anyámén is van.
Nem a saját főztjéhez ragaszkodik itt senki, hanem a normálisan elkészített kajához.
Amit főzhet kb bárki a csalából.
"Aki annyira ragaszkodik a saját főztjéhez, nagy bajban lesz, amikor már nem fog tudni főzni magára, vagy csak nagy nehézségek árán (pl. a fájós lába miatt), mert senki más nem lesz képes pont olyat főzni, mint ő"
De most azért, mert majd egyszer nem fogok tudni főzni, azért most alljak át menzás kajára? Nem értem a logikát.
"Nem a saját főztjéhez ragaszkodik itt senki"
Azok között, akik "csak" a házi koszthoz ragaszkodnak, elég sokan konkrétan a saját főztjükhöz ragaszkodnak (akkor is, ha itt ez még nem került szóba).
32.: Honnan veszed, hogy mindenkinek három kamaszt és két felnőttet kell EGYMAGA etetnie? Nincs mindenkinek három gyereke, sokaknak egy se. Másrészt feltétlenül csak az asszonynak kell főzni?
Na, itt látszik a magyar mentalitás a maga szépségében. Már Orbán is megmondta a kilencvenes évek végén: három gyerek, négy kerék. Az igazi magyar család, a nő helye a konyhában, stb.
Eleve a kamasz jó lenne ha tudna néha főzni otthon, hogy ha kirepül ne legyen megilletődve.
Különösen, ha nincs sok pénz.
Az lenne a első lecke életre valóságból, hogy látod kisfiam, így laksz jól olcsón.
Teljesen nonszensz azt várni, hogy egy tini majd isteni sugallatra megtanulja ezeket a dolgokat.
"Tipikus, baromság, amit több magyar családnál is láttam, megfőzni előre sok napra, kiporciózni és azt enni napokig vagy egy hétig"
De amúgy mi ebben a baromság?
AZ átlagember nem milliomos, hogy mindennap ott hagyjon ebédre 1500-2000 ft/főt ebédre. Pláne családosok esetén. A legpénz-és időspórolósabb dolog ilyen esetben egy héten 2-3 alkalommal főzni és összekészíteni a kaját.
Mi 4-en vagyunk, 2 felnőtt, 2 kisgyerel, havi 140 ezer a kajapénzünk és ebből egészségesen, változatosan eszünk, nyilván nem szarvassültet, de sokkal különbet, mintha menzáról rendelnénk a kaját. Sok zöldség, gyümölcs, hüvelyes, igyekszem egézsséges konyhát vinni.
Igen, néha kvára nincs kedvem főzni, de ha nem tennem, tuti lenne havi 80-100 ezerrel több a kaja, az évi 1 millió forint, egy jobbfajta nyaralás ára. Vagy bármié.
Az átlag magyarnak, tetszik vagy sem, nem mindegy, mennyit költ kajára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!