Anyám fenyeget, mert szerinte nem láthatja a gyerekeimet. Mit tegyek?
Heti kétszer látja a gyerekeimet, mégsem elégedett, nekem meg már nagyon sok belőle. Bármit csinálok, nem tudok ritkítani a találkozásokon, akkor meg mindenféle ürüggyel jön. Végül jön a veszekedés, hogy én direkt tartom távol tőle az unokáját (azt, aki ma nem volt itthon), és ha nem hagyom találkozni, gyámügyre viszi az ügyet. Ez nem az első ilyen fenyegetése, a párom először rettentően kiakadt, most azt se tudom, mit csináljak.
Ma este is fröcsög nekem, már nagyon mérges vagyok én is ilyenkor. Lelki sérült, rokonokkal rosszban van, így a kapcsolatot megszakítani nehéz lenne.
(Avval tisztában vagyok, hogy kb havi egy alkalmat kapna a gyámügyön a mi lakóhelyünkön, de akkor is dühítő és méltatlan lenne egy ilyen procedúra. Ráadásul akkor nekem hivatalosan is gyámügyi ügyem lenne. Ez nem hangzik túl jól.)
Vigye csak gyamugyre, havi 2-3 ora kontrollalt lathatast fognak neki megitelni, az altaluk kijelolt helyen :D
Akkor majd csak pisloghat.
Amugy ez csak hiszti; nem kell neki bedolni. Nekem a heti ket alkalom is sok lenne, imadom-szeretem az anyam, de van eletunk. Allj a sarkadra es beszeld meg vele, hogy mittudomen, hetente vagy kethetente egyszer mentek es pont.
Ha megsertodik, megsertodik, de majd megbekel, ha rajon, hogy ezzel a viselkedessel csak azt eri el, hogy valoban nem lathatja az unokait.
Hagyjad, hadd tegye anyád, amit akar. Magából fog bolondot csinálni, ha ezt tovább viszi.
Ha tényleg havi egy alkalmat kapna a gyámügy által, meg is mondhatod neki ezt, aztán fröcsögjön a heti kettő unokázás keveslése miatt.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy elmehet a gyámügyre, és ebben az esetben ragaszkodni fogsz a határozat papírforma szerinti betartásához (ami valószínűleg havi 1 felügyelt láthatás lesz).
Azért fenyegetőzik, mert ő is tudja, amit leírtál, hogy kellemetlen lenne számodra egy gyámhivatali procedúra. Ha ezt a félelmet el tudod engedni, akkor kihúzod a méregfogát. Annyi esze neki is van, hogy nem cseréli le a heti két alkalmat havi egyre.
Gyámhivatalban tutira nem fognak eljárást indítani, kedvesen elmagyarázzák majd neki, hogy a heti két alkalom nem kevés, szabályozott láthatással kevesebbet kapna, és inkább törekedjen a minőségi időre az unokáival.
Ne aggódj ezen, nyugodtan vágd rá neki, hogy jó, menjen csak.
A legfontosabbat nem írtad le, kérdező: a gyerekeid hogyan viselik a nagymamájukkal való találkozásokat? Örülnek neki? Vagy szenvednek tőle?
Csak mert énnálam EGYEDÜL ez szabná meg, milyen gyakran engedném őket találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!