Nem tudom lakáshoz segíteni a gyerekeimet, miközben a közeli barátaink, ismerőseink igen. Rosszul érzem emiatt magam, azt gondolom, a gyerekeknek is rosszul fog esni. Más van így vele?
Anno egy fiatalos lakóközösségbe költöztünk, ide vállaltunk két gyereket, a nagyobbik most kezdte az egyetemet, azóval nem sokára eljutunk az önállósodás kérdéséhez.
A közvetlen közelben sok családdal lettünk jóba, pl. mindegyik szomszéddal, a gyerekek együtt nőttel fel, stb. És az az igazsag, hogy itt rajtunk kívül mindenki úgy indult az életbe anno 20 éve, hogy kapott lakást vagy megkapta a ház melle a nagymama lakását vagy van olyan, akinek meghalt már a azülője és emiatt van lakás. A lényeg, hogy nem tudom, hogy, ra rajtunk kívül mindenkinek van kiadva 1-2 lakása, amit a gyerekeinek szán. A nem itt lako 1-2 baráti párral ugyanez a helyzet.
Eaküszöm, csak mi vagyunk az egyetlenek, akiknek nincs pluszban kiadott lakása, nem kaptunk, nem örököltünk még, nem is fogunk belátható időn belül.
Termeszetesen mindig akartunk lakásra spórolni a gyerekeknek, de fizettük a hitelünket, ott volt a válság, aztán elszálltak az árak, jött az inflácio és bár van megtakarítasunk, sosem álltunk úgy, hogy akár hitelre vegyünk egy plusz lakást, bár ez volt az eredeti terv anno.
Most pesig itt van a két gyerekem, és nem tudom, ilyen ingatlanárak mellett hogy fognak ők is lakáshoz jutni, pláne így, hogy nem tudunk jelentősebb összeggel segíteni (kb. 4-4 milliót tudunk adni max., miköznem egy panel ára 35-40 millió....).
És közben mindenki más tudja segíteni a gyerekét, csak mert kapott/örökölt, mi meg végigspóroltuk az életünket, mégsem. Azt gondoltunk anno, mivel minket sem segítettek, mi leszünk azok, akik elindítják a generációkat az úton, hogy mindenki tudja segíteni a következő generàciót, de nem sikerült. Félek, hogy a gyerekeim is haragudni fognak rám magukban, mert minden itteni barátjuk kap lakást, csak ők nem...
Szomorú vagyok, csalódott, mérgea magunkra.
33#
Én arról nem tehetek, ha életképtelen vagy...
Ha egy gyerek megkap mindent amit akar, ésszerű keretek között, hát nem tudom miért számít szegénynek...
De az ésszerű keretbe az is beleszámít, hogy a későbbiekben gondolj a lakhatására és ha egy csekély összeg félretehető a lakástakarékba az számít valamennyit. Azért mert csóró voltál gyerekkorodban és ezt úgy tudod kompenzálni hogy megtanulsz síelni meg mindenhova elmész utazni de a gyereked jövőbeli lakhatására nem gondolsz, akkor miért nem gyerek nélkül tervezted kompenzálni magad. Mos sem vagy olyan anyagi helyzetben, hogy a pénz ne számítson, de te azt a maradékot is síleckékre költöd, a gyereked pedig lakásról akkor álmodhat, ha te megmurdelsz. Ez gáz.
"a gyereked pedig lakásról akkor álmodhat, ha te megmurdelsz."
Ez a szemlélet azokra jellemző akik nagyjából semmit sem tesznek a céljaik elérésért, mert másokat hibáztani mindig is könnyebb volt, mint kilépni a komfortzónából és tenni azért, hogy elérjen bármit is az életben!
Ha itthon nem jutottál semmire, menj ki Ausztriába mosogatni, aztán 3-4 éven belül van egy lakásod hitellel. De az ilynek hozzá állású emberek, mint te is 4-5 év külföldi munka után is üres zsebbel térnek haza, és azon nyafognak milyen szar az élet, és csak kihasználták őket külföldön.
A legjobban azok a hozzászólások tetszenek, mikor azt javasolják az ilyenek, mint te, hogy adja el a szülő az ingatlanját, és vegyenek 2 lakást, mert csak így tudja elkezdeni önálló életét... Ez már a szánalmasnál lejjebbi kategória! Nem egy ilyen válasz volt az utóbbi időben, és hihetetlenül felértékelték mindet! Normális gyerek legalább megvárja míg örököl.
Az ilyenek meg főleg ne mondják meg mire költsem el a jövedelmemet! A sajátodat sem tudod beosztani és akkor osztod itt a pénzügyi tanácsokat... Vagy itt gyűjtöd az ötleteket, hogyan húzd le még a maradék bőrt is a szüleidről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!